Sokeri aiheutti minulle flunssan! Muilla vastaavaa?
Mitä tämä tällainen nyt on? Olen elänyt hyvin terveellisesti viimeisen kuukauden, eli en ole käyttänyt sokeria tai maitotuotteita yms. Olen myös käynyt jumppaamassa pari kertaa viikossa.
Nyt kuitenkin vietin vähän rennompaa viikonloppua, ja söinpä suklaatakin. Olen kamalassa flunssassa, enkä voi olla näkemättä yhteyttä asioiden välillä. Kun söin paljon herkkuja (siis päivittäin) oli minulla jatkuvasti flunssainen ja limainen olo.
Huomasin myös, että jos söin vähän sokeria, se ei vaikuttanut paljon mitään, mutta jo noin 200 grammaa saa aikaan tällaisen tilan.
Onko kellään muulla vastaavaa? Ja miten yästä ei ole tehty mitään tutkimusta/ihmisiä ei varoiteta? Olen siis lukenut parilta keskustelupalstalta, että sokeri aiheuttaa ihmisille oireita.
Kommentit (37)
Joo niin se on, sokeri on kauheaa myrkkyä. Tätä ei kuitenkaan kerrota julkisesti vaan päin vastoin kannustetaan sokerinsyöntiin. Näin saadaan pidettyä ihmiset sairaina = tottelevaisina ja hallitus voi päättää ja leikata mitä huvittaa.
Höpöhöpö. Flunssa on virustauti joka ei tartu sokerin välityksellä.
Söin eilen jättipizzan ja aamulla piti mennä vessaan paskalle. Vessa meni tukkoon lastista. Mihin voin valittaa?
Vierailija kirjoitti:
Höpöhöpö. Flunssa on virustauti joka ei tartu sokerin välityksellä.
Urpo
Niinpä niin ja voileipä
Sulla stressi sokerista ja stressi alentaa vastustuskykyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Höpöhöpö. Flunssa on virustauti joka ei tartu sokerin välityksellä.
Urpo
Äläpä ignorantti huutele faktan esiintuojalle.
No enhän minä sitä tarkoittanutkaan, että suoraan sokerista mikään tarttuisi :D pikemminkin sitä, että sokeri saattaa alentaa vastustuskykyä tai aiheuttaa elimistöön sellaisen tilan, jossa flunssavirukset pääsevät helpommin elimistöön.
En ole mikään terveyshörhö myöskään sitten. Aloin vain pohtia tätä asiaa, kun olen sen itse henkilökohtaisesti huomannut.
Söin muuten suklaata.
Sokerin syömättä jättäminen stressaa elimistöä, vaarallista.
Jaa. Minä söin ennnen elämäntaparemonttia paljon suklaata, karkkia, pullia, pikaruokia ja muuta höttöä. Flunssassa olin 0-1 krt/talvikausi. Nykyään en syö lainkaan suklaata, karkkia harvoin, pullan silloin tällöin ja muuta höttöä harvoin. Flunssassa olen edelleen 0-1 krt/talvikausi.
Minä ainakin olen huomannut, että jos on vähän nuhainen olo niin sokerin syönti muuttaa sen vakavaksi sairaudeksi. Ja onhan se nyt itsestäänselvää että koska sokeri on niin yksinkertainen energianlähde, pystyvät bakteerit käyttämään sitä ravinnonlähteenä.
Nuo ovat yksilöllisiä juttuja. Ruoka vaikuttaa monella tapaa meihin.
Mun omakohtainen kokemus: viikon sisään olen syönyt ainakin kilon karkkia.
MOT: sokeri ei aiheuttanut flunssaa, olen aivan terve. Ei oo ollut flunssaa koko talvena.
Lopetin tupakoinnin ja herätti iski infernaalinen flunssa ja saattoi olla influenssakin. Pitäisikö alkaa taas tupakoimaan kun tää tupakattomuus aiheuttaa sairauksia?
Jokainen joka on vähänkään lukenut lehtiä ja kirjoja on varmasti kuullut myös, että sokeri on melkoinen myrkky. Foliohattu-huutelijat voitte vaikka googlettaa, jos yleissivistys ei ole vielä riittävä. :)
Totta se on. Ei se kaikille tule mutta hyvin monille aivan kuten munkeista saa närästyksen ja frittiruuasta yleensäkin, kahvista näräsryksen, väkevästä valkosipulista vatsaväänteitä. Samalla tavalla tuo on tunnistettavissa. Tottakai ne jotka ei mitään oireita mistään saa ei tätä tunnista
Läskiä ae nyt ainakin aiheuttaa ja läski on rumaa.
mulla sokeri aiheuttaa vaan finnejä ja kilojen kertymistä :(
Nyt kun sanot, niin voin todeta, etten ole sairastanut koko talvena yhtään flunssaa ja olen ollut koko talven ilman sokeria. Tällä otannalla en ryhtyisi tekemään tieteellisiä päätöksiä, mutta mielenkiintoinen ajatus.