Kohta voivat kasvissyöjätkin nauttia lihasta ilman tunnontuskia:
http://www.makuja.fi/artikkelit/5722194/ajankohtaista/tiedemiehilta-usk…
Hieno juttu tuo keinoliha kun tekniikka kehittyy.
Kommentit (20)
Eipä se aiheuta varmaan sen vähemmän syöpää kuin nykyinenkään liha... Mutta eettisistä syistä kasvissyöjille varmaan kiva.
Miksi haluiaisin syödä minkäänlaista lihaa, olenhan kasvissyöjä...ällöttävää!
Entäs me kasvissyöjät, jotka emme nauti lihan hajusta ja mausta, vaikka tuote olisi tehty mistä?
Vierailija kirjoitti:
Eipä se aiheuta varmaan sen vähemmän syöpää kuin nykyinenkään liha... Mutta eettisistä syistä kasvissyöjille varmaan kiva.
Plus sitähän voi ajan kanssa geneetttisesti jalostaa vähärasvaiseksi ja mahdollisimman terveelliseksi.
No nyt on hyvä uutinen. Olisipa hienoa jos kaikki eläintensurmat voisi lopettaa ja silti syödä lihaa.
Makuvertailuja ja keinosoluja(?) varten on kuitenkin jouduttu tappamaan eläimiä, joten eettisyys ei ole ihan täysi 10.
Vierailija kirjoitti:
Paljonkohan hinta on nyt? 10000 euroa pulla?
Labrassa kastavettu hampurilaispihvi oli jotain 350000 dollaria mut sen saa jo kohta kympillä. Kaikki uusi ja ihmeellinen on aina alussa kallista. 3-D tulostinkin maksaa kymmeniä tuhansia mut varmaan 20-30 vuotta eteenpäin jokaisella on sellainen tonnin hintaan.
Vierailija kirjoitti:
No nyt on hyvä uutinen. Olisipa hienoa jos kaikki eläintensurmat voisi lopettaa ja silti syödä lihaa.
Eläimiä täytyy siitä huolimatta tappaa, vaikkei niitä söisi kukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eipä se aiheuta varmaan sen vähemmän syöpää kuin nykyinenkään liha... Mutta eettisistä syistä kasvissyöjille varmaan kiva.
Plus sitähän voi ajan kanssa geneetttisesti jalostaa vähärasvaiseksi ja mahdollisimman terveelliseksi.
Paitsi että vähärasvainen ei ole edes terveellistä.
Mua ei kamalasti innosta kun en lihasta tykkää, mutta kiva uutinen joillekkin muille :) Voishan sitä tietenkin maistaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No nyt on hyvä uutinen. Olisipa hienoa jos kaikki eläintensurmat voisi lopettaa ja silti syödä lihaa.
Eläimiä täytyy siitä huolimatta tappaa, vaikkei niitä söisi kukaan.
Mutta ei tarviis kasvattaa tapettavaksi.
Jee!
Ei se ainakaan pahemmalta voi maistua kuin marketin jauhelihat! :)
Toivottavasti on kohta jo tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No nyt on hyvä uutinen. Olisipa hienoa jos kaikki eläintensurmat voisi lopettaa ja silti syödä lihaa.
Eläimiä täytyy siitä huolimatta tappaa, vaikkei niitä söisi kukaan.
Mutta ei tarviis kasvattaa tapettavaksi.
No eihän niitä tarttiskaan ne lisääntyy itsestään. Senkun lähtee ulos ja ampuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eipä se aiheuta varmaan sen vähemmän syöpää kuin nykyinenkään liha... Mutta eettisistä syistä kasvissyöjille varmaan kiva.
Plus sitähän voi ajan kanssa geneetttisesti jalostaa vähärasvaiseksi ja mahdollisimman terveelliseksi.
Paitsi että vähärasvainen ei ole edes terveellistä.
Väitätkö sinä ettei jäniksenliha ole terveellistä? Se on yksi parhaista.
En ole kasvissyöjä, mutta olen vähentänyt lihansyöntiä paljon ja nimenomaan eettisistä syistä. En siksi että eläimiä tapetaan ruuaksi, vaan se miten niitä tehotuotannossa kohdellaan. Syön ihan hyvillä mielin esim. hirvenlihaa, ja mieluummin kuin tehotuotettua kanaa ostaisin labrassa kasvatettua kananlihaa.
Kunhan keinolihassa on oikean lihan kaikki ravintoarvot, niin todella hyvä juttu. En minä ainakaan kasvissyönnistä mitenkään erityisemmin nauti, kyllä liha vaan on hyvää. Ehkä sen pariin siis voi muutaman vuoden päästä jo palata. :D Ahh! Odotan kyllä hyönteisruokaakin innolla. En koe että hyönteisfarmaus olisi epäeettistä, koska se on maapallon kannalta täysin ok ja hyönteisillä lienee varsin rajoittunut kyky kokea fyysistä ja henkistä tuskaa.
Jee, kohta voi 3D-tulostaa itselleen keinolihasta lehmän muotoisen veistoksen ja syödä sen?
Vierailija kirjoitti:
Jee, kohta voi 3D-tulostaa itselleen keinolihasta lehmän muotoisen veistoksen ja syödä sen?
Mä veikkaan että se tulostin voi myös valmistaa ruokaa tulevaisuudessa kun sitä modataan tarpeksi paljon. Syöttää vaan aineet koneeseen ja näppäilee ohjelman.
Vierailija kirjoitti:
Kunhan keinolihassa on oikean lihan kaikki ravintoarvot, niin todella hyvä juttu. En minä ainakaan kasvissyönnistä mitenkään erityisemmin nauti, kyllä liha vaan on hyvää. Ehkä sen pariin siis voi muutaman vuoden päästä jo palata. :D Ahh! Odotan kyllä hyönteisruokaakin innolla. En koe että hyönteisfarmaus olisi epäeettistä, koska se on maapallon kannalta täysin ok ja hyönteisillä lienee varsin rajoittunut kyky kokea fyysistä ja henkistä tuskaa.
Hyönteiset olisi pitänyt hyödyntää täälläkin jo aikoja sitten. Ihmiset vaan on turhan paskahousuja vieraan ruoan suhteen. Kestää varmaan sata vuotta ennenkuin nämä metsäläiset oppivat hyönteisproteiinia syömään. Suomessa olisi valtavan hyvät mahdollisuudet kokeilla tätäkin kun meillä on metsät täynä ötököitä. Ei uskalleta uskaltaa.
Paljonkohan hinta on nyt? 10000 euroa pulla?