Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

PIKA! Miten tehdä lihapullataikina ilman kananmunaa?

Vierailija
09.06.2016 |

Unohtui ostaa kananmunia, eikä kauppa ihan nurkan takana. Piti tehdä lihapullia ja haluan tehdä niitä edelleenkin, jos vain onnistuu ilman kananmunaa. Miten teen sen?

Kovin kiitollinen nopeista vastauksista asiaani liittyen.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jättämällä kananmuna pois.

Vierailija
2/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta pysyykö ilman kananmunaa kasassa?

ap

Vierailija
4/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu, jos sinulla on korppujauhoja, tai edes vehnäjauhoja. Jauhota valmiit pihvit päältä jauhoilla, niin pysyvät paremmin koossa. Laita hitununen jauhoja taikinaan ja vaivaa tasaisemmaksi ja sitkeämmäksi.

Vierailija
5/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Goolgleen munattomat lihapullat, tässä malliksi muutama, googlailee itse lisää, jos näissä on aineita, mitkä ei käy: 

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/91345/munattomat%20helpot%20peh…

http://kliivia30.vuodatus.net/lue/2011/03/maukkaat-lihapullat-munaton-m…

Tai sitten vaan mausteet jauhelihan sekaan ja tee pulliksi, onnistuu se ehkä niinkin. 

Vierailija
6/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oisko Google mitään?

Lihapullat onnistuu ihan hyvin ilman kananmunaakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.

ap

Jos laadukasta naudanjauhelihaa, niin ei tarvii mitään, tavalliseen sika-nautaan tekisin niin, että turvottaisin korppujauhoja kermaviilissä, siihen mausteet ja sekoitus jauhelihaan.

Vierailija
8/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha pysyy kasassa ihan sellaisenaankin. Lisäät vaan mausteita ja vaivaat tiukaksi. Jos panet korppujauhoja, se leviää itse asiassa herkemmin hajalle kuin pelkkä j-liha. Esim. Mäkkäri oikein mainostaa sitä 100-prosenttista jauhelihapihviään, eli siihen ei todellakaan ole pantu lainkaan munaa tai korppujauhoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko sulla soijajauhoja sinne hapanmaitotuotteiden sekaan? Tai sitten jätät vaan kananmunan pois ja teet murekkeen/ paistat mössön pannulla, kun kasassa pysyminenhän tuossa on ainut ongelma

Vierailija
10/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks muuten laitatte korppujauhoja lihapulliin? Jos ite teen lihapullia tai jauhelihapihvejä, laitan mausteet, sipulia ja kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunajauhoja vähän lopuksi sekaan, ei tarvi munia

Vierailija
12/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullat onnistuvat ilman kananmunia.

Ja varsinkin ilman korppujauhoja tai muuta moskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet vain ilman kananmunaa, ainakin jos paistat uunissa pysyvät kasassa, en tiedä miten käy pannulla, mutta ei kai kukaan pannulla kärytä?

Vierailija
14/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun jätät myös jauhot pois niin pysyvät ihan hyvin kasassa ilman munaa. Nuo täyteaineet tekevät taikinasta sellaisen että munaa tarvitaan. Pullista tulee silloin vähän erilaisia kun ovat pelkkää lihaa, kuivuvat herkemmin ja menevät koviksi.

Toinen vaihtoehto on tehdä isompia pihvejä, pysyvät paremmin kasassa. Ensin nopea paisto ja sitten uuniin, googlaa pannupihvit. Niihin tulee vain sipulia, jauhelihaa ja vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän sellaisen kuin google, ainakin nimi sanoo jotakin, mutta täältä saa elämänmakuisempia ja keittiöissänne testattuja ohjeita. Kiitos teille kovasti vastauksista <3

ap

Vierailija
16/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.

ap

Unohda nyt jo nuo kermaviilit ja korppujauhot. Onneksi et maininnut sipulikeittojauhepussia. :)

Toimi näin:

mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrteillä/ paprikajauheella/ jeeralla/ juustolla/  sitruunankuoriraasteella/ murskatulla valkosipulilla/ whatever. Lisää jääkylmää vettä, esim desi/ 400 g jauhelihaa. Jos sulla on vissyä tai kivennäisvettä, laita sitä. Maustamatonta tietenkin.  Vaivaa käsin kunnes massa irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna massan levätä 10 min. Sillä aikaa voit improvisoida kermaviilistä kastikkeen pullille ja laittaa jääkaappiin vetäytymään.

Ellet uskalla maistaa raakaa pullamassaa, paista koepulla pannulla ja tuunaa mausteet ja koostumus tarpeen mukaan. Pyöritä pullat ja paista ne pannulla tai uunissa. Easy as pie. 

Vierailija
17/17 |
09.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi kuusi