Mitä jos kokilta tulee verta ruokaan?
Joo, katselen Katastrofikokkeja ja siinä kokit varmistelivat ettei eräs kokki ollut tiputtanut verta tarjoiltavaan ruokaan, kun oli valmistelujen tiimellyksessä leikannut itseään. Tuli mieleen, ettätuohan on ihan mahdollista esim. ravintolassa, eihän asiakas voi tietää jos ruuassa on nyt vaikka sitä verta. Tai jos ruokaan on aivastettu. Miten hyvin taudit elävät jos esim. sitä verta olisi ruokaan mennyt?
Kommentit (11)
Hi-virus ainakin kuolee niin nopeasti kehon ulkopuolella, ettei sen tarttumisesta tuossa tilanteessa olisi vaaraa. Sitä paitsi ruoan syöjällä pitäisi olla suussa haavoja, jotta tartunta voisi ylipäätään olla mahdollinen.
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Niinhän se on. Parempi vaan syödä kotona. Tehdä ruoka itse kasvatetuista aineksista. Koska kaupan pakkauksiinkin on saattanut joutua verta ja yrjöä. Ja luonnosta kerätyssä ruoassa saattaa olla ketunkusta.
Minua ainakin inhottaa kaikki julkinen kontakti. Monesti ajattelen kaupassakin että jaahas, tuollakin kädellä millä sain vaihtorahat niin on pyyhitty persettä / sormeiltu jotain epäilyttävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Niinhän se on. Parempi vaan syödä kotona. Tehdä ruoka itse kasvatetuista aineksista. Koska kaupan pakkauksiinkin on saattanut joutua verta ja yrjöä. Ja luonnosta kerätyssä ruoassa saattaa olla ketunkusta.
Totta, ainakin jos se ylimääräisen aineen mahdollisuus siinä ruoassa yököttää ylitsepääsemättömästi. Suurin osa ihmisistä tietää tämän mahdollisuuden, mutta osaa sivuuttaa sen epärelevanttina koska ymmärtää että yökötys on vain mielessä eikä siitä ole todellista terveysvaaraa kovinkaan usein.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Juuri tämä. Katsokaa, mitä tapahtui Hus-labissa säästöjen ja kiireen takia. Luuletteko tosissanne, ettei sitten jossain ravintoloissa muka säästettäisi kaikessa mahdollisessa, vaikka sitten ohjeita ja säädöksiä rikkomalla? Jos ruoka tippuu lattialle, ei sitä asiakas vaan tiedä eikä saakaan tietää. Tai jos siinä sitä verta on. T. Ravintola-alalla työskentelevä, joka ei koskaan syö ravintolassa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Ainakin yrityksissä, joissa olen työskennellyt, on sääntöjä noudatettu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kokilta tippuu verta ruokaan/ annokseen/ruoka-aineeseen heitetään se pois.
Joo tottakai. Aivan yhtä varmasti kuin esim. eräässä turkulaisessa (ihan suomalaisten pitämässä) ruokapaikassa heitettiin lattialle tippunut ruoka roskiin eikä laitettu asiakkaan lautaselle tai laitettiin asiakkaan jättämä iso pala lasagnea biojätteeseen eikä leikattu reunoja siistiksi ja seuraavan asiakkaan lautaselle lämmityksen jälkeen...
Periaatteet ja ohjeet on hienoja, eri asia miten niitä noudatetaan ja missä.
Juuri tämä. Katsokaa, mitä tapahtui Hus-labissa säästöjen ja kiireen takia. Luuletteko tosissanne, ettei sitten jossain ravintoloissa muka säästettäisi kaikessa mahdollisessa, vaikka sitten ohjeita ja säädöksiä rikkomalla? Jos ruoka tippuu lattialle, ei sitä asiakas vaan tiedä eikä saakaan tietää. Tai jos siinä sitä verta on. T. Ravintola-alalla työskentelevä, joka ei koskaan syö ravintolassa
Huonoja on tuollaiset ravintolat. Pitää jonkinlainen ammattimoraali olla.
No niin ja ajattele jos kokilta tulee vaikka yrjö ruokaan tai jos se ruoka on valmistetty yrjöstä silloin kun se näyttääkin siltä??