Mitä mieltä näistä salaattipöydän antimista?
- Salaattisekoitus (jäävuorisalaatti, friseesalaatti, punasalaatti)
- Kaalisekoitus (valkokaali, savoijinkaali, punakaali)
- Rucola
- Pinaatti
- Tuore kurkku
- Kirsikkatomaatti
- Aurinkokuivattu tomaatti
- Herne
- Maissi
- Ananas
- Oliivi
- Jalapeno
- Punasipuli
- Valkosipuli
- Sipulirouhe
- Siemen- ja pähkinäsekoitus
- Porkkana
- Paprika
- Avokado
- Meloni
- Keitetyt kananmunat
- Feta/salaattijuusto
- Raejuusto
- Mozzarella
- Broileri
- Tonnikala
- Lämminsavulohi
Lisäkkeenä vaaleaa ja tummaa leipää levitteineen sekä muutama kastikevaihtoehto (oliiviöljy-balsamico, sinappinen, valkosipulinen, thousand island).
Olisitko tyytyväinen, jos jonkin ravintolan salaattipöytä olisi tällainen? Jäisitkö kaipaamaan jotakin? Mitä olisit valmis maksamaan (mukaan otettuna tai paikan päällä syötynä)?
Kommentit (14)
Ne kalleimmat ainekset - avokado, juustot, lohi - häviävät pöydästä alta aikayksikön.
No vastaava maksaa kaupassa sen 13-15 euroa/kilo ja sen joskus ostan, hintaa tulee yleensä 5-6 euroa, joten varmaankin tämän saman. Paikallisessa kahvilassa saa annosteltuna valita runsaasta tarjonnasta 7 lajiketta ja maksaa n. 7 euroa, aika moni sitäkin ostaa. Siihen tulee mukaan myös pala patonkia.
Todella runsas ja monipuolinen, ihan rupes tekeen mieli salaattia. Buffana ei kovin kannattava taloudellisesti myyjälle, kannattaa hinnotella painon mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa hinnoitella painon mukaan, jos on buffet. Muuten tulee sinulle liian kalliiksi. Sokokselta saa hyviä salaattiannoksia - paikan päällä tai kotiin vietäväksi - 5-6 eurolla salaatista riippuen. Kymppiä enempää en maksaisi paitsi ihan laadukkaassa ravintolassa.
Täällä nuo Sokoksen annokset on ainakin ihan laaduttomia, ei voi verrata lainkaan tuollaiseen salaattiin, jonka saa itse koota. Mutta tosiaan, kilohinnalla kannattaa myydä, 13-15 euroa/kilo.
Vierailija kirjoitti:
Todella runsas ja monipuolinen, ihan rupes tekeen mieli salaattia. Buffana ei kovin kannattava taloudellisesti myyjälle, kannattaa hinnotella painon mukaan.
Toinen vaihtoehto on se, että ottaa nuo proteiinilisäkkeet (kana, juustot, tonnikala jne.) erikseen ja niitä saa valita vain yhden. Tai sitten joku tietty määrä salaattiaineksia joita saa valita.
Aika tylsä ja tavanomainen.
Tulee hiukan mieleen ABC:n tai Kebabbilan lounaspöytä.
Liian paljon kaikkea, vähempikin riittää.
Mä laittaisin lisäksi vielä jotain pastaa ja mahdollisesti myös erilaisia papuja. Nykyään kun kannattaa ottaa huomioon kaikki ruokarajoitteiset (esim. vegaaneille pavut tärkeä proteiinin lähde).
Tuo sekasotku ei enää ole hyväksi ruuansulatukselle.🐰
Vierailija kirjoitti:
Tuo sekasotku ei enää ole hyväksi ruuansulatukselle.🐰
Perustelepas hieman? Eihän noita kaikkia tarvitse kerralla lautaselleen mättää.
Kidneypapuja ja joku majoneesia sisältävä pastasalaatti olis kiva. Myös kirkas perunasalaatti
Jep, täyttäviä salaatteja ja marinoituja papuja/linssejä kehiin, kuten jo mainittu. Homejuustomuru olisi bonusta.
Thousand island-kastike on jäänne 80-luvulta, joku oma talon kastike olisi sen sijasta parempi.
Vierailija kirjoitti:
Tuo sekasotku ei enää ole hyväksi ruuansulatukselle.🐰
Idea kai olikin, että kukin koostaa aineksista mieleisensä kokonaisuuden?
Jos jotain lisää vielä kaipaisi, niin joku kylmä pasta sekä vaikka vegaaninen proteiini. Mutta jos vaikka juhlissa tuollaiseen pöytään törmäisin, uskoisin että vieraille kyllä kelpaisi. Tuskin moni olettaa jossain yhdessä juhlassa saavansakaan just mitä haluaa, vaan useimmiten riittää se, että tarjoilut ovat maukkaita ja niitä on riittävästi. Tuossa nyt ne perusruokarajoitteet ovat aika hyvin huomioitu, varsinkin jos vaikka salaattijuusto on laktoositonta.
Kannattaa hinnoitella painon mukaan, jos on buffet. Muuten tulee sinulle liian kalliiksi. Sokokselta saa hyviä salaattiannoksia - paikan päällä tai kotiin vietäväksi - 5-6 eurolla salaatista riippuen. Kymppiä enempää en maksaisi paitsi ihan laadukkaassa ravintolassa.