Ajattelin tehdä tänään kaalikeittoa ensimmäistä kertaa, laitetaanko se kokonainen kaali missä vaiheessa keittoon?
Kommentit (22)
Guuglaapas hakusanalla kaalikeitto.
Suikaloit kaalin. Minusta tulee parasta jos paistaa pannulla ensin paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kaalit, sitten kattilaan ja nesteitä tarpeeksi päälle.
Lusää keittoon perunaa tai riisiä, kummasta pidät.enemmän ja keität kunnes kaali ja kasvikset ovat pehmeitä, mausta miten haluat.
Vierailija kirjoitti:
Suikaloit kaalin. Minusta tulee parasta jos paistaa pannulla ensin paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kaalit, sitten kattilaan ja nesteitä tarpeeksi päälle.
Lusää keittoon perunaa tai riisiä, kummasta pidät.enemmän ja keität kunnes kaali ja kasvikset ovat pehmeitä, mausta miten haluat.
Ei missään nimessä näin. Kaalia ei pidä suikaloida eikä paloitella.
Säästät paljon aikaa jos kulautat vettä suoraan mukista ja haukkaat kaalia kaalipallosta.
Vierailija kirjoitti:
Just näin. Vanhan porvoolaisen ohjeen mukaan ei tarvita muuta kuin vettä ja kaali. Laitat sen kaalinpään sinne veteen. Jos oikein haluat hifistellä, voit keittää sen veden.
Emmä nyt pelkkää vettä sinne laita. Jauhelihaa myöskin ja maustepippuria. Ajattelin.
Laitat kattilan äärimmilleen täyteen vettä ja kun vesi kiehuu mulskautat sen kaalin sinne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suikaloit kaalin. Minusta tulee parasta jos paistaa pannulla ensin paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kaalit, sitten kattilaan ja nesteitä tarpeeksi päälle.
Lusää keittoon perunaa tai riisiä, kummasta pidät.enemmän ja keität kunnes kaali ja kasvikset ovat pehmeitä, mausta miten haluat.Ei missään nimessä näin. Kaalia ei pidä suikaloida eikä paloitella.
Sen jälkeen kun kuulin että työkaveri teki muussia keittämättä perunoita kun ei tiennyt että niitä kuuluu keittää otan tosissani kaikki typerimmätkin kysymykset ruuanlaitosta.
Vierailija kirjoitti:
Laitat kattilan äärimmilleen täyteen vettä ja kun vesi kiehuu mulskautat sen kaalin sinne.
Jos ehdottomasti haluaa niin voi sinne vähän jauhelihaa ja mausteita laittaa, mutta tärkeintä on että kattila on piripinnassa ennen kokonaisen kaalin laittoa. Se kaali ei kypsy muuten.
Ensin peset ja paistat jauhelihan, sitten huuhtaiset vielä nopeasti. Kun jliha on sopivan raikasta, voit lisätä molemmat kattilaan. Vettä niin että peittyvät puoleen väliin. Uuniin 279 astetta, mielellään yön yli hauduttelet
Ek kyllä laittaisi vettä kattilaan, levy täysille ja kaali sisään ja kansi päälle. Kolmen tunnin päästä kaalikääryleet on valmiita. Hajua voi tulla prosessin aikana, mutta ei kannata huolestua.
Ei kaalia kokonaisena vaan puolitat sen kahteen osaan. Sitten itsestään saostuu kivakai keitoksi noin viikossa. Keittelet sitä sellaisessa mustuneessa noidankattilassa. Nenääsi tosin saattaa kasvaa syylä ja alat jostain syystä pukeutua mustiin kaapuihin. Keittosi on valmis, kun kävelevä luudanvartesi ottaa sen liedeltä.
Vierailija kirjoitti:
Vai miten? Hä? Neuvoja kaipaisi!
Niin saatanan väsynyttä. 😡👎🏻
Miksi edes vaivaudun tämän kertomaan.
Vierailija kirjoitti:
Säästät paljon aikaa jos kulautat vettä suoraan mukista ja haukkaat kaalia kaalipallosta.
Muistelet aikaa kun edamia sai pallossa. Kaali on kerä.
Vierailija kirjoitti:
Ensin peset ja paistat jauhelihan, sitten huuhtaiset vielä nopeasti. Kun jliha on sopivan raikasta, voit lisätä molemmat kattilaan. Vettä niin että peittyvät puoleen väliin. Uuniin 279 astetta, mielellään yön yli hauduttelet
Ei näin. Jauhenlihahan pitää huuhtoa ennen käyttöä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Just näin. Vanhan porvoolaisen ohjeen mukaan ei tarvita muuta kuin vettä ja kaali. Laitat sen kaalinpään sinne veteen. Jos oikein haluat hifistellä, voit keittää sen veden.
Emmä nyt pelkkää vettä sinne laita. Jauhelihaa myöskin ja maustepippuria. Ajattelin.
Muistathan pestä jauhenlihan ensin
Vierailija kirjoitti:
Laitat kattilan äärimmilleen täyteen vettä ja kun vesi kiehuu mulskautat sen kaalin sinne.
Ei yksi kaali riitä, vaan pitää olla yksi kullekin syöjälle, mieluumin n 2 kg kerä. Ne vaan kattilaan ja vettä perään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suikaloit kaalin. Minusta tulee parasta jos paistaa pannulla ensin paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kaalit, sitten kattilaan ja nesteitä tarpeeksi päälle.
Lusää keittoon perunaa tai riisiä, kummasta pidät.enemmän ja keität kunnes kaali ja kasvikset ovat pehmeitä, mausta miten haluat.Ei missään nimessä näin. Kaalia ei pidä suikaloida eikä paloitella.
Ei kun kaalta ei pidä suikaloida eikä paloitella
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ensin peset ja paistat jauhelihan, sitten huuhtaiset vielä nopeasti. Kun jliha on sopivan raikasta, voit lisätä molemmat kattilaan. Vettä niin että peittyvät puoleen väliin. Uuniin 279 astetta, mielellään yön yli hauduttelet
Ei näin. Jauhenlihahan pitää huuhtoa ennen käyttöä.
Ei vaan ensin pestään, paistamisen jälkeen riittää huuhtaisu
Just näin. Vanhan porvoolaisen ohjeen mukaan ei tarvita muuta kuin vettä ja kaali. Laitat sen kaalinpään sinne veteen. Jos oikein haluat hifistellä, voit keittää sen veden.