Mitä laihduttaja syö?
Olen kotiäitinä vielä hetken ja ajattelin tässä vähän kiloja karistaa :D Ylipainoa ei ole, vähän pientä pömppöä. Treeniohjelma on, mutta ongelmana on syöminen, apua? Mitä nopeeta ja helppoa kannattaisi syödä? Lihaa en syö. Kuinka usein kannattaa syödä? Nyt syön muutaman kerran päivässä, aamupalaksi puuroa ja illalla muutama pala leipää. Silloinkun 'ehtii' syödä niin silloinhan vedetään överit!
Kommentit (25)
Itse laihdutan mutta syön silti paljon roskaruokaa. Tänään meni kebab ranskalaisilla. Paino tippuu tasaista tahtia.
Toivottavasti kevyttä, itsetehtyä kasvispainoitteista kotiruokaa. Millään riisikakuilla tai diettijauhoilla ei oikeasti laihdu. Pienet annokset mutta tasaisin välein
Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti kevyttä, itsetehtyä kasvispainoitteista kotiruokaa. Millään riisikakuilla tai diettijauhoilla ei oikeasti laihdu. Pienet annokset mutta tasaisin välein
Laihduttajan ei kannata syödä mitään kevyt-ruokaa. Saa olla koko ajan nälkäisenä puputtamassa jotain.
Syö säännöllisesti ruoka-aikoina, paljon kasviksia ja hedelmiä, riittävästi proteiinia, hyviä rasvoja ja hitaita hiilihydraatteja.
Vierailija kirjoitti:
Syö säännöllisesti ruoka-aikoina, paljon kasviksia ja hedelmiä, riittävästi proteiinia, hyviä rasvoja ja hitaita hiilihydraatteja.
Jospa vielä kertoisit, mitä ne "hyvät rasvat" ja "hitaat hiilihydraatit" ovat.
Jos ehtiminen on ongelma niin 8:16 tai 10:14 pätkäpaasto voisi olla ratkaisu. Google: "leangains".
Kannattaa vähentää iltasyömistä. Syöt vaikka aamupalan, lounaan , välipalan, päivällisen ja sitten vaikka hedelmää/pähkinöitä tai rahkaa ,jos on vielä nälkä illalla. Itse laihduin jättämällä ylimääräiset leivät pois, koska usein päälliset olivat turhaa energiaa ja muutenkin söin liikaa leipää.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa vähentää iltasyömistä. Syöt vaikka aamupalan, lounaan , välipalan, päivällisen ja sitten vaikka hedelmää/pähkinöitä tai rahkaa ,jos on vielä nälkä illalla. Itse laihduin jättämällä ylimääräiset leivät pois, koska usein päälliset olivat turhaa energiaa ja muutenkin söin liikaa leipää.
Lisäys vielä että kannattaa vain päättää esim että klo 19.30 jälkeen ei enää syö mitään. Vettä janoon tietenkin ja olettaen että perus unirytmi ja aamupala suht aikaisin.
Lahdutan normi painon sisällä. Tässä päivä esimerkkiruokavalio: Aamupalaksi puuroa (1dl hiutaleita ja 1,5vettä) ja maitolahvi, lounaaksi 3 kananmunaa/tonnikalaa/kanaa(100g), lisäks vaikkapa kukkuralinen lautasellinen keitettyjä vihanneksi. Välipalaksi mitä vain 150kcal esmi. Taatelia ja hedelmä kahvin kanssa tai vaikkapa päkinöitä. Päivälliseksi normi lautasellinen, mitä olen ikinä tehnytkään päivälliseksi esim. Jauhelihakeittoe. Perusruokia kun kotona 1 kaksivuotias. Illalla mielellään vaan hedelmiä.ja joskus sellainen kuumakuppi tomaattikeitto. Kalorit jää sinne 1400..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti kevyttä, itsetehtyä kasvispainoitteista kotiruokaa. Millään riisikakuilla tai diettijauhoilla ei oikeasti laihdu. Pienet annokset mutta tasaisin välein
Laihduttajan ei kannata syödä mitään kevyt-ruokaa. Saa olla koko ajan nälkäisenä puputtamassa jotain.
En puhunut mistään kevytruuista tai -tuotteista.
Kevyellä tarkoitin ruokia joihin ei ole lisätty kermaa (tai kermakaltaista litkua) sooseihin tai smetanaa keittoihin/patoihin. Ilmankin pärjää. Jauhelihakastikkeen voi tehdä ilman jauhoja ja kermoja tomaattipohjaisena - esimerkiksi. Varmasti täyttää kun siinä on sipulia, selleriä, porkkanaa tai ihan mitä vaan jauhelihan jatkeena. Stroganoffin kun tekee kunnolla ei edes huomaa että se smetananokare puuttuu.
Ilman proteiinia ei pärjää - sitä saa lihasta, pavuista jne. Erittäin täyttävää kun tuohon vielä lisää runsaasti juureksia....
Kannattaa opetella laittamaan kunnon ruokaa.
Nro 8: hyviä rasvoja - mm oliiviöljy, rypsiöljy, avokado, pähkinä. Hitaita hiilareita - täysjyväviljat ja niistä tehdyt leivät (pastat), omenat, appelsiinit, porkkanat kypsentämättöminä, rahka, maustamaton jugurtti, bulgur
Googlaamalla löytyy....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa vähentää iltasyömistä. Syöt vaikka aamupalan, lounaan , välipalan, päivällisen ja sitten vaikka hedelmää/pähkinöitä tai rahkaa ,jos on vielä nälkä illalla. Itse laihduin jättämällä ylimääräiset leivät pois, koska usein päälliset olivat turhaa energiaa ja muutenkin söin liikaa leipää.
Lisäys vielä että kannattaa vain päättää esim että klo 19.30 jälkeen ei enää syö mitään. Vettä janoon tietenkin ja olettaen että perus unirytmi ja aamupala suht aikaisin.
Mielummin ihan toisin päin. Syö kunnolla illalla niin kylläisenä nukkuukin paremmin, eikä aamulla tarvi mitään. Tietysti tämä on jossain määrin yksilöllistä.
Joo ja minulla kanssa tuollainen aikaraja, että päivällisen jälkeen vaan hedelmiä ja se yks kuumakuppi. Ja ruoka -aikojenvälissä en syö.
1400 kaloria kuulostaa hurjan vähältä jos aikuinen liikkuva nainen vielä. Nälkiinnyttäminen ei kannata.
Syön mitä ilmankin laihdutusta. Jätän vaan ne pullat, karkit ja pikaruuan vähemmälle :) Ja oikeastaan leivänsyönnin olen jättänyt. Mutta muutoin ihan peruskotiruokaa, aamu alkaa kaurapuurolla, lounaaksi eilistä ruokaa esim jauhelihakeitto, illaliseksi lämmin ruoka jotain peruskotiruokaa + tarjolla aina lautasellinen pilkottuja kasviksia joilla tulee täytettyä mahaa. Ovat ikäänkuin leivän tilalla :) iltapalaksi syön tuon kasvislautasen jämät. Saatan syödä joinakin päivinä esim välipalaksi jogurtin, leivänkin joskus harvoin, nuudelia yms. Aina en mitään. Eilenkin söin puolikkaan runebergintortun :-) 80kg -> 56kg
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti kevyttä, itsetehtyä kasvispainoitteista kotiruokaa. Millään riisikakuilla tai diettijauhoilla ei oikeasti laihdu. Pienet annokset mutta tasaisin välein
Laihduttajan ei kannata syödä mitään kevyt-ruokaa. Saa olla koko ajan nälkäisenä puputtamassa jotain.
En puhunut mistään kevytruuista tai -tuotteista.
Kevyellä tarkoitin ruokia joihin ei ole lisätty kermaa (tai kermakaltaista litkua) sooseihin tai smetanaa keittoihin/patoihin. Ilmankin pärjää. Jauhelihakastikkeen voi tehdä ilman jauhoja ja kermoja tomaattipohjaisena - esimerkiksi. Varmasti täyttää kun siinä on sipulia, selleriä, porkkanaa tai ihan mitä vaan jauhelihan jatkeena. Stroganoffin kun tekee kunnolla ei edes huomaa että se smetananokare puuttuu.
Ilman proteiinia ei pärjää - sitä saa lihasta, pavuista jne. Erittäin täyttävää kun tuohon vielä lisää runsaasti juureksia....
Kannattaa opetella laittamaan kunnon ruokaa.
Nro 8: hyviä rasvoja - mm oliiviöljy, rypsiöljy, avokado, pähkinä. Hitaita hiilareita - täysjyväviljat ja niistä tehdyt leivät (pastat), omenat, appelsiinit, porkkanat kypsentämättöminä, rahka, maustamaton jugurtti, bulgur
Googlaamalla löytyy....
Kyllähän kevyt ruualla saa vatsansa täyteen, mutta kohta on taas nälkä. Mieluummin syö sitten sellaista, joka pitää kylläisenä seuraavaan ateriaan asti.
Rasvoissa ja hiilareissa tunnut olevan pihalla. Googlaamalla löytyy sullekin tietoa.
Vierailija kirjoitti:
1400 kaloria kuulostaa hurjan vähältä jos aikuinen liikkuva nainen vielä. Nälkiinnyttäminen ei kannata.
Mun normipäivä on n 1500 kaloria ja sekin on vaikea saada täyteen vaikka herkuttelenkin päivittäin. Treenaan pilatestä ja fasciaa molempia viikoittain, hyötyliikuntaa jne. Olen energinen ja matkustan paljon työkseni jolloin työpäivät on tosi pitkiä.
t aikuinen liikkuva nainen 4/13
Mä syön ihan kaikkea samaa kuin ennen laihduttamistakin, mutta pienempiä annoksia. Keskimäärin päivän energiasaanti jakautuu aamulla 300 kcal, lounaalla 300 kcal ja päivällisellä 300 kcal. Välipalaan ja iltapalaan jää vielä yhteensä 300 kcal. Päivittäinen energiatarpeeni on 1600 kcal, joten 400 kcal energiavajauksella laihdutan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti kevyttä, itsetehtyä kasvispainoitteista kotiruokaa. Millään riisikakuilla tai diettijauhoilla ei oikeasti laihdu. Pienet annokset mutta tasaisin välein
Laihduttajan ei kannata syödä mitään kevyt-ruokaa. Saa olla koko ajan nälkäisenä puputtamassa jotain.
En puhunut mistään kevytruuista tai -tuotteista.
Kevyellä tarkoitin ruokia joihin ei ole lisätty kermaa (tai kermakaltaista litkua) sooseihin tai smetanaa keittoihin/patoihin. Ilmankin pärjää. Jauhelihakastikkeen voi tehdä ilman jauhoja ja kermoja tomaattipohjaisena - esimerkiksi. Varmasti täyttää kun siinä on sipulia, selleriä, porkkanaa tai ihan mitä vaan jauhelihan jatkeena. Stroganoffin kun tekee kunnolla ei edes huomaa että se smetananokare puuttuu.
Ilman proteiinia ei pärjää - sitä saa lihasta, pavuista jne. Erittäin täyttävää kun tuohon vielä lisää runsaasti juureksia....
Kannattaa opetella laittamaan kunnon ruokaa.
Nro 8: hyviä rasvoja - mm oliiviöljy, rypsiöljy, avokado, pähkinä. Hitaita hiilareita - täysjyväviljat ja niistä tehdyt leivät (pastat), omenat, appelsiinit, porkkanat kypsentämättöminä, rahka, maustamaton jugurtti, bulgur
Googlaamalla löytyy....
Kyllähän kevyt ruualla saa vatsansa täyteen, mutta kohta on taas nälkä. Mieluummin syö sitten sellaista, joka pitää kylläisenä seuraavaan ateriaan asti.
Rasvoissa ja hiilareissa tunnut olevan pihalla. Googlaamalla löytyy sullekin tietoa.
http://kuntoplus.fi/terveellinen-ravitsemus/suosi-hyvia-hiilihydraatteja
http://www.becel.fi/becel/terveellinen-ruokavalio-on-helppoa/hyvat-ja-h…
Mä nyt googlasin sun puolesta kun et löytänyt;D
Eiköhän tällä reseptillä sinunkin vatsasi täyty (1 todella iso annos 339 kaloria):
Hapankaaligulassi
porkkanaa 2-3
sipulia 2
lihaa (500g-1 kg) kaikki käy – vasikka, nauta, sika, makkara
hapankaalia (vajaaseen kiloon lihaa rasiallinen eli n. 200 g)
punaista tai vihreää paprikaa 2- 3
tomaattipyrettä
valkosipulia 4 kynttä
paprikajauhoa 1 rkl
laakerinlehti
chilijauhoa tai -hippua
(chilipaprika)
mustapippuria
sitruunan kuorta
lihalientä (mieluiten melko voimakasta)
Lihat ruskistetaan padassa. Lisätään sipulit, joita hieman kuullotetaan lihojen seassa. Lisätään pilkotut juurekset ja paprika. Paistetaan hetken aikaa. Maustetaan tomaattipyreellä, pippurilla, reilulla paprikajauheella, chilijauheella, sitruunan kuorella ja silputulla valkosipulilla. Mausteiden annetaan herätellä hetki yhdessä. Lisätään kuuma lihaliemi. Sekoitetaan hapankaali, pilkotut suolakurkut ja pieni laakerinlehti.Uuniin noin 160 C tai padassa n 2.5-3h. Valmis ruoka maustetaan vielä tilkalla etikkaa. Maista suola (lihaliemessä useasti melko sopivasti suolaa). Jos haluat enemmän ruokaisuutta lisää loppuvaiheessa 5-6 perunaa lohkoina ja hauduta kypsäksi. Padassa saa olla lientä sen verran että on jotain padan ja keiton väliltä (lusikoitavaa kuitenkin).
Valkuaismunakkaat!