Parhaimmat voileipäkakkujen täytteet , koristeluvinkit ja muut voileipäkakkuasiat ja hullut tähän ketjuun!
Eli, kertokaas parhaimmat niksinne voileipäkakkujen tekemiseen.
Itse kaipailen erityisesti täytetahnoihin vinkkejä, osaan niitä kyllä tehdä, mutta uusia makuyhdistelmiä ja niksejä kaipailisin!
Kommentit (28)
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!
Kamalampaa tarjottavaa on vaikka hipsteripellejen raakavegaanikakut, joten kyllä on.
Oletko käynyt juhlissa 80-luvun jälkeen?
Ja pakollisen voileipäkakkudissauksen jälkeen sitten niitä oikeita vinkkejä kehiin, kiitos ; )
Av ei olisi av, jos aloitusta jossain vaiheessa mollattaisi tai haukuttaisi.
Kyllä hyvä voileipäkakku vaan on tosi hyvää. Meilläkin juhlat tulossa sunnuntaina, taidankin tehdä voileipäkakkua :)
Mä kuorrutan voileipäkakut tuorejuusto-sulatejuustoyhdistelmällä ja koristeluun käytän herneen versoja, kirsikkatomaatteja ja kinkkua/lohta/kanaa.
Oma suosikki on palvikinkkuvoileipäkakku, jonka täytteeksi tulee tuorejuustoa, sulatejuustoa, palvikinkkua, sinappia ja mausteita ja toiseen täytteeseen omenaa, suolakurkkua, purjoa ja juustot.a
Majoneesipäällykset voivat olla aika ällöjä, mä luotan aina tuorejuustoon. Ja lapset rakastaa retiisihiiriä.
Jos olet kätevä käsistäsi, niin netistä löytyy hienoja pikku kasvisveistoksia. Thaimaalaiset ovat mestareita kasvikuvioissa. Syötäviä kukkia saa luomukaupoista. Itselleni uusi tuttavuus oli valmiit kasvistahnat. Niihin voi lisätä mitä tahansa kasvista tai lihaa. Ne ovat maidottomia ja munattomia. En muista mitä merkkiä käytin, mutta niitäkin saa noista luomukaupoista.
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!
Ei voileipäkakun syömiseksi mitään juhlia tarvita. Riittää, että alkaa tehdä mieli voileipäkakkua.
Aiomme avajaisten aikana mässäillä voileipäkakulla, jossa on ainakin savustettua lohta, tuorejuustoa, viinirypäleitä ja muuta, mitä nyt sattuu juolahtamaan mieleen.
Tein juhannuksena lihavoileipäkakkua ja kuorrutin sen sulatejuuston ja rahkan seoksella.
Päällinen oli erittäin bueno.
Sulatin vesihauteessa , kermatilkassa (n. puoli desiä) 2/3 koskenlaskijaa, ja sekoitin tasaiseksi.
Kun seos oli hetken jäähtynyt , sekoitin joukkoon noin 2/3 tavallista maitorahkaa.
Päällisestä tuli sopivan juustoinen, sileä, kiiltävä ja maukas.
Mä tykkään kyllä niistäkin, missä täytteissä on pohja ranskankermasta tai smetanasta ja sit siihen jotain omenapähkinäpalsternakkaraastetta tms. Ei liikaa suolaa ja raikas lopputulos.
Niitä tahnavinkkejä ja makuyhdistelmiä, kiiiiiiiiiiiiiiitos.
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!
Voi. Miltä kuulostaa esim. valmiiksi voidellut metwurstilla tai juustolla päällystetyt voileipäkeksit, joihin tulee puoleen juustoa ja puoleen metwurstia sekä kurkkusiivu ja pieni oksa persiljaa päälle? Näitä oli yleisesti meillä päin mm. lakkiaisissa 70-luvulla. Paremmalla väellä oli ihan voileipiä ja ehkä sekä kurkkua ja tomaattia saman leivän päällä.
Pidä sä voileipäkakkus, inhottavampaa en tiedä, enkä kyllä aikoihin nähnytkään😧
Tuorejuusto on se perinteisin, helpoin ja toisaalta tylsin töhnäpohja koska sitä on aina kaikkialla.
Smetana jota on pehmitetty ranskankermalla on ihan hyvä vaihtoehto, joskin sitä pitää ehkä jämäköittää jollakin sidosaineella ennen kakun väliin tunkemista. Edellistä kalliimpi.
Jos meinaa mennä kasvislinjalle niin hommat muuttuu monimutkaisemmiksi, cashew-pähkinät vaahtoutuvat voimakkaasti cutterissa pyörittäen ja rakennetta voi pehmittää sopivaksi vaikka jollakin mantelimaidolla tjsp. Kikherneiden säilöntäneste vaahtoutuu kuulemma marengin tavoin, ehkä voileipäkakkuun voi olla vähän hötö.
Makuyhdistelmiä on aika monta ja riippuu paljon tekijästä mikä tuntuu hyvältä. Inkivääri ja tuoreyrtit toimivat hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!
Tällä hetkellä vallitsee voileipäkakkujen uusi tuleminen. Sinä oot nyt hiukan tipahtanut trendeistä.
Ei sillä oikeastaan ole merkitystä, onko joku ruoka muodissa vai ei. Riittää, jos se on pidettyä ja maistuu hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!
Sä et taida oikeen seurata aikaasi! Voileipäkakut on kokeneet uuden tulemisen ja ovat taas todella suosittua ja trendikästä tarjottavaa.
Mutta sä voit edelleen käydä vegaanisissa nyhtökaurabileissä vetämässä raakakakkuja. Noita kahta kamalampaa tarjottavaa en itse keksi. Just oli yksissä juhlissa molempia. Jäi syömättä. Olispa saanut voileipäkakkua.
Parasta on kreikkalaistyylinen voileipäkakku! Väliin tsatsikia ja päälle maustamatonta tuorejuustoa+valkosipulituorejuustoa/välimeren mausteet tjt tuorejuustoa. Koristeeksi sitten friseesalaattia pohjalle ja keskelle perinteinen kreikkalainen salaatti! Tosi hyvää on, googlettamalla löytyy varmaan tarkempia ohjeita.
Mulla on sellaisia aivan pikkuriikkisiä muotteja, joilla saa vihanneksista kukkia, tähtiä jne. Vähän kuin piparkakkumuotteja. Olen ostanut nämä Japanista, mutta vois saada jostain kokkikaupasta. Sopii tosi hyvin kurkulle, porkkanalle ja esim. retiisille.
Just puhuttiin yksistä juhlista, jotka on puoli vuotta viime viikonloppuna pidettyjen juhlien perään, että pitää keksiä jotain uutta ja puhuttiin voileipäkakusta yhtenä tarjottavana.
Eli kaikki vinkit mullekin tervetulleita!
Ei ainakaan kikhernesäilövaahtoa: sama kuin panis vaahdotettua kananmunanvalkuaista. Yyh.
Vegaanihommiin käyttäisin hummusta, tartexia tms. kaupan valmislevitteitä.
Ja lakto-ovo-täytteeksi tosi hyvä on ollut päärynä-homejuusto.
Hei oikeesti! Voiko kamalampaa ja enemmän pois muodista olevaa tarjottavaa keksiä kuin voileipäkakku? Olen viimeksi nähnyt voileipäkakkua juhlissa joskus 80-luvulla!