Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keittämäni hillo ei hyytynyt

Vierailija
10.09.2016 |

Taisin laittaa liian vähän hillosokeria. Voiko sen keittää uudelleen, jos lisäisi sokeria, vai mitä tässä nyt pitäisi tehdä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisikö tähän liittää joku ihmissuhdedraama, että saisi vastauksia?

2/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile. En ole koskaan tehnyt hilloa. Mutta ei se ainakaan huonommaksi voi mennä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoitko kylmään ja teitkö paketin ohjeella

Vierailija
4/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitoitko kylmään ja teitkö paketin ohjeella

On ollut aamusta asti kylmässä, ja mielestäni laitoin saman varran sokeria kuin viimeksi, jolloin tuli ihan hyvää. Mutta taisin sittenkin laittaa liian vähän sokeria.

Vierailija
5/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäisin hillosokrua ja kuumentaisin uudestaan. Mä en tosin tajua ruuanlaitosta mitään :/

Vierailija
6/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä paketin kyljessä on se ohje 2 kg marjoja ja kilo hillosokeria. Itse ole joskus vähentänyt vaikka että 800 grammaan.

En tiedä voiko lämmittää uudestaan. Jos et säilö sitä hilloa vaan alat heti syödä niin miksi laittaa enemmän sokeria.

Vierailija
8/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?

Tiedän kaiken säilönnästä.

Miksi et laittanut sokeria ohjeen mukaan? Sitä voi marjoista riippuen vähentää n. 20% mutta jos säilöö hillon niin sitten ei oikein voi kun sokeri on samalla säilöntäaine.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kylmetessään hyytyy lisää. Hillosokeri on kitkerää. Raa'at marjat hyytyy paremmin. Ylikypsät huonoiten.

Vierailija
10/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko hillosokerissa joku lisäaine, jonka pitäisi kiinteyttää?

En halua hilloihini lisäaineita, joten käytän tavallista sokeria. Joistain marjoista (mustikka) tulee vetistä hilloa. Ei haittaa. Jos köygän leivontaan, niin leivonnan yhteydessä sakeutan perunajauholla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikö täällä vauvapalstalla kukaan tosiaan ymmärrä säilönnästä?

Tiedän kaiken säilönnästä.

Miksi et laittanut sokeria ohjeen mukaan? Sitä voi marjoista riippuen vähentää n. 20% mutta jos säilöö hillon niin sitten ei oikein voi kun sokeri on samalla säilöntäaine.

En halua alkaa täällä enempää avautumaan siitä, miksi en alunperin laittanut sokeria ohjeen mukaan. Haluan kantaa tämän taakan aivan yksin. Haluaisin vain tietää, voiko hillon lämmittää uudelleen ja samalla lisätä siihen hillosokeria, vai mitätöityykö aikaisemman hillosokerin hyytelöimisomainaisuus tässä prosessissa, jolloin koko homma menee lopullisesti reisille?

Vierailija
12/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.

Mitä marjoja käytit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko hillosokerissa joku lisäaine, jonka pitäisi kiinteyttää?

En halua hilloihini lisäaineita, joten käytän tavallista sokeria. Joistain marjoista (mustikka) tulee vetistä hilloa. Ei haittaa. Jos köygän leivontaan, niin leivonnan yhteydessä sakeutan perunajauholla.

Eli teet marjakeittoa, et hilloa. Jotkut marjat toimivat sakeittajina, muistaakseni ne sisälsi samoja ainesosia kuin hillosokeri.

Vierailija
14/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.

Mitä marjoja käytit?

Sain naapurilta ämpärillisen marja-aronioita. Hillosokerissa on pektiiniä, jota saadaan hedelmistä, joka toimii hyytelöimisainena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillosokerissa on pektiiniä ja ei kestä uudelleen lämmittämistä. En ole kuitenkaan 100% varma vaan perustan väitteen sille että saarionen ilmoittaa ettei hillonsa kestä paistoa ja on hyydytetty pektiinillä E440

Vierailija
16/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa vettä?

Ei kai hillon välttämättä tarvitse hyytyäkään? Itse käytän yleensä tavallista sokeria ja heitän sekaan vähän hillosokeria, jos muistan.

Vierailija
17/18 |
10.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos keität toisen satsin, lisää tuo siihen. Sokerimäärä ohjeen mukaan. Joskus keitän kasaan, eli haihdutan. Mm. aronioilla tai pihlajilla saa hyytelöitymään vielä vahvemmin ja tulee marmeladimaista. Ne itsessään muuttuvat tiiviiksi jo suurinpiirtein kattilassa.

Mitä marjoja käytit?

Sain naapurilta ämpärillisen marja-aronioita. Hillosokerissa on pektiiniä, jota saadaan hedelmistä, joka toimii hyytelöimisainena.

Jännä homma. Minulla aroniat on aina hyytyneet helposti. Lisäsitkö nestettä tai oliko marjat jotenkin esikäsitelty?

Vierailija
18/18 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostan vaikka vanha ketju. Ongelma itselle ajankohtainen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme viisi