Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Heippa!

Lapsella (5v perusterve) alkoi maanantai aamuna kuiva yskä, nenässä näkyi hieman kirkasta juoksevaa limaa. Maanantai-iltana alkoi oksentaa. Oksentelu jatkui yli vuorokauden, viime yönä vielä unissaan yökkäili. Tämä aamu ja aamupäivä on mennyt hyvin, äsken yökkäsi ensimmäisen kerran suullisen viime yön jälkeen. Kuiva kököttävä yskä jatkuu edelleen, köhii jatkuvasti.

Lapsi on ihan pirteä ja kuumeeton. Nyt kuitenkin luin (ei pitäisi googlailla) että joillakin lapsilla oksentelu on ollut merkki korva- tai keuhkoputkentulehduksesta. Lapsella on ollut pienempänä toistuvia korvatulehduksia ja liimakorva molemmin puolin, mutta kasvun myötä ne on jääneet taa. Korvatulehdukset on olleet useamman kerran sattumalöydöksiä, lapsi ei ole valittanut korviaan. Nytkään kysyttäessä ei myönnä korvissa olevan yhtään kipua.

Eikös ihan tavallisiin flunssatauteihin voi liittyä oksentelua ja pahoinvointia? Jos lapsi on reipas ja kuumeeton, tarvitseeko häntä viedä lääkäriin vaikka yskii, köhii ja oksentelee?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

No varmaan voi seurailla vielä vaikka vuorokauden ihan rauhassa, mutta jos siellä päin on esim. Sairaanhoitajan vastaanotto, jossa korvat voi nopeasti tarkistuttaa, niin eihän tuo iso vaiva ole piipahtaa tai ainakin soittaa, että kannattaisiko käydä näytillä. Mieluummin "turha" käynti, kuin ettei mene ja lapsi onkin kipeä, meillä on ollut vähän samanlaista, ettei oireet aina ole mitkään selkeät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla