Mikä on ruskistamisen hyöty?
Joissain ruokaohjeissa neuvotaan, että ensin nopeasti ruskistetaan pannulla ja sitten laitetaan uuniin kypsymään.
Mikä ihmeen hyöty siitä ruskistamisesta on?
Kommentit (9)
Antaa monien mielestä hyvää makua. Terveellisempää ruskistamatta.
Kaiketi tarkoitus on, että kuumalla pannulla ruskistaminen sulkee nesteet lihan sisään, ja uunissa siitä hautuu sitten mureaa.
Jos kyse on lihasta, niin lihan nesteet pysyvät paremmin ruskistetussa, eikä se kuivu. Lisäksi se on, kuten joku jo totesikin, paremman väristä.
Sen on luultu pitävän mehut paremmin sisässä, mutta näinhän ei ilmeisesti edes ole. Kivemman näköistä varmaan. Itse teen sen kivan pinnan loppukypsennyksen aikoihin nostamalla lämmöt korkeammalle vähäksi aikaa. Jos teen ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Kaiketi tarkoitus on, että kuumalla pannulla ruskistaminen sulkee nesteet lihan sisään, ja uunissa siitä hautuu sitten mureaa.
Tämä + Maillardin reaktio. Kun pinta ruskistetaan, siihen muodostuu erityisen herkullisen makuisia yhdisteitä.
Tuo "nesteet sisässä" myytti se vaan elää ja elää vaikka on todistettu satoja kertoja vain luuloksi.
Vierailija kirjoitti:
Kaiketi tarkoitus on, että kuumalla pannulla ruskistaminen sulkee nesteet lihan sisään, ja uunissa siitä hautuu sitten mureaa.
No ei kyllä sulje yhtään mitään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaiketi tarkoitus on, että kuumalla pannulla ruskistaminen sulkee nesteet lihan sisään, ja uunissa siitä hautuu sitten mureaa.
Tämä + Maillardin reaktio. Kun pinta ruskistetaan, siihen muodostuu erityisen herkullisen makuisia yhdisteitä.
Ettei vaan olisi karsinogeenejä...
Kauniimpaa ja maukkaampaa.