Vierailija

Kuinka kissan voi kouluttaa niin, ettei se hypi pöydille ainakaan keittiössä? Otin kissanpennun jolle ostin suuren kiipeilypuun ja muita leluja, joten tylsääkään sillä ei voi olla. Puusta huolimatta kissa haluaa olla juuri keittiön pöydillä. Hyppää jos laitan ruokaa, ja jos on ruokailu menossa. Nostan sen aina pois mutta pentu saattaa hypätä monta kymmentä kertaa pöydälle, ja laittaa keskelle keittiön pöytää maata. Välillä vien sen puuhunsa, mutta se ei kelpaa vaan pitää päästä pöydälle. En haluaisi kissaa keittiöön kiipeilemään hygieniasyistä. Kellään samaa ongelmaa ja kuinka tuon kouluttaminen pois on onnistunut?

  • ylös 3
  • alas 3

Kommentit (11)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suihkepullosta suihkase vettä päälle aina ku hyppää

Olenkin jo kokeillut tätä, mutta kissa ei välitä suihkeesta. Se katsoo minua hämmentyneenä ja alkaa lipomaan kielellä ilmaa kuin yrittäisi juoda vettä. Onko muita vinkkejä?

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Se on vaikeaa koska kissa yleensä tykkää olla siellä missä tapahtuu. Tulee siis tutkimaan mitä puuhaat. Minä annan katsella, meillä tosin on tuollainen paikka missä voi tutkia olematta työtasolla, ja pidän huolta hygieniasta puhdistamalla tasoja usein. Minusta tuntuisi ikävältä alkaa suihkia uteliasta kaveria.

  • ylös 11
  • alas 1
Vierailija

Onko sinulla kankainen vai muovinen pöytäliina? Meillä kissa ei tule muoviliinalle, mutta heti kun samaan pöytään vaihdetaan kangasliina, kissa säntää paikalle, hyppää ja käy makoilemaan. Vaativa maku.

Vierailija

Minulla ei ole pöytäliinaa. Ja kissa on juurikin todella huomion kipeä, ja usein seuraa minua. Tulee syliin, mikä on mukavaa, mutta keittiössäkin haluaisi tulla pöydälle minun eteen makoilemaan tai pöydälle vierelle istumaan ruokaa laittaessa. Ehkä pentu on vielä niin seuran kipeä että pitää keittiön pöydillekin tulla, toivottavasti rauhoittuisi kasvaessa. Onko olemassa mitään kissankarkotetta jonka voisi asettaa pöydälle?

ap

Vierailija

Tää kuulostaa julmalle, mutta ei oikeasti ole eli kun kissa tulee tasolle, nappaa niskasta kiinni ja "viskaa" lattialle tiukan "ei!"- käskyn kera.
Ja siis ei mitään satuttavaa heittoa vaan sellainen napakka. Tuolla tavalla se emokin opettaa pentuja :)

Vierailija

Kissa kiipeilee pöydällä joka tapauksessa silloin kun et ole katsomassa. Lähde siitä, että kissataloudessa pöydillä on samat bakteerit kuin lattioilla ja kissanvessassa.

Sen kanssa pystyy elämään, kaikki ruoka-aineet käsitellään sellaisilla leikkuulaudoilla, joita ei jätetä näkyville.

Me olemme päässeet kissan kanssa sellaiseen järjestelyyn, että se saa katsella ruoanlaittoa vieressä olevilla keittiötikkailla, mutta ei tulla pöydälle. Tämä kelpasi kissalle pienellä harjoittelulla, lattialta ei suostunut katsomaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mandariinin kuoria siihen pöydälle. Kissat yleensä inhoaa niiden hajua.

Tuo on totta. Kaikki sitrushedelmät käyvät kissankarkoittamiseen.

Vierailija

Tuosta pöydälle hyppimisestä se lähtee. Seuraavaksi huomaat, ettet voi ruokaa laittaessasi edes poistua keittiöstä, koska kissa on puolen minuutin jälkeen jo kiivennyt keittiön tasolle nuolemaan ruokia. Jokainen vaatteesi on karvan peitossa ja heräät viikonloppuaamuisin kukonlaulun aikaan naukuvan kissan takia. Et voi jättää mitään pieniä tavaroita, kuten avaimia ja korviksia esiin pöydille tai tasoille, koska kissa todennäköisesti alkaa leikkiä tavaroilla, etkä löydä niitä enää sen jälkeen. Joudut myös varomaan askeliasi liikkuessasi yöllä pimeässä vessaan, sillä kissa on todennäköisesti vääntänyt juuri sinä yönä oksennukset lattialle. Äläkä vahingossakaan laita esimerkiksi valokuvia tai kukkaruukkuja hyllylle, sillä hetkessä ne ovat sirpaleina lattialla.

Itsehän säilytän kenkiä suljetuissa kaapeissa, kun eteisessä leikkiessään kissa todennäköisesti raapisi niihin naarmuja (yhdet kenkätelineessä säilyttämäni kalliit nahkasaappaat piloilla kissan leikkien takia). Jos tuon läppärilaukun töistä kotiin, kissa on ensimmäisenä terottamassa siihen kynsiään, joten sekin täytyy säilyttää suljettujen ovien takana. Myös matkalaukkujen kangaspääliset aivan risana. Oma raapimapuu ei sitten kiinnostakaan. Kissa on myös raapinut läppäristäni kirjaimia irti, joten läppäri on pidettävä aina kansi kiinni, jos käy minuutinkin ajan toisessa huoneessa. Kissa rajoittaa uskomattomasti ihan arkisia asioita ja jatkuvasti saa olla huolehtimassa, ettei kissa vaan nyt ole tuhotöissä.

Kissa tekee, mitä kissa haluaa. Toivottavasti ei enää montaa vuotta jäljellä...

  • ylös 2
  • alas 10
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla