Keittämäni hillo ei hyytynyt
Taisin laittaa liian vähän hillosokeria. Voiko sen keittää uudelleen, jos lisäisi sokeria, vai mitä tässä nyt pitäisi tehdä?
Kommentit (18)
Kokeile. En ole koskaan tehnyt hilloa. Mutta ei se ainakaan huonommaksi voi mennä.
Laitoitko kylmään ja teitkö paketin ohjeella
Vierailija kirjoitti:
Laitoitko kylmään ja teitkö paketin ohjeella
On ollut aamusta asti kylmässä, ja mielestäni laitoin saman varran sokeria kuin viimeksi, jolloin tuli ihan hyvää. Mutta taisin sittenkin laittaa liian vähän sokeria.
Lisäisin hillosokrua ja kuumentaisin uudestaan. Mä en tosin tajua ruuanlaitosta mitään :/
Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?
Siinä paketin kyljessä on se ohje 2 kg marjoja ja kilo hillosokeria. Itse ole joskus vähentänyt vaikka että 800 grammaan.
En tiedä voiko lämmittää uudestaan. Jos et säilö sitä hilloa vaan alat heti syödä niin miksi laittaa enemmän sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?
Tiedän kaiken säilönnästä.
Miksi et laittanut sokeria ohjeen mukaan? Sitä voi marjoista riippuen vähentää n. 20% mutta jos säilöö hillon niin sitten ei oikein voi kun sokeri on samalla säilöntäaine.
Kyllä se kylmetessään hyytyy lisää. Hillosokeri on kitkerää. Raa'at marjat hyytyy paremmin. Ylikypsät huonoiten.
Onko hillosokerissa joku lisäaine, jonka pitäisi kiinteyttää?
En halua hilloihini lisäaineita, joten käytän tavallista sokeria. Joistain marjoista (mustikka) tulee vetistä hilloa. Ei haittaa. Jos köygän leivontaan, niin leivonnan yhteydessä sakeutan perunajauholla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?
Tiedän kaiken säilönnästä.
Miksi et laittanut sokeria ohjeen mukaan? Sitä voi marjoista riippuen vähentää n. 20% mutta jos säilöö hillon niin sitten ei oikein voi kun sokeri on samalla säilöntäaine.
En halua alkaa täällä enempää avautumaan siitä, miksi en alunperin laittanut sokeria ohjeen mukaan. Haluan kantaa tämän taakan aivan yksin. Haluaisin vain tietää, voiko hillon lämmittää uudelleen ja samalla lisätä siihen hillosokeria, vai mitätöityykö aikaisemman hillosokerin hyytelöimisomainaisuus tässä prosessissa, jolloin koko homma menee lopullisesti reisille?
Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.
Mitä marjoja käytit?
Vierailija kirjoitti:
Onko hillosokerissa joku lisäaine, jonka pitäisi kiinteyttää?
En halua hilloihini lisäaineita, joten käytän tavallista sokeria. Joistain marjoista (mustikka) tulee vetistä hilloa. Ei haittaa. Jos köygän leivontaan, niin leivonnan yhteydessä sakeutan perunajauholla.
Eli teet marjakeittoa, et hilloa. Jotkut marjat toimivat sakeittajina, muistaakseni ne sisälsi samoja ainesosia kuin hillosokeri.
Vierailija kirjoitti:
Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.
Mitä marjoja käytit?
Sain naapurilta ämpärillisen marja-aronioita. Hillosokerissa on pektiiniä, jota saadaan hedelmistä, joka toimii hyytelöimisainena.
Hillosokerissa on pektiiniä ja ei kestä uudelleen lämmittämistä. En ole kuitenkaan 100% varma vaan perustan väitteen sille että saarionen ilmoittaa ettei hillonsa kestä paistoa ja on hyydytetty pektiinillä E440
Liikaa vettä?
Ei kai hillon välttämättä tarvitse hyytyäkään? Itse käytän yleensä tavallista sokeria ja heitän sekaan vähän hillosokeria, jos muistan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.
Mitä marjoja käytit?
Sain naapurilta ämpärillisen marja-aronioita. Hillosokerissa on pektiiniä, jota saadaan hedelmistä, joka toimii hyytelöimisainena.
Jännä homma. Minulla aroniat on aina hyytyneet helposti. Lisäsitkö nestettä tai oliko marjat jotenkin esikäsitelty?
Nostan vaikka vanha ketju. Ongelma itselle ajankohtainen.
Pitäisikö tähän liittää joku ihmissuhdedraama, että saisi vastauksia?