Veriryhmä A-, onko jotain haittaa raskaudessa tai muussa elämässä?

Vierailija

Itselläni alkuraskaus juuri menossa ja neuvolaa ei vielä ole ollut.

Kommentit (11)

Vierailija

Mikä tuo vasta-ainejuttu on? Muistelen hämärästi erään sukulaistädin tästä kertoneen, että jos äidin reesus-tekijä on jotain, niin täytyy saada piikki, jottei seuravalle lapselle tule vaikutuksia...? Jotain tällaista...

Vierailija

Tuo Rh- aiheuttaa sen, että sinulta otetaan raskauden aikana verikoe useammin kuin muilta vasta-aineiden tarkistamiseksi. Jos vauva on Rh+, sinun pitää saada 72 tunnin kuluessa synnytyksestä eräänlainen vasta-aine, jotta seuraavalle vauvalle ei tulisi ongelmia elimistösi muodostamien vasta-aineiden vuoksi. Se on ihan rutiinijuttu.

Jos saat keskenmenon, on tärkeää huolehtia tuon vasta-aineen saamisesta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On siinä se jos vauva on rh plus. Mutta se kyllä mietitään sun puolesta.

Nykyisin ei ole mitään ongelmaa, kunhan saat tarvittavan piikin vauvan syntymän jälkeen. Joskus kymmeniä vuosia sitten tarvittavia piikkejä ei vielä ollut, ja silloin äidin elimistö saattoi muodostaa vasta-ainetta vauvan Rh-tekijälle, mikä saattoi aiheuttaa seuraavassa raskaudessa ongelmia, jos toinenkin vauva oli rh+.

Vierailija

Veriryhmävasta-aineita voi olla kenellä vaan. Itsellänikin oli kahdessa viimeisessä raskaudessa, vaikka mulla on A+ veri. Verikokeita otettiin tiuhaan raskausaikoina ja ultrassakin sain rampata vähän väliä. Toiselle näistä lapsista jouduttiin veri vaihtamaan syntymän jälkeen, koska hänelle tuli vastasyntyneen hemolyyttinen tauti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Alko pelottamaan jos mun keho hylkii tulevaa vauvaa

Ap


Mikä lapsen isän veriryhmä on? Jos hänkin on miinus, lapsi taitaa olla myös miinus. Muistaakseni plus on dominoiva tyyppi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat