Onko tattarijauho sinulle tuttua? Reseptit jakoon.
Kommentit (8)
Tattarijauhoista teen blinejä, suurta herkkuani. Tattariryyneistä teen puuroa.
Pipareihin, lättytaikinaan, pannukakkuun, vohveleihin...
Tattarpuuro on hyvää! Ja helppoa. Otat tattarryynejä ehkä 2-4 dl. Ryynit vuokaan tai uunin kestävään astiaan. Laitat hiukan suolaa. Peität ryynit maidolla. Laitat vuoan illalla (jo hiukan hiipuvaan) puu-uuniin. Aamulla ompi maukas tattarpuuro!
Vierailija kirjoitti:
Vohveleihin...
Korvaatko vehnäjauhot samassa suhteessa tattarijauhoja?
Vierailija kirjoitti:
Tattarpuuro on hyvää! Ja helppoa. Otat tattarryynejä ehkä 2-4 dl. Ryynit vuokaan tai uunin kestävään astiaan. Laitat hiukan suolaa. Peität ryynit maidolla. Laitat vuoan illalla (jo hiukan hiipuvaan) puu-uuniin. Aamulla ompi maukas tattarpuuro!
Tattari (ja hirssi) pitää huuhdella ennen käyttöä huolellisesti ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Siemeniin muodostuu jotain myrkyllistä ainetta (en nyt muista mitä), joka pitää huuhdella näin pois. Tämä kys. aine tekee niistä myös kitkerän makuisia, joten puurosta tulee huolellisella huuhtelulla myös paljon pehmeämmän makuista.
Blinit, nam