Hokkaido kurpitsa, miten valmistaa?
Kommentit (11)
Kannattaa ottaa ne kurpitsansiemenet talteen, huuhdella ja laittaa uuniin paahtumaan (päälle vähän öljyä ja suolaa). Niistä saa tosi hyvää ja kivaa naposteltavaa.
Paahdanko uunissa vai pannulla ne lohkot? Kannattaako kuoria ennen paahtamista? Mitkä mausteet sopii keittoon? Kiitti myös siemenvinkistä 😊. Ap
Oi, hokkaidokurpitsa on kurpitsoista parhain!
Lohko kurpitsat. Pirskota päälle tilkka öljyä. Paahda 45 min uunissa 180 astetta kunnes pehmeitä. Kuori. Syö sellaisenaan. Tai soseuta keitoksi kerman tai kookosmaidon ja kasvisliemen sekä mausteiden kera. Mukaan voi paahtaa sipulia ja keittää bataattia. Mutta ei perunaa, se vie kurpitsan hienon maun kokonaan.
Siemeniä voi laittaa myös itseleivottujen sämpylöiden päälle. Uunissa paahdat. Hokkaidon kuori on niin ohut, että sen voi jopa syödä. Mutta se on helppo kuoria paahtamisen jälkeen. Anna jäähtyä ensin.
Jos löydät kaupasta kurpitsansiemenöljyä, niin sitä pieni loraus kriton päälle lautaselle. Nam!
Minä paahdan yleensä uunissa, jotenkin helpompaa ja samalla kerralla saa isomman satsin paahdettua vähällä vaivalla. Minä kuorin ennen paahtamista, helpompaa niin. Mausteeksi voi laittaa melkein mitä vaan mikä itselle maistuu (sen perus suolan ja pippurin lisäksi), esim. valkosipulia, chiliä, persiljaa, basilikaa, timjamia, currya, muskottipähkinää, inkivääriä, limeä. Erityisen hyvää keitosta tulee jos laittaa kookosmaitoa sekaan kerman sijaan.
Jaa niin mausteet. Pippuria, musta tai valko. Jos teet kookosmaitoon, niin esim.curry, inkivääri tai juustokumina, kurkuma. Jis krrmaan, niin timjami.
Ajattelin tehdä siitä keittoa suoraan keittämällä (ilman paahtamista) joko yksin tai joidenkin muiden kasvisten kanssa.
Täällä otin vähän vinkkiä: https://www.vaimomatskuu.com/kasvisruuat/samettinen-hokkaidokurpitsakei…
Paahda ensin lohkoina ja sitten tee siitä sosekeittoa :)