Miksi rypsiöljy on suomalaisille terveellistä?
Kommentit (16)
Koska suomessa viljellään rypsiä ja sanomalla kaikille että se on hyvää saadaan myytyä sitä kansalle. Ja sen tuotantoon saadaan myös eu-tukia.
Ruokasuositukset on pitkälti politiikkaa ja säännöstelyä. Ts. ei voida suositella karppausta ihmisille koska lihaa ei pystytä tuottamaan riittävästi eli tulisi nälänhätää ym.
Vierailija kirjoitti:
Koska suomessa viljellään rypsiä
Rypsiä ja/tai rapsia viljellään käytännössä lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon viljelyalueilla.
Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11
Kyllä guru tietää. Laihduttanutkin jo melkein viisi kiloa lihottuaan sitä ennen siaksi virallisterveellisellä!
Vierailija kirjoitti:
Muiden maiden asukkaille parempi on oliiviöljy.
Millä perusteella?
Vierailija kirjoitti:
Koska suomessa viljellään rypsiä ja sanomalla kaikille että se on hyvää saadaan myytyä sitä kansalle. Ja sen tuotantoon saadaan myös eu-tukia.
Ruokasuositukset on pitkälti politiikkaa ja säännöstelyä. Ts. ei voida suositella karppausta ihmisille koska lihaa ei pystytä tuottamaan riittävästi eli tulisi nälänhätää ym.
Karppaus ei ole lihan syöntiä.
Ap, olet väärässä. Kyllä rypsi tunnustetaan hyvälaatuiseksi, mutta sitä viljellään aika pienellä alalla Pohjois-Euroopassa, etelämpänä sitä ei viljellä, vaan satoisampaa rapsia. Se on eri kasvi se, vaikka nimet vaikuttavatkin samanlaisilta...
Joten rypsiä ei hehkuteta maissa, joissa sitä ei ole saatavilla.
Siitä syntyy vaikutelma oliiviöljyn paremmuudesta. Todellisuudessa asiantuntevissa tutkimuksissa rypsi tunnustetaan kyllä erinomaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11
Ei näitä asioita itse tarvitse tutkia tai olla tieteellistä tutkintoa sanoakseen, että karppaus on ok.
Riittää, kun lukee artikkeleita tyydyttynyttä rasvaa puoltavista tutkimuksista, joita mm. Time-lehti tai British Medical Journal on julkaissut, ja sitten luottaa näihin. Eihän tieteellistä alan tutkintoa vaadita niiltäkään, jotka noudattavat THL:n ruokasuosituksia. Silti usein sanotaan, että hyvä kun noudatat Thl:n suosituksia. Miksi heitä ei siis sanota itseoppineiksi THL:n suositusten seuraajiksi/ guruiksi, mutta vähä-hiilarisuudesta tutkimuksia ja ulkolaisia luotettavia tutkimuksiin perustuvia nettijuttuja (esim.Time, BMJ) lukeneilta vaaditaan alan asiantuntemus. Ja ellei sitä ole, niin sitten kutsutaan itseoppineeksi guruksi.
Guru on lukenut Time lehdestä joten se tietää paremmin kuin THL:n virallisterveelliset peräteipit ja muut puoskarit!!!11
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11
Ei näitä asioita itse tarvitse tutkia tai olla tieteellistä tutkintoa sanoakseen, että karppaus on ok.
Riittää, kun lukee artikkeleita tyydyttynyttä rasvaa puoltavista tutkimuksista, joita mm. Time-lehti tai British Medical Journal on julkaissut, ja sitten luottaa näihin. Eihän tieteellistä alan tutkintoa vaadita niiltäkään, jotka noudattavat THL:n ruokasuosituksia. Silti usein sanotaan, että hyvä kun noudatat Thl:n suosituksia. Miksi heitä ei siis sanota itseoppineiksi THL:n suositusten seuraajiksi/ guruiksi, mutta vähä-hiilarisuudesta tutkimuksia ja ulkolaisia luotettavia tutkimuksiin perustuvia nettijuttuja (esim.Time, BMJ) lukeneilta vaaditaan alan asiantuntemus. Ja ellei sitä ole, niin sitten kutsutaan itseoppineeksi guruksi.
THL edustaa asiantuntemusta, etenkin Pekka Puskan pohjosi-karjala -projekti. Sitten on näitä pilipalitutkimuksia, joita tekee Harvardin yliopisto, Princeeton jne. Myös ulkolaisiin tiedemiehiin ei kannata luottaa. Suomessa tiedetään parhaiten, koska tiede on kehitetty Suomessa.
Kyllä se niin on että Suomessa valehdellaan kansalle, mutta muualla maailmassa kerrotaan totuus kuten se on.
Karppipalstan guru sanoi, että Pohjois-Karjala-projekti oli roskaa, oli lukenut ulkomaalaisesta lehdestä, joten näinhän se on.
Luotan enemmän Time-lehden terveyttä koskeviin artikkeleihin, kuin HS:n terveyttä koskeviin artikkeleihin. Noita ulkolaisten lehtien kirjoittamia, suomalaisten pimittämiä, löytyykin vino pino, kun alkaa etsiä. Mutta guruuttahan se on, jos samalla tavalla ulkolaisista lukee, aivan kuten HS:stäkin lukisi, ja tekee johtopäätöksensä, koska suomalaiset ne tietää. HS:ää lukemalla et ole guru, vaan silloin voidaan suoraan todeta, että olet järkevä.
Miksi kuvittelette, että Suomessa ei seurattaisi oman alan tutkimusta tai julkaistaisi kansainvälisesti? Tutkijat eivät todellakaan lue sen enempää Timestä kuin HS:stäkään oman alansa juttuja, ne kun ovat poikkeuksetta toimittajan päin hanuria tulkitsemia. Ravintosuositukset on toki muokattu kunkin maan olosuhteisiin, mutta ei Suomi ole tässä asiassa poikkeus. Sen sijaan se mikä on puhdasta roskaa on karppipalstan sekopäiden jutut siitä kuinka lihoivat muodottomiksi sioiksi virallisterveellisellä lautasmallilla. Sen tajuamiseen ei tarvita Time-lehteä.
Vierailija kirjoitti:
Karppipalstan guru sanoi, että Pohjois-Karjala-projekti oli roskaa, oli lukenut ulkomaalaisesta lehdestä, joten näinhän se on.
Hyvä että myönnät sen olevan roskaa. Sydänterveys alkoikin parantumaan kaikissa länsimaissa samanaikaisesti riippumatta lainkaan siitä, että oli P.Karjala -projekti vaarallisine vähärasvaisuuksineen. Sitä ei suomalaisille tosin ole kerrottu, vaan suomalaiset korruptoituneet virkamiehet nappasivat kunnian.
Koska maatalouspolitiikka. Meillä rypsiöljyä käytetään ruohonleikkurissa, sisäämme emme sitä laita ravinnon muodossa.