Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ajattelin leipoa sämpylöitä ja säästää rahaa!

Vierailija
08.02.2016 |

Viimeksi tuli leivottua sämpylöitä köksän tunnilla joskus vuosikymmeniä sitten. Mitä tarvitaan, ja kannattaako tehdä pikasämpylöitä leivinjauheella, vaiko tavallisia hiivalla? Entä pitääkö olla maitoa, vai käykö vain vedellä? Miten suuri satsi kannattaa tehdä kerralla, ja voiko tavalliseen uuniin laittaa kerrallaan kaksi peltiä sämpylöitä? Entä onko kukaan laskenut paljonko säästää rahaa itse leipomalla?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

kvg

Vierailija
2/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viimeksi tuli leivottua sämpylöitä köksän tunnilla joskus vuosikymmeniä sitten. Mitä tarvitaan, ja kannattaako tehdä pikasämpylöitä leivinjauheella, vaiko tavallisia hiivalla? Entä pitääkö olla maitoa, vai käykö vain vedellä? Miten suuri satsi kannattaa tehdä kerralla, ja voiko tavalliseen uuniin laittaa kerrallaan kaksi peltiä sämpylöitä? Entä onko kukaan laskenut paljonko säästää rahaa itse leipomalla?

Mitä jos googlaisit reseptin, tai katsoisit vaikka sämpyläjauhopussin kyljestä? En ole laskenut säästöä, mutta kyllähän itse leivotut hyviä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep, sen vuoksi kannattaa leipoa, että saa edullisia. näinä luvattuina leivänhinnan poljenta-aikoina ei säästöä taida tulla.

Vierailija
4/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen sämpylätaikinan veteen. Teen kerralla taikinan, jossa vettä 8 dl ja yksi pala hiivaa (max jonka monitoimikone jaksaa vaivata). Tavallisessa uunissa voi paistaa vain yhden pellin kerrallaan.

Meillä ei ainakaan tule säästöä, koska itse tehdyt sämpylät täytteineen ovat niin hyviä ,että niitä syö sitten monikertaisesti verrattuna tavalliseen (kuivaan) leipään.

Vierailija
5/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti hiivalla. Kuivahiiva on kätevää. Taikina kannattaa tehdä veteen.

Uuniin voi laittaa 2 pellillistä samaan aikaan jos on kiertoilmauuni.

Puolen litran taikinasta tulee 1 pellillinen sämpylöitä. Käsin on raskasta vaivata isompaa taikinaa.

Vierailija
6/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedellä menee. Leivo oliiviöljyyn. Kuivasta taikinasta tulee huonoja. Paljonsuolaa ja käytä joukkoon unikonsiemeniä ja kaurahiutale ita.

Hyvää tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä ensin puuroa tai tee porkkanaraastetta ja tee niiden jämistä sämpylät.

Vierailija
8/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sämpylöitä ei tarvi voidella millään. Hyviä tulee voitelemattakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarvitaan, ja kannattaako tehdä pikasämpylöitä leivinjauheella, vaiko tavallisia hiivalla? En osaa sanoa kannattavuudesta, leivinjauheella itse tekisin korkeintaan teeleipiä tms.

Entä pitääkö olla maitoa, vai käykö vain vedellä? Molemmat käy, samoin mehu, piimä kermaviili, hera....

Miten suuri satsi kannattaa tehdä kerrallasämpylöitä? Kohtuullinen, pakastusmahdollisuus? kuinka monta syöjää?

Entä onko kukaan laskenut paljonko säästää rahaa itse leipomalla? On oletettavasti laskenut, mutta itse en ole.

, ja voiko tavalliseen uuniin laittaa kerrallaan kaksi peltiä. Pidän kieroilmauuniakin ihan tavallisena joten voi.

Vierailija
10/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gordon Ramsey ja pannu kuumana :D

Jos leivon niin todennäköisesti se tapahtuu pikku pöhnässä ja sitten on jonkun nenä kipeä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sämpylöissä kun on niin kova kate.

Toki itsetehden saa parempia.

Vierailija
12/12 |
08.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole laskenut, mutta uskoisin itsetehtyjen sämpylöiden olevan halvempia kuin kaupan valmiit. Olen itsekkin innostunut leipomaan leipää ja kannattaa lisäillä taikinaan erilaisia siemeniä ja leseitä. Ja pikku ripaus sokeria tai siirappia niin hyvää tulee.