RESEPTIKETJU!! Nyt pistetään parastamme ja ollaan HYÖDYKSI!
Tähän ketjuun RESEPTEJÄ. Sellaisia jotka pelastavat arkenne. Nopeita, helppoja, muutaman raaka-aineen juttuja, joilla ruokitaan perhe arki-iltana.
Tähän ketjuun EI negatiivista kommentointia, reseptejä saa kehua, that's it. Jos jonkun postaama ohje on mielestäsi epäterveellinen, monimutkainen, kallis, pahaa jne jne jne, niin ÄLÄ KOKEILE sitä! Helppoa!
Minä aloitan:
Kesäkurpitsamunakas(sörsseli).
Ainekset ovat per syöjä
Puolikas kesäkurpitsa
3 munaa
Fetamurua
Kesäkurpitsa raastetaan raastimella, ja raastetta paistetaan pannulla kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut (5-10min) mukaan sötkötetään munat, ja paistellaan kunnes kypsää. Viimeistellään halutessaan fetamurulla, tai millä vaan omalla suosikilla. Mausteita ja yrttejä voi käyttää tai olla käyttämättä oman mielen mukaan.
Kommentit (57)
Kanaa ja bataattia (kolmelle)
1 isohko bataatti
Kanan rintafileitä tai koipia.
Öljyä
Suolaa
(Valkosipulia)
Bataatti leikataan noin 1,5cm kiekoiksi, kiekot öljytäänja laitetaan uunivuokaan, päälle laitetaan mausteet ja kanat.
Kypsennetään uunissa 200-asteessa 40 min.
Tässäkin mausteet vapaat!
Ota kalapuikot ja paista ne pannulla. Kiehauta vesi esim. vedenkeittimellä ja lisää nuudelit.(ei tietenkään sinne vedenkeittimeen)
Soijarouhe"risotto"
Kiehauta vesi, jossa kasvisliemikuutio ja mausteita (curry, paprika, mustapippuri, chili tms.) reilusti. Ota kattila pois hellalta ja laita sopiva määrä soijarouhetta veteen turpoamaan. Laita sopiva määrä riisiä kiehumaan. Kun rouhe on turvonnut, paistele sitä reilussa öljyssä pannulla ja jahka riisi on kiehunut, heitä rouheet riisin joukkoon. Riisin sekaan kiehumaan voi laittaa myös kasviksia oman maun mukaan.
Valmistuu siis periaatteessa siinä ajassa, missä riisit kiehuu.
Hunajamarnoitua broilerinsuikaleita, herne-maissi-paprikapussi, ruokakerma.
Vierailija kirjoitti:
Jee. Juuri reseptejähän netistä puuttuu. Eiku hetkonen, niitähän on vähän vitusti!
Ja se juuri on netistä löytyvien reseptien ongelma! Et voi tietää onko resepti hyvä!
Tähän kerätään arjen jatkuvassa käytössä testattuja varmasti käyttökelpoisia reseptejä.
Ei mitään viimeisimpien trendien mukaisia max kerran testikeittiössä kokattuja ammattilaisten luomuksia.
Kompppaan ap:tä, tää ketju menee suosikkeihin!
Nyt on kesäkurpitsat käytössä, joten ovat vähän joka ruuassa mukana. Näin tein tänään:
Paistoin sitä ja herkkusieniä ja jauhelihaa pannulla. Mausteena suolaa, kurkumaa ja valkosipulia. Lisäksi tomaattia.
Tämä on meillä lasten suosikki!
Lohi ja hernemuusi
Lohifile (tai kirjolohi, itse ostan edullisinta) uuniin 200- astetta 20-30 min.
Pakasteherneitä 1pss/2 syöjää.
Herneiden päälle kuumaa vettä vedenkeittimestä. Vesi kaadetaan heti pois. Joukkoon öljyä, suolaa ja sitruunankuorta, ja muussataan karkeaksi muusiksi. Ehjiäkin herneitä saa jäädä.
Valmis!
Grillikasvisriisisörsseli (nimestä huolimatta hyvää)
Rasia miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
Kesäkurpitsaa
Paprika
Minimaissintähkiä
... tai muita kasviksia, oman maun ja kaappien sisällön mukaan...
Tomaatit kokonaisina, muut pilkottuna uunipellille, lorota päälle öljyä, lisäksi suolaa, mustapippuria kuivattuja yrttejä, esim. rosmariini sopii hyvin. Paista grillivastuksilla, kunnes tomaattien kuoret halkeilevat ja tummuvat.
Keitä riisiä, ohjeen mukainen neljä annosta. Laita pari desiä enemmän vettä kuin ohjeessa lukee, lisää kiehumisen loppuvaiheessa desi huuhdottuja punaisia linssejä. Kun linssit ja riisit on kypsiä, sekoita mukaan grillatut kasvikset.
Vierailija kirjoitti:
Grillikasvisriisisörsseli (nimestä huolimatta hyvää)
Rasia miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
Kesäkurpitsaa
Paprika
Minimaissintähkiä
... tai muita kasviksia, oman maun ja kaappien sisällön mukaan...
Tomaatit kokonaisina, muut pilkottuna uunipellille, lorota päälle öljyä, lisäksi suolaa, mustapippuria kuivattuja yrttejä, esim. rosmariini sopii hyvin. Paista grillivastuksilla, kunnes tomaattien kuoret halkeilevat ja tummuvat.
Keitä riisiä, ohjeen mukainen neljä annosta. Laita pari desiä enemmän vettä kuin ohjeessa lukee, lisää kiehumisen loppuvaiheessa desi huuhdottuja punaisia linssejä. Kun linssit ja riisit on kypsiä, sekoita mukaan grillatut kasvikset.
Tähän voi muuten vielä lopuksi sekoittaa fetaa. Unohtui.
Pakasteseitiä paloina, paketissa 4 kpl. Ladotaan jäisinä vinottain leipävuokaan, siis osittain toistensa päälle. Päälle kaadetaan tillikastike, itse käytän pussikastiketta johon lisätään muistaakseni vain maito ja vesi. Pari juustosiivua pinnalle ja uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.
Kasvis sose keitto
1 kg Porkkanaa
1 kg Perunaa
1 kg Tomaattia
2 dl Kermaa
300 g Voita
3 rkl Suolaa
Vettä kattilaan niin että aineet peittyy ja sitten survotaan sössöttimellä soseeksi koko keitos kun on kypsä ja tulee erityisen maukas herkkuruoka siitä sitten
Vierailija kirjoitti:
Kasvis sose keitto
1 kg Porkkanaa
1 kg Perunaa
1 kg Tomaattia
2 dl Kermaa
300 g Voita
3 rkl Suolaa
Vettä kattilaan niin että aineet peittyy ja sitten survotaan sössöttimellä soseeksi koko keitos kun on kypsä ja tulee erityisen maukas herkkuruoka siitä sitten
Mistä vaan löytäisi noin ison kattilan...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jee. Juuri reseptejähän netistä puuttuu. Eiku hetkonen, niitähän on vähän vitusti!
Ja se juuri on netistä löytyvien reseptien ongelma! Et voi tietää onko resepti hyvä!
Tähän kerätään arjen jatkuvassa käytössä testattuja varmasti käyttökelpoisia reseptejä.
Ei mitään viimeisimpien trendien mukaisia max kerran testikeittiössä kokattuja ammattilaisten luomuksia.Jonkun anonyymin postaama resepti randomketjuun on varmasti hyvä? Ei luoja mikä älyn jättiläinen.
Ei luoja, voi luoja :O Voi ei luoja!!!! :P Kun jokainen tervejärkinen osaa varmaan katsoa reseptin päällisin puolin, niin että tajuaa onko siitä reseptiksi, eli onko siinä mitään itselle sopivaa ja uutta ideaa jne!!! Ja nyt haettiin sitä helppoa ja nopeaa!
En mä ainakaan tee reseptistä, jossa kehotetaan laittamaan imurin pölypussin sisältö ja 3 litraa etikkaa kiehumaan, kunnes lisätään raparperia, nuudeleita ja maustepippuria maun mukaan. Talonpoikaisjärjellä jo mennään aika pitkälle...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvis sose keitto
1 kg Porkkanaa
1 kg Perunaa
1 kg Tomaattia
2 dl Kermaa
300 g Voita
3 rkl Suolaa
Vettä kattilaan niin että aineet peittyy ja sitten survotaan sössöttimellä soseeksi koko keitos kun on kypsä ja tulee erityisen maukas herkkuruoka siitä sitten
Mistä vaan löytäisi noin ison kattilan...
Oletko kuullut koskaan reseptin puolittamisesta?
Kasvispastavuoka
400g pastaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
1 punainen paprika
1 pieni (300g) kesäkurpitsa ja munakoiso
500g (yrttimaustettua) tomaattimurskaa
150g juustoraastetta
+ mausteet (suola), paistorasva, jos tahtoo voi laittaa myös jauhelihaa...
Paloittele kasvikset. Laita vesi kiehumaan. Kuullota ensin sipuleita ja lisää muut kasvikset. Kypsennä ne rasvassa ja kun vesi kiehuu, keitä pasta. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada tomaattimurska niiden sekaan ja anna hautua. Kun pasta on kypsää ja kasvisseoksen kasvikset ovat pehmeitä (oman maun mukaan), voitele vuoka ja kaada sinne. Sekoita ja juustoraaste päälle. Uunissa 225 asteessa 15-20min ja hyvää on. Helppo muunnella.
Taisi olla joku Valion resepti pohjalla, kun ekan kerran tein.
Vierailija kirjoitti:
Jee. Juuri reseptejähän netistä puuttuu. Eiku hetkonen, niitähän on vähän vitusti!
Oli taas rakentava kommentti.
Netin reseptipankeissa on se ongelma, että niitä tekevät usein ammattilaiset. Esim. Valion reseptit, ruokakauppojen reseptit ym. On siellä toki reseptejä otsikolla "helpot" tai "yksinkertaiset", ja sitten aineslistassa on kymmenittäin harvinaisia aineita, joista osa pitää pestä, kuoria, paloa ja raastaa ennen kuin se kelpaa ruokaan. Esim. Hellapoliisikin on oikein kivan näköinen sivusto, mutta joka ikiseen reseptiin on käytetty niin valtava määrä raaka-aineita että en ikinä jaksa tehdä mitään niin mutkikasta. Ammattilaiset kaipaavat hiukan enemmän haastetta kuin se "ota paketista ja laita pataan". Mutta minä en jaksa miettiä kokkaamista, minusta se on tylsää. Siksi haluan pöytään jotakin suunnilleen siedettävää, niin nopeasti, helposti ja halvalla kuin ikinä vain on mahdollista.
Siksi tämä on oikein hyvä ketju. Täältä toivottavasti saan vinkkejä yhtä laiskoilta kokeilta kuin itse olen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jee. Juuri reseptejähän netistä puuttuu. Eiku hetkonen, niitähän on vähän vitusti!
Ja se juuri on netistä löytyvien reseptien ongelma! Et voi tietää onko resepti hyvä!
Tähän kerätään arjen jatkuvassa käytössä testattuja varmasti käyttökelpoisia reseptejä.
Ei mitään viimeisimpien trendien mukaisia max kerran testikeittiössä kokattuja ammattilaisten luomuksia.
Ja seuraavassa viestissä väitit juuri päinvastoin. No whatever.
Kirjoitin muutama vuosi sitten Suomi24:lle pizzareseptini. Tässä, olkaa hyvä:
Venhnäjauhoa ja vettä sekoitetaan niin kauan kun tulee sopivan sitkeä taikina. Jauhojen sekaan vähän kuivahiivaa että nousee. Kun taikina on sitkeä niin vähän margariinia sekaan että tulee sopivan kiiltävää. Niin ja vähän suolaa.
Taikina nousemaan.
Kun taikina on noussut niin kaulitse siitä noin 1 cm paksu pohja jonka laitat uunipellille jossa on voipaperi.
Täytteet:
Laita pohjan päälle ketsuppia, ja valitsemasi täytteet. Täytettä voi olla noin sentin paksuudelta.
Ripottele päälle hieman edam-juustoraastetta.
Laita pizza uuniin ja käännä uuni 175 asteelle. Anna olla uunissa noin 45 min, tai kun pizzan juustoraaste on ihanasti sulanut.
Anna jäähtyä hetken ja tarjoile hyvän juoman ja seuran kanssa.
Jee. Juuri reseptejähän netistä puuttuu. Eiku hetkonen, niitähän on vähän vitusti!