Avuntarvetta

Hei! Kyselisin muiden kokemuksia jälkiehkäisypilleristä ja sen vaikutuksista kuukautisiin. Elikkäs, otin kaksi jälkiehkäisyä saman kierron aikana. Pillerit olivat eri merkkisiä. Nyt kuukautisiani ei ole kuulunut kolmeen kuukauteen, testi tehty lähemmäksi kymmenen kertaa ja negaa näyttää. E-pillerit lopetin noin 9kk sitten, voiko vaikuttaa? Asiallisia neuvoja/kokemuksia pian! kiitos!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (3)

Hei,

on melko tavallista, että jälkiehkäisypillerit aiheuttavat kiertoon epäsäännöllisyyttä, välivuotoja ja jopa kuukautisten poisjäämisen.

Koska kuukautisesi ovat olleen poissa jo kolme kuukautta, suosittelen että käyt lääkärissä. Kuukautiset voidaan tarvittaessa käynnistää lääkityksellä.

Koska sinulla ei nyt ole käytössä hormonaalista ehkäisyä, on sinun välttämätöntä käyttää kondomia. Jälkiehkäisypillereitä ei tule käyttää säännöllisenä ehkäisynä.

t. Mia, terveydenhoitaja

Hermoilija

Hei. Jouduin ottamaan Norlevon 29.3. silloin kp9. Kuukautiset oli just loppuneet viikonloppuna ja ehkäisy jäi su-ma välisenä yönä eli kp 7-8. Mies käväisi hetken sisälläni, ei lähelläkään laukeamista.
Pillerin otto päivänä ja seuraavana päivänä tuntui hieman kipuja.
Kiertoni on ollut tänä vuonna 24-27pvä.
Hermoillen tein ensimmäisen testin kp 23 ja se oli nega. Toinen kp 26 nega. Kolmas kp 30 nega ja nyt viimeisin kp 36 nega. Silti kuukautisia ei näy. Kp 31-32 ja 34 tuli hieman ruskeaa vuotoa. Rinnat olivat kipeät tuolla kp 20-26 kuten aina ennen kuukautisia.
Onko kierto nyt sekaisin pillerin ja stressin takia? Suojaamatonta seksiä ei ole ollut tuon kerran jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,

on erittäin epätodennäköistä, vaikkakin mahdollista, että nainen tulisi raskaaksi ilman, että mies saa siemensyöksyä. On totta, että myös virtsaputken eritteessä voi olla eläviä siittiöitä edellisestä siemensyöksystä, mutta mahdollisuus tulla tästä raskaaksi on harvinaista.

Teit kuitenkin oikein, kun otit jälkiehkäisyn. Tämä osoittaa tervettä vastuuntuntoa.

Koska raskaustestit ovat olleet näin pitkään negatiivisia, on hyvin epätodennäköistä, että olet raskaana. Jälkiehkäisypillerit voivat viivästyttää kuukautisia, aiheuttaa kierron epäsäännöllisyyttä ja joskus jopa jättää yhdet - kahdet kuukautiset kokonaan välistä pois.

Voit rauhassa odotella kuukautisia alkavaksi. Jos kuukautiset eivät palaa 3kk kuluessa, käy lääkärissä. Jos asia kovasti vaivaa sinua, voit pyytää terveyskeskuksesta verestä otettavan raskaustestin, joka näyttää varmasti, oletko raskaana vai et.

t. Mia, terveydenhoitaja

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla