Miten pekoni paistetaan
Kommentit (25)
Kuumalle pannulle, paista molemmat puolet noin minuutti niin ettei sitä valkoista läskiä enää näy siinä.
Sitten kun on pannulla tirissyt ja rupee väri paikoin rusehtumaan, nosta talouspaperille joka imee enimmät rasvat pois. Nam:)
Mikrossa kahden talouspaperin välissä.
Kuuma, rasvaton pannu ja siihen pekonit. Pannun voi kuumentaa vaikka niin, että lorauttaa siihen pienen määrän vettä ja kun se on haihtunut, pekonit pannulle. :)
Minua huijattiin, että pannu täysillä ja pekoni roihuun. Ei, ei, ei, vaan miedolla lämmöllä rasva sulamaan ja korkeintaan lopuksi pannu kuumana kärvennystä.
Pekonista saa kaikki Suomen kansantaudit
Laita uunipellillä leivinpaperin päällä uuniin 200 asteeseen kunnes ovat "kivan" värisiä.
Pari päivää sitten näin tämän ohjeen (en ole testannut sitä):
http://www.msn.com/fi-fi/ruoka-ja-juoma/ruokauutiset/t%c3%a4ydellist%c3…
Jaajo (on opiskellut Perhossa kokiksi, ei kuitenkaan kai valmistunut) teki Neljän tähden illallisessa pekonin uunissa ja se ohjelman kokki kehui, että kato, osaa tehdä pekonin oikein. Pitäis kokeilla.
MInä paistan pannulla kuten edelliset ja imeytän vielä ylimääräisen rasvan talouspaperiin, jolloin siitä tulee rapeampaa.
Kylmään uuniin pellille leivinpaperin päälle ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt on pekoni kypsää. Toki lämmitys/paistoaika vaihtelee eri uuneissa eli kannattaa vilkuilla tilannetta ekalla kerralla, mutta tämä on näppärä ja varsin kärytön konsti. Sitten nostat kypsät siivut vain hetkeksi talouspaperin päälle että ylimääräinen rasva valuu pois.
Helpoimmalla pääset kun paistat ne pellillä uunissa leivinpaperin päällä.
Ei helvetillistä käryä ja rasvaroiskeita. Asteita noin 200 ja noin 10-15 minuuttia kunnes väri miellyttää omaa silmääsi.
Pannu täyteen vettä ja pekonit sinne. Anna olla kunnes vesi on haihtunut. Talouspaperille lopuks huilaamaan.
Nyt oli kyllä taas vähän retardi kysymys
Hyvä kysymys, johon lienee yhtä monta oikeaa ohjetta kuin on tekijää. Ensin olisi tiedettävä mitä tarkoitetaan pekonilla. Minulle pekoni on se, jota tarjoillaan englantilaisella aamiaisella; filepekoni.
Jos kokki sanoo, että pekoni paistetaan oikein, kun se paistetaan uunissa ei kokki minun mielestä tiedä mitä on oikea pekoni, vaikka Suomessa ohueksi leikattu keittoliha on vakiinnuttanut käsityksen pekoni. Eli hän on periaatteessa minua oikeammassa. Minusta amerikanpekonina myytävät jämä läskisiivut on enemmän jotain muuta. Sen paistamiseen uuni on loistava halvalle pekonille ja tuo mikrokikka lienee toiseksi paras, kun vain osaa käsitellä sen niin, ettei talouspaperi tartu pekoniin.
Paras tapa valmistaa paistettu rapea keittolihasiivu on amerikkalaiselta vaihto-opiskelijalta oppimani kikka, laittaa sen kahden paahtoleipäsiivun välissä mikroon. Odotellessa siivuttaa tomaatin, pesee salaatinlehden ja majoneesi pitää olla hetkeä aikaisemmin valmistettu. Kun mikro kilahtaa, nostaa ylemmän leivän puolikkaan, laittaa siihen salaatin, tomaatin ja majoneesin, jonka jälkeen leivänsiivu päälle. Loistava BLT on valmis, eikä niin hyvää saa monella oikeanakaan pidetyllä keinolla.
Paras tapa paistaa filepekoni on ostaa sopiva lihanpala, josta leikkaa terävällä lihaveitsellä siivut. Ainakaan meilläpäin ei enää ole lähellä lihatiskejä, joissa saisi pyytämällä siivutettua haluamaansa paksuuteen. Kuumentaa valurautapannun niin, että voi kuplii siinä. Kun voi alkaa melkein ruskistua levyn voi laittaa pienimmälle tai pois. Sitten laittaa pekonin ja munan pannulle, jolloin muna saa pekonista vähän makua. Kun muna alkaa oleen kypsä, nostaa lämpöä, kääntää pekonin ja ottaa munan lautaselle ja samassa rasvassa saa paistettua vielä paahtoleivät.
Leivinpaperi pellille, siihen pekonit ja pelti kylmään uuniin. Uuni lämpenemään 160 asteeseen. 20 minuutissa pekoni paistuu rapeaksi.
Vierailija kirjoitti:
Pekoni tappaa. Älä syö.
Kaikki yhtään mitään syöneet ja juoneet ovat kuolleet. Elämä tappaa.
Minä olen kyllä paistanut pekonin kuumalla pannulla ja oikein rapeaa on tullut. Kylmällä pannulla aloittaessa se jää veteläksi. Tässä ketjussa suurin osa ei tiedä mistään mitään asiasta
Kylmälle pannulle niin rasva sulaa pannun lämmetessä ja pekonista tulee rapeaa.