Mitä laitat lihapullataikinaan?
Itse laitan jauhelihaa, ruokakermaa, korppujauhoja, ruohosipulia tai persiljaa, kananmunaa, sipulia vähän ja sinappia. Plus mausteet ja suola.
Kommentit (30)
Mä laitan sen jauhelihan, hienoksi hakattua ja kuullotettua sipulisilppua, truuttauksen tomaattipyrettä tai ketsuppia, reippaasti pippurisekoitusta, suolaa ja mitä yrttejä sattuu olemaan (timjamia, oreganoa, basilikaa, persiljaa, rosmariinia - ei kaikkea kerralla vaan yhtä tai kahta, mutta kunnon kourallisen).
vain kermaviiliä ja sipulikeittopussin.
Hienoksi silputtua sipulia, valko- ja mustapippuria, suolaa, tuoretta persiljaa tai lipstikkaa. Ja tietysti se sikanauta tai lammas+possu.
Jauhelihaa, sipulikeittopussin( vain sen pussin) ja suolaa.
Mausteita ja kermaa joskus. En ikinä laita korppujauhoja tai sitä sipulikeittopussia. Tykkään eniten vain kuullotetusta sipulista, pippurista ja suolasta. Paistan voissa pannulla.
Pelkkä kananmuna + mausteet. Joskus sipulia/fetaa.
Perinteisellä ohjeella, eli korppujauhoilla (+kermaviilillä) tulee ihan kamalan makuisia lihapullia..
Ei lihapullia voi tehdä ilman sipulikeittopussia.
Vierailija kirjoitti:
LOPETTAKAA LIHANSYÖNTI
T. VEGAANI
Ei me syödä lihaa. T. sipulikeittopussi
Yleensä vaivaan pelkästä jauhelihasta taikinan, mutta nyt se on alkanut tympimään ja on hankalaa paistaa näteiksi pulliksi jne. Tänään kokeilen laittaa kermaviiliä ja korppujauhoja. Mausteena aina silputtu sipuli, paprikajauhetta, pippuria ja suolaa.
Päärynäviiliä, lihaa, suolaa, korppujauhoja ja sipulikeittopussi.
jauhelihaa, sinappia, munaa, suolaa, sipulia, pippuria, joskus juustoraastetta, joskus persiljaa
Kuivaa leipää muruina, maitoa tilkka(et tulee sopiva mössö), kananmuna, kuullotettu sipuli, pippuri ja suola.
Voissa pannulla paistetaan.
Eikö täällä jo ole ketjuja, joissa selostetaan erilaisia tapoja tehdä lihapullia?
Italialaisiin lihapulliin sekoitan naudanlihaan salviaa, raastettua sitruunankuorta ja parmesaania. Muovaan aika isoja pullia, paistan ja teen viimeisen kypsennyksen tomaattikastikkeessa (sipulia, valkosipulia, purkkitomaatteja, mausteita). Siinä se.
En laita ikinä mitään korppujauhomössöjä, haluan oikeita lihapullia. Enkä mitään sipulikeittopusseja! Kaupasta saa niitä jatkettuja lihapullia. Jauhelihaa ja kananmuna, suolaa, sipulia hienoksi silputtuna, valkosipulia hienoksi silputtuna, chiliä silputtuna (kuivattukin käy), mustapippuria, joskus curryjauhetta, kuivattua oreganoa ja basilika käy myös, persiljaa jos on, joskus juustoa pieninä kuutioina tai raasteena (sinihomejuusto toimii myös hyvin), soijakastiketta, makeaa chilikastiketta (thai sweet chili). Riippuu siitä mitä aineksia sattuu olemaan. Nuo sitten sekoitetaan huolellisesti, minä sekoitan käsin, rutistelen oikein hyvin tuota mössöä että kaikki sekoittuu. Sitten paistetaan pannulla voissa ja oliiviöljyssä, jonka jälkeen lihapullat laitetaan itsetehtyyn kastikkeeseen muhimaan, saavat muhia mielellään lähemmäs tunnin.
400 grammaa jauhelihaa
80 grammaa punaista paprikaa
40 grammaa sipulia (punasipuli käy kanssa)
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhe
1 tl valkopippuri
Tulee muuten aika hyviä ja erilaisia. Näistä on lapsetkin tykänneet, vaikka yleensä vihaavat lihapullia.
Sipulipussin maku pullissa on etova, jäänyt traumat lapsuudenkodista ilmeisesti..
Mitä milloinkin, kuitenkin aina kananmunaa ja mausteita. Tänään laitoin juustoraastetta ja hapankaalia.
Sipulikeittopussi,muna,juustoa,suolaa
Jauhenlihaa ja sipulikeittopussin. Samalla mietin, milloin jätän sen sian.