Jos saisit keliakia-diagnoosin, mitä söisit?
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Öh, gluteiinitonta ruokaa?
No niin tietty. Olisko sulla ehdotuksia?
Melko samaa kuin nyt. Pari palaa ruisleipää jäisi pois päivästä, niitä ei välttämättä tarvitsisi korvata mitenkään. Aamupuuro pitäisi miettiä uusiksi, ehkä tattaripuuroa?
Pastan tilalle mitä milloinkin.
Kasvisruokaa syön.
Kaikkea mitä tähänkin asti, paitsi en ruista, ohraa tai vehnää sisältäviä ruokia.
Gluteenitonta ruokaa. Leipää saa varsinkin pakastettuna todella hyvin jo. Jopa gluteeniton pasta on ihan ok makuista, ei erota aidosta.
Mitäpä jos ap kertoisit, mille aterialle/ruokalajille haet vaihtoehtoja?
Samaa kuin nytkin, mutta kaikki gluteenittomana.
Paljon, hyvin paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä...
Samaa mitä nytkin, tosin jäisi satunnainen leivänpala ja couscous sekä lasagne (toki kesäkurpitsan voisi laittaa tilalle!) pois.
Runsaasti lihaa ja juustoa, paljon hedelmiä ja marjoja.
Söisin kaikkea muuta, mutta en viljoja.
Ihan samaa kuin nyt, mutta kaura pitäisi vaihtaa puhtaaseen gluteenittomaan kauraan. En siis syö mitään gluteenipitoisia viljoja nytkään. Pitäisi tietysti olla tarkempi, nyt en välitä, jos jossain on ihan pieni määrä gluteeniviljaa. Eli syön siis ihan kaikkia kasviksia, paitsi perunaa vain vähän, täysjyväriisiä, kalaa, voita, maitotuotteita, kananmunia, kanaa, vähän lihaa, äyriäisiä, siemeniä, pähkinöitä, kookosöljyä, oliiviöljyä, villivihanneksia, sieniä. Gluteenittomat makaronit ovat pahoja, joten en syö niitä. Koska en syö myöskään sokeria, ei ole ongelmaa leivonnaisten suhteen. Siemennäkkäriä syön ja jos tekee mieli makeaa syön hedelmiä tai kuivahedelmiä tai pari palaa tummaa suklaata, no siinähän on vähän sokeria.
No paremmin kuin nyt IBS:n kanssa. Jos tulisi tähän lisäksi, niin eipä vaikuttaisi mihinkään.
Vierailija kirjoitti:
Uteliaisuudesta kysyn.
Ihan samaa kuin nytkin. Eli itse alusta asti valmistettua kasvispitoista viljatonta safkaa hyvälaatuisella liha- ja rasvalisällä. En pidä eineksistä.
Säästöä tulee kun jättää roiskeläpät, pullat ja leivät sekä leivänpäälliset kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Ihan samaa kuin nyt, mutta kaura pitäisi vaihtaa puhtaaseen gluteenittomaan kauraan. En siis syö mitään gluteenipitoisia viljoja nytkään. Pitäisi tietysti olla tarkempi, nyt en välitä, jos jossain on ihan pieni määrä gluteeniviljaa. Eli syön siis ihan kaikkia kasviksia, paitsi perunaa vain vähän, täysjyväriisiä, kalaa, voita, maitotuotteita, kananmunia, kanaa, vähän lihaa, äyriäisiä, siemeniä, pähkinöitä, kookosöljyä, oliiviöljyä, villivihanneksia, sieniä. Gluteenittomat makaronit ovat pahoja, joten en syö niitä. Koska en syö myöskään sokeria, ei ole ongelmaa leivonnaisten suhteen. Siemennäkkäriä syön ja jos tekee mieli makeaa syön hedelmiä tai kuivahedelmiä tai pari palaa tummaa suklaata, no siinähän on vähän sokeria.
Meidän pitäis lähteä yhdessä syömään 😂
Ihan vaan siksi, koska mä syön kaikkea mitä sinäkin, paitsi;
En kalaa, lihaa, kanaa, voita, kookosöljyä, äyriäisiä, siemeniä ja sieniä. Olen siis ovo-laktovegetaristi, sienet on pahoja, kookosta en siedä missään muodossaan enkä ymmärrä, mihin tarvitsisin siemeniä.
Niin, enkä myöskään kammoksu sokeria. Irtokarkit aina välillä on jees. Ja jäätelö :)
-ohis, jota rupes vaan naurattamaan jostain syystä 
Jättäisin vain turhan moskan ja leivät pois. Leivänhimoon voisin joskus leipoa maissiperunarieskaa tai ostaa riisikakkuja. Eineksiä en syö muutenkaan, joten ei ongelma. Aika vähän käytän viljaa ruuanlaitossa, no satunnainen aamupuuro jäisi myös ruokavaliosta pois.
Öh, gluteiinitonta ruokaa?