Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi rypsiöljy on suomalaisille terveellistä?

Vierailija
22.06.2016 |

Muiden maiden asukkaille parempi on oliiviöljy.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska maatalouspolitiikka. Meillä rypsiöljyä käytetään ruohonleikkurissa, sisäämme emme sitä laita ravinnon muodossa.

Vierailija
2/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska suomessa viljellään rypsiä ja sanomalla kaikille että se on hyvää saadaan myytyä sitä kansalle. Ja sen tuotantoon saadaan myös eu-tukia.

Ruokasuositukset on pitkälti politiikkaa ja säännöstelyä. Ts. ei voida suositella karppausta ihmisille koska lihaa ei pystytä tuottamaan riittävästi eli tulisi nälänhätää ym.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska suomessa viljellään rypsiä

Rypsiä ja/tai rapsia viljellään käytännössä lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon viljelyalueilla.

Vierailija
4/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11

Vierailija
5/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä guru tietää. Laihduttanutkin jo melkein viisi kiloa lihottuaan sitä ennen siaksi virallisterveellisellä!

Vierailija
6/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muiden maiden asukkaille parempi on oliiviöljy.

Millä perusteella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska suomessa viljellään rypsiä ja sanomalla kaikille että se on hyvää saadaan myytyä sitä kansalle. Ja sen tuotantoon saadaan myös eu-tukia.

Ruokasuositukset on pitkälti politiikkaa ja säännöstelyä. Ts. ei voida suositella karppausta ihmisille koska lihaa ei pystytä tuottamaan riittävästi eli tulisi nälänhätää ym.

Karppaus ei ole lihan syöntiä.

Vierailija
8/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, olet väärässä. Kyllä rypsi tunnustetaan hyvälaatuiseksi, mutta sitä viljellään aika pienellä alalla Pohjois-Euroopassa, etelämpänä sitä ei viljellä, vaan satoisampaa rapsia. Se on eri kasvi se, vaikka nimet vaikuttavatkin samanlaisilta...

Joten rypsiä ei hehkuteta maissa, joissa sitä ei ole saatavilla.

Siitä syntyy vaikutelma oliiviöljyn paremmuudesta. Todellisuudessa asiantuntevissa tutkimuksissa rypsi tunnustetaan kyllä erinomaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11

Ei näitä asioita itse tarvitse tutkia tai olla tieteellistä tutkintoa sanoakseen, että karppaus on ok.

Riittää, kun lukee artikkeleita tyydyttynyttä rasvaa puoltavista tutkimuksista, joita mm. Time-lehti tai British Medical Journal on julkaissut, ja sitten luottaa näihin. Eihän  tieteellistä alan tutkintoa vaadita niiltäkään, jotka noudattavat THL:n ruokasuosituksia. Silti usein sanotaan, että hyvä kun noudatat Thl:n suosituksia. Miksi heitä ei siis sanota itseoppineiksi THL:n suositusten seuraajiksi/ guruiksi, mutta vähä-hiilarisuudesta tutkimuksia ja ulkolaisia luotettavia tutkimuksiin perustuvia nettijuttuja  (esim.Time, BMJ) lukeneilta vaaditaan alan asiantuntemus. Ja ellei sitä ole, niin sitten kutsutaan itseoppineeksi guruksi.

Vierailija
10/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Guru on lukenut Time lehdestä joten se tietää paremmin kuin THL:n virallisterveelliset peräteipit ja muut puoskarit!!!11

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tämä on vääryys kun karppi palstan itse opiinut guru sanoi toista!!!11

Ei näitä asioita itse tarvitse tutkia tai olla tieteellistä tutkintoa sanoakseen, että karppaus on ok.

Riittää, kun lukee artikkeleita tyydyttynyttä rasvaa puoltavista tutkimuksista, joita mm. Time-lehti tai British Medical Journal on julkaissut, ja sitten luottaa näihin. Eihän  tieteellistä alan tutkintoa vaadita niiltäkään, jotka noudattavat THL:n ruokasuosituksia. Silti usein sanotaan, että hyvä kun noudatat Thl:n suosituksia. Miksi heitä ei siis sanota itseoppineiksi THL:n suositusten seuraajiksi/ guruiksi, mutta vähä-hiilarisuudesta tutkimuksia ja ulkolaisia luotettavia tutkimuksiin perustuvia nettijuttuja  (esim.Time, BMJ) lukeneilta vaaditaan alan asiantuntemus. Ja ellei sitä ole, niin sitten kutsutaan itseoppineeksi guruksi.

THL edustaa asiantuntemusta, etenkin Pekka Puskan pohjosi-karjala -projekti. Sitten on näitä pilipalitutkimuksia, joita tekee Harvardin yliopisto, Princeeton jne. Myös ulkolaisiin tiedemiehiin ei kannata luottaa. Suomessa tiedetään parhaiten, koska tiede on kehitetty Suomessa.

Vierailija
12/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se niin on että Suomessa valehdellaan kansalle, mutta muualla maailmassa kerrotaan totuus kuten se on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karppipalstan guru sanoi, että Pohjois-Karjala-projekti oli roskaa, oli lukenut ulkomaalaisesta lehdestä, joten näinhän se on.

Vierailija
14/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luotan enemmän Time-lehden terveyttä koskeviin artikkeleihin, kuin HS:n terveyttä koskeviin artikkeleihin. Noita ulkolaisten lehtien kirjoittamia, suomalaisten pimittämiä, löytyykin vino pino, kun alkaa etsiä. Mutta guruuttahan se on, jos samalla tavalla ulkolaisista lukee, aivan kuten HS:stäkin lukisi, ja tekee johtopäätöksensä, koska suomalaiset ne tietää. HS:ää lukemalla et ole guru, vaan silloin voidaan suoraan todeta, että olet järkevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi kuvittelette, että Suomessa ei seurattaisi oman alan tutkimusta tai julkaistaisi kansainvälisesti? Tutkijat eivät todellakaan lue sen enempää Timestä kuin HS:stäkään oman alansa juttuja, ne kun ovat poikkeuksetta toimittajan päin hanuria tulkitsemia. Ravintosuositukset on toki muokattu kunkin maan olosuhteisiin, mutta ei Suomi ole tässä asiassa poikkeus. Sen sijaan se mikä on puhdasta roskaa on karppipalstan sekopäiden jutut siitä kuinka lihoivat muodottomiksi sioiksi virallisterveellisellä lautasmallilla. Sen tajuamiseen ei tarvita Time-lehteä.

Vierailija
16/16 |
22.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karppipalstan guru sanoi, että Pohjois-Karjala-projekti oli roskaa, oli lukenut ulkomaalaisesta lehdestä, joten näinhän se on.

Hyvä että myönnät sen olevan roskaa. Sydänterveys alkoikin parantumaan kaikissa länsimaissa samanaikaisesti riippumatta lainkaan siitä, että oli P.Karjala -projekti vaarallisine vähärasvaisuuksineen. Sitä ei suomalaisille tosin ole kerrottu, vaan suomalaiset korruptoituneet virkamiehet nappasivat kunnian.