Vierailija

Unohtui ostaa kananmunia, eikä kauppa ihan nurkan takana. Piti tehdä lihapullia ja haluan tehdä niitä edelleenkin, jos vain onnistuu ilman kananmunaa. Miten teen sen?

Kovin kiitollinen nopeista vastauksista asiaani liittyen.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (17)

Vierailija

Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.
ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onnistuu, jos sinulla on korppujauhoja, tai edes vehnäjauhoja. Jauhota valmiit pihvit päältä jauhoilla, niin pysyvät paremmin koossa. Laita hitununen jauhoja taikinaan ja vaivaa tasaisemmaksi ja sitkeämmäksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.
ap

Jos laadukasta naudanjauhelihaa, niin ei tarvii mitään, tavalliseen sika-nautaan tekisin niin, että turvottaisin korppujauhoja kermaviilissä, siihen mausteet ja sekoitus jauhelihaan.

Vierailija

Jauheliha pysyy kasassa ihan sellaisenaankin. Lisäät vaan mausteita ja vaivaat tiukaksi. Jos panet korppujauhoja, se leviää itse asiassa herkemmin hajalle kuin pelkkä j-liha. Esim. Mäkkäri oikein mainostaa sitä 100-prosenttista jauhelihapihviään, eli siihen ei todellakaan ole pantu lainkaan munaa tai korppujauhoa.

Vierailija

Olisko sulla soijajauhoja sinne hapanmaitotuotteiden sekaan? Tai sitten jätät vaan kananmunan pois ja teet murekkeen/ paistat mössön pannulla, kun kasassa pysyminenhän tuossa on ainut ongelma

Vierailija

Miks muuten laitatte korppujauhoja lihapulliin? Jos ite teen lihapullia tai jauhelihapihvejä, laitan mausteet, sipulia ja kananmunaa.

Vierailija

Lihapullat onnistuvat ilman kananmunia.
Ja varsinkin ilman korppujauhoja tai muuta moskaa.

Vierailija

Teet vain ilman kananmunaa, ainakin jos paistat uunissa pysyvät kasassa, en tiedä miten käy pannulla, mutta ei kai kukaan pannulla kärytä?

Vierailija

Kun jätät myös jauhot pois niin pysyvät ihan hyvin kasassa ilman munaa. Nuo täyteaineet tekevät taikinasta sellaisen että munaa tarvitaan. Pullista tulee silloin vähän erilaisia kun ovat pelkkää lihaa, kuivuvat herkemmin ja menevät koviksi.
Toinen vaihtoehto on tehdä isompia pihvejä, pysyvät paremmin kasassa. Ensin nopea paisto ja sitten uuniin, googlaa pannupihvit. Niihin tulee vain sipulia, jauhelihaa ja vettä.

Vierailija

Tiedän sellaisen kuin google, ainakin nimi sanoo jotakin, mutta täältä saa elämänmakuisempia ja keittiöissänne testattuja ohjeita. Kiitos teille kovasti vastauksista <3
ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kotona on kermaviiliä, korppujauhoja ja creme fraichea. Siis on toki muutakin, mutta nämä asiaan ehkä liittyvät ainekset olisi.
ap

Unohda nyt jo nuo kermaviilit ja korppujauhot. Onneksi et maininnut sipulikeittojauhepussia. :)

Toimi näin:

mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrteillä/ paprikajauheella/ jeeralla/ juustolla/  sitruunankuoriraasteella/ murskatulla valkosipulilla/ whatever. Lisää jääkylmää vettä, esim desi/ 400 g jauhelihaa. Jos sulla on vissyä tai kivennäisvettä, laita sitä. Maustamatonta tietenkin.  Vaivaa käsin kunnes massa irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna massan levätä 10 min. Sillä aikaa voit improvisoida kermaviilistä kastikkeen pullille ja laittaa jääkaappiin vetäytymään.

Ellet uskalla maistaa raakaa pullamassaa, paista koepulla pannulla ja tuunaa mausteet ja koostumus tarpeen mukaan. Pyöritä pullat ja paista ne pannulla tai uunissa. Easy as pie. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla