Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten pekoni paistetaan

Vierailija
08.04.2016 |

niin, että siitä tulee rapeaa?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmälle pannulle niin rasva sulaa pannun lämmetessä ja pekonista tulee rapeaa.

Vierailija
2/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumalle pannulle, paista molemmat puolet noin minuutti niin ettei sitä valkoista läskiä enää näy siinä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten kun on pannulla tirissyt ja rupee väri paikoin rusehtumaan, nosta talouspaperille joka imee enimmät rasvat pois. Nam:)

Vierailija
4/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikrossa kahden talouspaperin välissä.

Vierailija
5/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuuma, rasvaton pannu ja siihen pekonit. Pannun voi kuumentaa vaikka niin, että lorauttaa siihen pienen määrän vettä ja kun se on haihtunut, pekonit pannulle. :)

Vierailija
6/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua huijattiin, että pannu täysillä ja pekoni roihuun. Ei, ei, ei, vaan miedolla lämmöllä rasva sulamaan ja korkeintaan lopuksi pannu kuumana kärvennystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekonista saa kaikki Suomen kansantaudit

Vierailija
8/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöpäpommi älä paista ollenkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita uunipellillä leivinpaperin päällä uuniin 200 asteeseen kunnes ovat "kivan" värisiä.

Vierailija
10/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pari päivää sitten näin tämän ohjeen (en ole testannut sitä):

http://www.msn.com/fi-fi/ruoka-ja-juoma/ruokauutiset/t%c3%a4ydellist%c3…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaajo (on opiskellut Perhossa kokiksi, ei kuitenkaan kai valmistunut) teki Neljän tähden illallisessa pekonin uunissa ja se ohjelman kokki kehui, että kato, osaa tehdä pekonin oikein. Pitäis kokeilla.

MInä paistan pannulla kuten edelliset ja imeytän vielä ylimääräisen rasvan talouspaperiin, jolloin siitä tulee rapeampaa.

Vierailija
12/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmään uuniin pellille leivinpaperin päälle ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt on pekoni kypsää. Toki lämmitys/paistoaika vaihtelee eri uuneissa eli kannattaa vilkuilla tilannetta ekalla kerralla, mutta tämä on näppärä ja varsin kärytön konsti. Sitten nostat kypsät siivut vain hetkeksi talouspaperin päälle että ylimääräinen rasva valuu pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekoni tappaa. Älä syö.

Vierailija
14/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpoimmalla pääset kun paistat ne pellillä uunissa leivinpaperin päällä.

Ei helvetillistä käryä ja rasvaroiskeita. Asteita noin 200 ja noin 10-15 minuuttia kunnes väri miellyttää omaa silmääsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannu täyteen vettä ja pekonit sinne. Anna olla kunnes vesi on haihtunut. Talouspaperille lopuks huilaamaan.

Vierailija
16/25 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt oli kyllä taas vähän retardi kysymys

17/25 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kysymys, johon lienee yhtä monta oikeaa ohjetta kuin on tekijää. Ensin olisi tiedettävä mitä tarkoitetaan pekonilla. Minulle pekoni on se, jota tarjoillaan englantilaisella aamiaisella; filepekoni.

Jos kokki sanoo, että pekoni paistetaan oikein, kun se paistetaan uunissa ei kokki minun mielestä tiedä mitä on oikea pekoni, vaikka Suomessa ohueksi leikattu keittoliha on vakiinnuttanut käsityksen pekoni. Eli hän on periaatteessa minua oikeammassa. Minusta amerikanpekonina myytävät jämä läskisiivut on enemmän jotain muuta. Sen paistamiseen uuni on loistava halvalle pekonille ja tuo mikrokikka lienee toiseksi paras, kun vain osaa käsitellä sen niin, ettei talouspaperi tartu pekoniin.

Paras tapa valmistaa paistettu rapea keittolihasiivu on amerikkalaiselta vaihto-opiskelijalta oppimani kikka, laittaa sen kahden paahtoleipäsiivun välissä mikroon. Odotellessa siivuttaa tomaatin, pesee salaatinlehden ja majoneesi pitää olla hetkeä aikaisemmin valmistettu. Kun mikro kilahtaa, nostaa ylemmän leivän puolikkaan, laittaa siihen salaatin, tomaatin ja majoneesin, jonka jälkeen leivänsiivu päälle. Loistava BLT on valmis, eikä niin hyvää saa monella oikeanakaan pidetyllä keinolla.

Paras tapa paistaa filepekoni on ostaa sopiva lihanpala, josta leikkaa terävällä lihaveitsellä siivut. Ainakaan meilläpäin ei enää ole lähellä lihatiskejä, joissa saisi pyytämällä siivutettua haluamaansa paksuuteen. Kuumentaa valurautapannun niin, että voi kuplii siinä. Kun voi alkaa melkein ruskistua levyn voi laittaa pienimmälle tai pois. Sitten laittaa pekonin ja munan pannulle, jolloin muna saa pekonista vähän makua. Kun muna alkaa oleen kypsä, nostaa lämpöä, kääntää pekonin ja ottaa munan lautaselle ja samassa rasvassa saa paistettua vielä paahtoleivät.

Vierailija
18/25 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinpaperi pellille, siihen pekonit ja pelti kylmään uuniin. Uuni lämpenemään 160 asteeseen. 20 minuutissa pekoni paistuu rapeaksi.

Vierailija
19/25 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pekoni tappaa. Älä syö.

Kaikki yhtään mitään syöneet ja juoneet ovat kuolleet. Elämä tappaa.

Vierailija
20/25 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen kyllä paistanut pekonin kuumalla pannulla ja oikein rapeaa on tullut. Kylmällä pannulla aloittaessa se jää veteläksi. Tässä ketjussa suurin osa ei tiedä mistään mitään asiasta

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän neljä