Osamaksupainajainen: Miten säilyttää luottotiedot?

Vierailija

Long story short: Ongelmahan alkoi yllättäen, kun sain 8kk:n työttömyyden jälkeen vihdoin töitä. Noh, siivoojan palkalla ei ehkä juhlita, mutta verojen jälkeen kun jää 1150e käteen niin tuntuu todella paljolta, varsinkin omalla pienellä vuokrallani.

Kun tulotaso nousi aloitin sitten nauttimaan elämästäni ja ostelemaan kamaa. Rahaa ei kuitenkaan palkan jälkeen ollut niin paljon, että kovia yksittäisiä hankintoja olisi päässyt tekemään, mutta vuoden parin osamaksut onnistuivat mukavasti. Pari kymppiä kuussa tuntui vitsiltä, mutta sitten kaman määrän lisääntyessä homma alkoi vähän levähtää käsistä. Oma tilanteeni tällä hetkellä on:

24e/kk iPhoneen
47e/kk Macbookiin
42e/kk televisioon
n. 50e/kk iPadiin
50e/kk maksukanaviin
30e/kk vahvistimeen
80e/kk kajareihin
60e/kk divaanisohvaan
100e/kk aurinkomatkojen osamaksuhärdelliin

yht. 483e/kk pelkkiin osamaksuihin

Olen tuon kanssa nyt pari kuukautta sinnitellyt ja elämä on ollut yhtä helvettiä. Joutunut miettimään joka kerta kaupassa käydessään miten voisi pari senttiä pihistää ja muutaman kerran olen kerännyt pullojakin rahoittaakseni maksalaatikot parille päivälle, että kestää kuukauden loppuun.

Olen siis osoittanut melkoista luonteenlujuutta. MITÄÄN EI OLE VIELÄ MENETETTY! En ole ottanut tekstarivippejä ja olen maksanut jokaisen laskun ajallaan, koska en todellakaan halua menettää luottotietojani, mutta ensi kuussa on tuon 483e:n lisäksi erääntymässä sähkölasku, kotivakuutus sekä 2 luottokorttilaskua. Tiedän, että vaikka söisin koko kuun tomaattikeittoa, rahani eivät tule riittämään.

Tiedän kyllä, että parin laskun eräpäivää voi siirrellä, mutta se ei tule riittämään. Mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä? Miten luottotietojen menetys on vältettävissä? Jos hakeudun johonkin velkaneuvontaan tai mitä ne nyt onkaan niin meneekö siinä automaattisesti luottotiedot?

Aika moni varmaan heittää jotain "myy iphones ja läppäris". En itse pidä tätä ratkaisuna mihinkään, koska noiden myyminenhän olisi sikäli aika tyhmää, koska niistä saisi vain nimellisen osan niiden todellisesta arvosta. Ja muutenkin en usko, että olisin valmis kitkuttelemaan enää pidemmälle jos en voisi edes tuhlata aikaani muutamaan elektroniseen vimpaimeen. Kyllä tässä on nyt joku toinen keino setvittävä.

Onni onnettomuudessa, että työpaikka minulla sentään on vielä jäljellä! Olen tässä pohtinut vaihtoehto jos ei muuta keksi, että pari pikavippiä ja niillä pienen riskin pitkäveto jollain 3-5 kertoimella jostain josta tiedän paljon esim. jalkapallo ja siitä vi sitten 500e:lla vetää vaikka 3k, joilla pärjätä eteenpäin. Toki tuo se viimeinen vaihtoehto, ehkä sitten ajankohtainen jos tämän siivoojantyönkin menetän......

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Luovu maksukanavista? paljon suunnilleen jää rahaa osamaksujen ja vuokran jälkeen?

Pahaan tilanteeseen oot ittes päästänyt.

Ikävä kyllä määräaikainen soppari...

AP

Vierailija

Joko otat yhden isomman luoton, jolla maksat kaikki nuo pois ja lyhennät sitä pois kohtuullisella summalla tai yrität sinnitellä niin, että alat lyhentämään noista sitä kaikkein pienintä velkaa pois ensin suurimmalla kapasiteetilla millä pystyt, ja kun se on maksettu, käyt seuraavaksi pienimmän kimppuun. Näin sinulla vapautuu aina yhdestä osarista vapautuessa siihen kuukaudessa kulunut lyhennyssumma.

Vierailija

Sen verran turhanpäiväistä tavaraa olet tilannut, että voipi olla ihan hyvä jos ne luottotiedot menee. Joudut silloin opettelemaan varojesi mukaan elämisen, ja lisäksi kk lyhennys on paljon vähemmän kuin mitä nyt maksat...

Huihai

En voi ymmärtää, miten tuollaiseen sotkuun voi joutua. Mutta älä ota pikavippiä, äläkä nyt ainakaan yritä uhkapelata rahojasi! Hommaa toinen työ tai kituuta. Velkajärjestelyssä aina menettää luottotietonsa tai ainakin sinne tulee merkintä järjestelystä ja luottokielto. Järjestelyn aikana et myöskään saa tehdä uutta velkaa tai käyttää luottokortteja tai se raukeaa heti.

Et saa edes järjestelylainaa, koska olet ylivelkaannuttanut itsesi holtittomalla shoppailulla.

Jonkun netin korkeakorkoisen pikalainan saatat saada, mutta ilman takajia lainasumma on max. 3000€. Sellaisen voisit ottaa maksimi maksuajalla, kuitata osamaksut suurimmaksi osaksi pois ja ehkä selviäisit. Laskenyt kuitenki eka, pärjäsitkö sen lyhennysten kanssa. Ja sinun tietenkin kannattaiai maksa pois nuo, joissa suurin kuukausierä.

Vierailija

Lisätöitä? Tai isompi laina pankista tms. jolla saat kaikki lainat maksettua ja sitten maksat enää sitä yhtä? Sellainen laina jossa korko ei ole suuri. Pikavippejä yritä välttää. Niin ja hae ruoka-apua.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Joko otat yhden isomman luoton, jolla maksat kaikki nuo pois ja lyhennät sitä pois kohtuullisella summalla tai yrität sinnitellä niin, että alat lyhentämään noista sitä kaikkein pienintä velkaa pois ensin suurimmalla kapasiteetilla millä pystyt, ja kun se on maksettu, käyt seuraavaksi pienimmän kimppuun. Näin sinulla vapautuu aina yhdestä osarista vapautuessa siihen kuukaudessa kulunut lyhennyssumma.

Ja otat suoraan yhteyttä laskuttajiin, ja kysyt voiko maksueriä järjestellä toisin. Heitäkin varmaan kiinnostaa saada maksu ilman perintää? 

Kerää ahkerammin pulloja ruokakauppaa varten. Perjantaisin ja lauantaisin saattaa saada useiden kymppien arvoisen potin. Nöyryyttävää, mutta nyt ei muu auta.

Ruokaa kirkon ruokajonosta?

Voitko jakaa mainoksia tms ja saada sitä kautta sivutuloja?

Voitko laittaa oman ilmoituksen yksityisistä siivouspalveluista?

Ei pikavippejä eikä vedonlyöntejä.

Vierailija

Kanavapaketista pääset eroon, kun muutat hetkeksi "kirjat" jonnekin, mihin ei pakettia saa. Vaikka poste restanteen sitten. IPad kuulostaa turhalta, jos on jo iPhone mitä voi reissussa räplätä.

Vierailija

Velkaneuvojalle meno ei tarkoita sitä että menettäisit luottotietosi, päinvastoin, sinne kannattaa mennä ennenkun on jäänyt laskut maksamatta ja ulosotto kolkuttaa ovella. Varmasti paras ratkaisu on ottaa joku "pikavippi" joka on korkeintan 12-13% korolla, eli vertailet hintoja, ja otat siis tarpeeksi ison lainan ja sopivalla maksuajalla että varmasti saat maksettua, noissa on varmasti isot korot niin säästät siinä kun otat yhden pienemmällä korolla olevan ja säästyt konkurssilta. Kuitenkin jos laskut menee perintätoimistoon ja ulosottoon velat moninkertaistuu, pieneenkin summaan voi tulla 220€ maksu siitä hyvästä että käyttävät leimauttamassa paperin käräjäoikeudessa että velka on ulostottokelpoinen. Mihinkään pelaamiseen ei kannata euroa enenpää tuhlata.

Vierailija

Ota pankkisi velkaneuvojaan yhteyttä. Hänen tehtävä ei ole viedä luottotietojasi vaan auttaa sinua säilyttämään ne :)

Ehdottomasti paras ratkaisu olisi yhdistää kaikki nuo osamaksut yhdeksi lainaksi eli kuten joku jo neuvoi, otat pankkilainan, jolla maksat kerralla nuo kaikki heti pois. On huomattavasti helpompaa ja halvempaa (!!) lyhentää vain yhtä lainaa.

Usein velkaneuvojaan yhteydenottamista pitkitetään liian kauan, jolloin tilanne on jo ehtinyt todella pahaksi. Sinä saat vielä taloutesi kuntoon mutta se vaatii toimintaa Nyt!

Rohkeutta, ap!

Vierailija

Jos noita mitään ei saa lopetettua, menet pankkiin selität asiasi ja pyydät lainaa. Jos saat lainan, maksat ne osamaksut pois mitkä voit ja pankin kanssa sovit hyvän maksusuunnitelman.

Vierailija

a. sukulaisilta kysyt lainaa (ei tarkoita että voisit alkaa taas ostella. Se on maksettava oikeasti takaisin)

b. laina pankista

Maksat kaikki osarit pois (etkä ikinä enää lankea niihin) ja lyhennät sitä lainaa sinne mistä sen otit.

Vierailija

Miksi pitää olla iphone, macbook sekä ipad? Mulla on pelkkä samsungin puhelin ja sillä kattelen kaikki ohjelmat ja maksan laskut ja surffailen netissä. Yhdelläkin laitteella pärjää hyvin.

Siinäkin säästyis melkein satanen kuussa jos ei olis ipadia eikä macbookia.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat