Neuvoja uusavuttomalle: aamupalat ja lounaat
Uusavuton take awayn, kahvilaleivonnaisten ja ulkolounaiden suurkuluttaja kyselee, millaisia itse tehtyjä aamiaisia syötte ja vastaavasti lounaita viette töihin... inspiraation toivossa.
Kommentit (6)
Mä syön heti aamulla ison lounaan, enkä syö töissä. Ei siellä ehi, enkä jaksa nähdä vaivaa.
aamulla puuro + näkkäri, maitoa ja mehua
Iso aamiainen kotona. Syöt vaan menemään niin jaksaa ensinnäkin koko päivän paremmin ja lounas voi olla kevyt. Aamiaiseksi käy vaikka iso smoothie (maitorahkaa, marjoja/hedelmiä) ja jogurttia ja mysliä. Lounaaksi kokoat lautaselle jotain kuten kirsikkatomaatteja, kylmäsavulohta, aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa, valmiiksi valmistettuja falafeleja tai kanaa, raejuustoa, kevyesti kypsennettyä parsa-tai kukkakaalia ja porkkanaa, hummusta jne. Sitten napostelet vähän pähkinöitä tai viinirypäleitä. Ei ruoanlaittoa.
Aamulla iso rahka ja banaani. Hiilareita en osaa ottaa puurosta aamulla, en tykkää siitä. Tästä on tullut tapa ja vissiinkin lempparikin.
Syön runsaan salaatin ja sieni- tai pekonimunakkaan runsaassa rasvassa. Salaattiin oliiviöljyä. Rasva pitää nälän pois pitempään. En syö hiilareita koska, voin paremmin ilman niitä. Lounaalla syön ravintolassa, mutta jos veisin eväät, valitsisin salaatin ja lihaa, kalaa tai kanaa.
Voileipää voittanutta ei ole. Teen aamulla ison voikkarin lempiaineksistani (juusto, ehkä salami tai kinkku, kurkkua tms. ), syön palan ja otan loput töihin myöhäisaamiaiseksi. Jos vien lounaan töihin on se usein voikkari tai pastasalaatti.