Mitä terveyshyötyjä jos ei syö lihaa ollenkaan?
Kommentit (24)
Näyttää syöpää sairastavalta joten ei tarvitse jonottaa terkkarissa kovin kauaa. Ei terveys, mutta kukaan ei myöskään häädä vammaisille varatuilta paikoilta, raskaana olevatkin antavat tilaa.
Verrattuna lihan kohtuukäyttöön terveyshyötyjä ei taida juuri olla. Mutta jos lihaa mättää valtavia määriä, niin eihän siitä elimistö tykkää.
Ainakin verenpaineongelmia ehkäisee/hoitaa. Lisäksi :"
Kasvissyönti on monella muullakin tapaa terveellistä, tutkimuksista tiedetään. Kasvisruokavalio voi pienentää ainakin diabeteksen ja sydän- ja verisuonioireiden riskiä sekä pidentää elinikää.
Tulokset perustuvat 39 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 22 000 nelikymppistä miestä ja naista.
LÄHDE: Uutispalvelu Duodecim
"
Mutta kohtuudella syötynä tuskin lihan syönnistäkään suurta haittaa on, joten jos sitä haluaa syödä eikä koe eettisiä ongelmia eläinten kasvattamisesta tai tappamisesta ruoaksi, niin tuskinpa sitä kannattaa vegeilemään ryhtyä.
Itse olen kyllä ollut muutaman vuoden kasvissyöjä siksi kun alkoi ahdistaa ne olot joissa tehotuotannossa noita tuotantoeläimiä nykyisin kasvatetaan.
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ei mitään itsestäänselvää ja kiistatonta terveyshyötyä.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Itse asiassa B12-vitamiini on ainoa jota ei saa puhtaasti kasvisruokavaliosta, ja se pitää vegaanin ottaa lisäravinteena. Kaiken muun saa. Jos käyttää kasvisten lisäksi maitotuotteita eli on laktovegetaristi, sitten ei tarvi mitään ravinnelisää.
Ehkä siitä on hyötyä, jos se lisää kasvisten määrää ruokavaliossa, mutta jos einesvegeilee, niin voi olla huonompikin
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
B12 on ainut jota ei saa (ja sitä muuten suositellaan lisänä vaikka lihaa söisikin) ja ihan mielellään sitä saan muualta kuin lihasta.
Muutut tyhmemmäksi ja saat tämmösen kivan narkkilookin: http://www.proteinfaq.com/images/articles/proteinmemes/meme21.jpg
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Eläinproteiini jää myös saamatta. Kasviksissa on kyllä proteiinia, mutta se ei vastaa eläinproteiinia.
Jos kasvissyöjät joutuvat syömään synteettistä B12:ta, eikö jo se osoita, että liha kuuluu ihmisen ruokavalioon.
Vierailija kirjoitti:
Ruoansulatuselimistön syöpien riski pienenee.
Eipä ole vielä pystytty osoittamaan kasvissyönnin vähentävän syöpäriskiä vaikka kasvissyöjillä suolistosyöpiä vähemmän onkin. Vähiten on muutenkin pescovegetaristeilla, eikä suinkaan vegaaneilla.
Vierailija kirjoitti:
Muutut tyhmemmäksi ja saat tämmösen kivan narkkilookin: http://www.proteinfaq.com/images/articles/proteinmemes/meme21.jpg
Ainakin lapsista kasvaa käveleviä vihanneksia jos eivät saa välttämättömiä B12 vitamiineja joita on esim maitotuotteissa ja lihassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Eläinproteiini jää myös saamatta. Kasviksissa on kyllä proteiinia, mutta se ei vastaa eläinproteiinia.
Jos kasvissyöjät joutuvat syömään synteettistä B12:ta, eikö jo se osoita, että liha kuuluu ihmisen ruokavalioon.
Ei eläinproteiinia tarvitse saada. Ihminen tarvitsee proteiinista tiettyjä aminohappoja, ja on totta että eläinproteiinista niitä saa kaikkia ihmisen tarvitsemia kerralla, yhdestä lähteestä. Kasvislähteistä sen sijaan niitä ei saa yhdestä lähteestä, mutta koska kaikkia aminohappoja ei edes tarvitse jokaisella aterialla tai joka päivä, puutteita ei käytännössä koskaan synny. Esim. yhdistlemä palkokasvit ja vilja tuottaa kaikkia tarvittavia aminohappoja, eikä näitä tosiaan tarvitse syödä edes samalla aterialla. Käytännössä kukaan ei vegetaristiruokavaliolla kärsi proteiineihin liittyvistä ongelmista, jos vaan syö kaloreita normaalin määrän.
Se "kuuluuko" liha ihmisen ruokavalioon, on itselleni ihan yhdentekevää. Voihan se evolutiivisesti kuuluakin tietyllä tapaa, koska ihminen on kuitenkin sademetsien hedelmän ja pähkinänsyönnin jälkeen kulkenut pitkän historian savannien ja metsien metsästäjä-keräilijänä. Kyllä sen historian aikana on syntynyt sopeutumia lihansyöntiin tietysti. Ja jos ihminen edelleen olisi alkukantaisissa oloissa, ei useimmilla seuduilla lihansyönnille olisi edes vaihtoehtoja, sen enempää kuin on vaikka karhulla tai leijonallakaan.
Mutta meillä länsimaissa on se ylellisyys, että halutessaan on mahdollisuus ottaa huomioon myös eettiset näkökohdat ruokavalionsa valinnassa. Itse pidän vääränä nykyistä eläinten tehotuotantoa, joten jätän lihat syömättä, riippumatta siitä onko lihan syönti luonnollista vai ei. 16 vuotta olen jo vegetaristina elänyt, oikein hyvin voiden ja normaalipainoisena, en joidenkin linkkien kuvien mukainen kuivettunut ruipelo ole ollut koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Höpöhöpö. Lisäksi pitkäketjuinen omega-3 ja k2-vitamiini, joita kumpaakin saa vain eläinrasvasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Höpöhöpö. Lisäksi pitkäketjuinen omega-3 ja k2-vitamiini, joita kumpaakin saa vain eläinrasvasta.
Pitkäketjuista omega-3:a kuten DHA:ta saa toki suoraan vain merenelävistä, mutta elimistö osaa valmistaa EPAa ja DHA:ta esim. rypsiöljyn tai saksanpähkinöiden alfalinoleenihaposta (kasvipohjainen omega 3). Näiden rasvahappojen puutostiloja ei käytännössä hyvin ravituissa länsimaalaisissa tunneta, silti vaikka välillä olikin kova omega-3 "muotivillitys" jonka mukaan jokainen muka tarvitsi kalaöljykapseleita päivittäin... Nyt se muoti on jo mennyt ohi, ja uudet ravinnevillitykset tuloillaan.
K2 osalta tietosi on täysin väärä, nimittäin sitä muodostuu suolistossa suolistobakteerien toimesta ,eikä sitä tarvitse saada suoraan ravinnosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Höpöhöpö. Lisäksi pitkäketjuinen omega-3 ja k2-vitamiini, joita kumpaakin saa vain eläinrasvasta.
Pitkäketjuista omega-3:a kuten DHA:ta saa toki suoraan vain merenelävistä, mutta elimistö osaa valmistaa EPAa ja DHA:ta esim. rypsiöljyn tai saksanpähkinöiden alfalinoleenihaposta (kasvipohjainen omega 3). Näiden rasvahappojen puutostiloja ei käytännössä hyvin ravituissa länsimaalaisissa tunneta, silti vaikka välillä olikin kova omega-3 "muotivillitys" jonka mukaan jokainen muka tarvitsi kalaöljykapseleita päivittäin... Nyt se muoti on jo mennyt ohi, ja uudet ravinnevillitykset tuloillaan.
K2 osalta tietosi on täysin väärä, nimittäin sitä muodostuu suolistossa suolistobakteerien toimesta ,eikä sitä tarvitse saada suoraan ravinnosta.
Kaikilla kasvissyöjillä on surkea rasvahappotasapaino, sillä alfalinoleenihapon lisäksi kasvirasvat sisältävät valtavat määrät haitallista omega-6:sta. Lisäksi alfalinoleenihappo muuttuu erittäin surkealla hyötysuhteella oikeaksi omega kolmoseksi.
Tutkimuksissa on myös havaittu positiivisia terveysvaikutuksia runsaalla k-vitamiinin saannilla ravinnosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveyshyötyjä, koska ihmisen ravintoon kuuluu myös liha. Niinkuin kasviksetkin. Pelkistä kasviksista ei saa kaikkea tarvitsemaansa, lihalla on tehtävänsä.
Ainoa mitä kasviksista ei saa, on B12-vitamiini, jonka vegaanit ottavat synteettisenä ravintolisänä.
Ap, ei siitä oikeastaan ole varsinaisia terveyshyötyjä SINULLE. Niille eläimille, jotka säästät kidutukselta, hyötyä on sen sijaan hyvinkin paljon.
Höpöhöpö. Lisäksi pitkäketjuinen omega-3 ja k2-vitamiini, joita kumpaakin saa vain eläinrasvasta.
Pitkäketjuista omega-3:a kuten DHA:ta saa toki suoraan vain merenelävistä, mutta elimistö osaa valmistaa EPAa ja DHA:ta esim. rypsiöljyn tai saksanpähkinöiden alfalinoleenihaposta (kasvipohjainen omega 3). Näiden rasvahappojen puutostiloja ei käytännössä hyvin ravituissa länsimaalaisissa tunneta, silti vaikka välillä olikin kova omega-3 "muotivillitys" jonka mukaan jokainen muka tarvitsi kalaöljykapseleita päivittäin... Nyt se muoti on jo mennyt ohi, ja uudet ravinnevillitykset tuloillaan.
K2 osalta tietosi on täysin väärä, nimittäin sitä muodostuu suolistossa suolistobakteerien toimesta ,eikä sitä tarvitse saada suoraan ravinnosta.
Kaikilla kasvissyöjillä on surkea rasvahappotasapaino, sillä alfalinoleenihapon lisäksi kasvirasvat sisältävät valtavat määrät haitallista omega-6:sta. Lisäksi alfalinoleenihappo muuttuu erittäin surkealla hyötysuhteella oikeaksi omega kolmoseksi.
Tutkimuksissa on myös havaittu positiivisia terveysvaikutuksia runsaalla k-vitamiinin saannilla ravinnosta.
Riippuu nyt vähän kasvissyöjästä ja ruokavaliosta. Itse en syö juuri yhtään runsaita omega-3 lähteitä, en esim. rypsiöljyä. Käytän rasvana vain oliiviöljyä, jossa on sekä omega-6:tta että omega-3:a vain vähän, pääosan ollessa omega-9 rasvaa. Hyvin on tullut lähes 20 vuotta voitua, eikä minua näin ollen joku labrassa mitattava tasapaino yhtään jaksa kiinnostaa. Sitten jos olisi jotain voinnin tai terveyden ongelmia, toki voisi näistäkin asioista etsiä syitä, mutta kun ei ole.
Itselläni tosiaan Välimeren ruokavalion tyypinen kasvissyönti sopii erinomaisesti ainakin voinnin puolesta. Aika pian kun siihen sekasyönnistä siirryin, lisääntyi energisyys merkittävästi, unentarve väheni, iho parani silmin nähden ja infektiotauteja ei ole enää ollut ollenkaan, kun taas sekasyöjänä kärsin usein flunssista (+niihin liittyneistä poskiontelotulehduksista) ja virtsatieinfektioista.
Ruoansulatuselimistön syöpien riski pienenee.