Mitä eroa on vispikermalla ja kuohukermalla?
Molemmathan vaahtoutuu kermavaahdoksi. Mitä eroa siis, miksi kaksi eri nimeä?
Kommentit (13)
Maku on erilainen. Vispikerma jää löysemmäksi ja sitä on hankalampaa levittää esim. kakun päälle.
Vispikerma on kasvisrasvoista valmistettua pahan makuista vaahtoa.
Kuohukerma on kermaa jonka voi luonnollisesti vaahdottaa kuohkeaksi.
"Vispikerma on kasvisrasvoista valmistettua pahan makuista vaahtoa. Kuohukerma on kermaa jonka voi luonnollisesti vaahdottaa kuohkeaksi." - Ja jollei pidä varansa niin vatkaa itse kuohukerman voiksi. - Maku ero taas ei ole minusta niin iso; vaikka onhan sitä ihmisiä jotka eivät pidä esim oivariinini mausta vaan haluavat 100% voita, koska se on paremman makuista ja joille vähärasvainen maito on kauhistus.
Vispikerma, siis vispiKERMA, ei ole mitään kasvirasvajuttua. On KERMAA. Ihan oikeaa kermaa, josta saa myös voita vatkattua.
"Kuohu- ja vispikerma ovat vaahtoutuvia kermoja ja sopivat molemmat täytekakkuihin. Kuohukerma on pastöroitu ja vispikerma iskukuumennettu, siksi se myös säilyy pidempään. Vispikerma on myös vähälaktoosista. Vaahtoutumisominaisuuksiltaan kermat eroavat hieman toisistaan. Kuohukerma vaahtoutuu nopeammin mutta vispikermasta saadaan aikaiseksi kestävämpi vaahto."
Parempaa ja kestävämpää kermavaahtoa siitä vispikermasta itse asiassa saa.
Kuohukerma on paremman ja aidomman makuista, kannattaa käyttää esim sellaisenaan mansikoiden kanssa. Kakussa taas vispikerma voi olla parempi, jos pursotuksia haluaa (eikä halua käyttää jotain kreemejä tai vaniljajauheita). Molemmat on silti ihan kermoja, ei mitään kasvirasvahöpöä kuten joku muu väittää. Makuero on häviävän pieni, sitä ei monet edes erota.
Itse ostan yleensä kuohukermaa, kun se käy kaikkeen ruoanlaittoonkin (ja lihottaa mukavasti, jos ottaa liian usein tavaksi).
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerma on paremman ja aidomman makuista, kannattaa käyttää esim sellaisenaan mansikoiden kanssa. Kakussa taas vispikerma voi olla parempi, jos pursotuksia haluaa (eikä halua käyttää jotain kreemejä tai vaniljajauheita). Molemmat on silti ihan kermoja, ei mitään kasvirasvahöpöä kuten joku muu väittää. Makuero on häviävän pieni, sitä ei monet edes erota.
Itse ostan yleensä kuohukermaa, kun se käy kaikkeen ruoanlaittoonkin (ja lihottaa mukavasti, jos ottaa liian usein tavaksi).
Ei muuten lihota.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerma on paremman ja aidomman makuista, kannattaa käyttää esim sellaisenaan mansikoiden kanssa. Kakussa taas vispikerma voi olla parempi, jos pursotuksia haluaa (eikä halua käyttää jotain kreemejä tai vaniljajauheita). Molemmat on silti ihan kermoja, ei mitään kasvirasvahöpöä kuten joku muu väittää. Makuero on häviävän pieni, sitä ei monet edes erota.
Itse ostan yleensä kuohukermaa, kun se käy kaikkeen ruoanlaittoonkin (ja lihottaa mukavasti, jos ottaa liian usein tavaksi).Ei muuten lihota.
:D. Aaaa rasvauskovainen. Kummasti niitä kiloja vaa silloin ilmestyy, kun intoutui ne samat kanat ja vihannekset useammin kermassa marinoimaan
Mutta sehän on vaan sattumaa ja niiden porkkanahiilareiden syytä ;)
Uskokaa tai älkää, mutta mulla menee litra viikossa kermaa ja olen laihtunut puolessa vuodessa 20 kg.
Vispikerma on paksumpaa kuin kuohukerma ja siinä on enemmän rasvaa, se on myös maukkaampaa kahvissa kuin kuohukerma ja pienempi tilkka riittää. Kuohukerma on sitten enempi kastikkeisiin ja paistoksiin sopiva ruokakerma.
Kiitos vastauksista! Kysyin siis täältä ensin, ja tajusin etsiä hakukoneella tietoa vasta sitten :) Kiva lukea erilaisia käsityksiä ja tietoakin silti ketjusta.
Itse olen aina tykännyt enemmän vispikermasta ja koostumukseltaan se on minusta sileämpää ja kiiltävämpää, kun taas kuohukerma on höttöisempää ja sulaa kuumana päivänä nopeammin. Sitä, miksi niillä on eri nimi, en ennemmin tiennyt, mutta nyt tiedän. Valmistustapa on siis eri, ja siksi säilyvyyskin on erilainen. -ap
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Kysyin siis täältä ensin, ja tajusin etsiä hakukoneella tietoa vasta sitten :) Kiva lukea erilaisia käsityksiä ja tietoakin silti ketjusta.
Itse olen aina tykännyt enemmän vispikermasta ja koostumukseltaan se on minusta sileämpää ja kiiltävämpää, kun taas kuohukerma on höttöisempää ja sulaa kuumana päivänä nopeammin. Sitä, miksi niillä on eri nimi, en ennemmin tiennyt, mutta nyt tiedän. Valmistustapa on siis eri, ja siksi säilyvyyskin on erilainen. -ap
Miten niin sulaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Kysyin siis täältä ensin, ja tajusin etsiä hakukoneella tietoa vasta sitten :) Kiva lukea erilaisia käsityksiä ja tietoakin silti ketjusta.
Itse olen aina tykännyt enemmän vispikermasta ja koostumukseltaan se on minusta sileämpää ja kiiltävämpää, kun taas kuohukerma on höttöisempää ja sulaa kuumana päivänä nopeammin. Sitä, miksi niillä on eri nimi, en ennemmin tiennyt, mutta nyt tiedän. Valmistustapa on siis eri, ja siksi säilyvyyskin on erilainen. -ap
Miten niin sulaa?
Kuumana päivänä, kun vatkaa ja levittää sitten täytekakun päälle. Kuohukerma alkaa vetistyä nopeammin, vaahto siis sulaa takaisin juoksevaksi.
Kuohukerma säilyy vähemmän aikaa kuin vispikerma. Valmistustapa kaiketi siis erilainen?