Vierailija

Itselläni kun on ihan ydinperhe, niin ei ole mitään tietoa näistä asioista. Kun lapsista on eron yhteydessä sovittu, että tapaavat vanhempiaan tietyllä rytmillä, niin onko se sopimus täysi-ikäisyyteen asti voimassa? Vai mihin? Mietin vain, että kun esim. yläkoululainen liikkuu muutenkin jo itsenäisesti paikasta toiseen, niin onko lapsella mitään sananvaltaa siihen mihin kotiin menee milloinkin?

Kommentit (4)

Vierailija

Periaatteessa sopimus on toistaiseksi voimassaoleva, ja sopimuksiahan voidaan muuttaa, jos ei muuteta, niin sopimus on voimassa täysikäisyyteen asti.

Vierailija

"Lapsen kuulemista ei ole sidottu määrättyyn ikään, kuten 12 vuoteen. Kaikkia lapsia on kuultava heidän iästään riippumatta. Eri asia sitten on, että eri ikäisiä tulee kuulla eri tavoin aina sen mukaan, minkä ikäisestä lapsesta on kulloinkin kysymys. Puhevallassa on kysymys lähinnä siitä, että tietyn ikäinen lapsi voi käyttää eräänlaista veto-oikeutta. Näin on avio- ja avoerojen yhteydessä silloin, kun 12 vuotta täyttänyt vastustaa vanhempien tekemää sopimusta tai oikeuden tekemää päätöstä sitä, missä lapsen tulee eron jälkeen asua.  Erojutuissa lapsen kuuleminen toteutetaan yleensä oikeussalin ulkopuolella ja tavallisesti sosiaaliviranomaisten toimesta."

Mikään sopimus ei ole voimassa täysi-ikäisyyteen saakka, jos lapsi vastustaa sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ja virallista sopimusmuutosta ei välttämättä edes tarvitse tehdä, jos käytännöistä sopiminen onnistuu epävirallisestikin.

Vierailija

Miten tuo sopimus sitoo alaikäisiä? Siis pienet lapsethan voi siirtää vanhemmalta toiselle, mutta näillä isommilla alkaa olla niitä omia menojaan. Minkä ikäisen voi vielä pakottaa?

Jos 15v päättää omatoimisesti, ettei enää lähde etävanhemmalle (syystä tai toisesta) niin mikä tuosta voi olla sanktiona? Fiksut vanhemmat tietysti menevät lastenvalvojalla, keskustelevat tilanteesta ja tekevät uuden sopimuksen, mutta jos puhevälejä ei ole?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla