Mammat, laihdutuksessa ja kuntoilussa tarvitaan neuvoja kipeästi.

Vierailija

Oli tarkoitus alkaa pudottaa painoa laihdutuksen ja kuntoilun avulla nyt alkuvuodesta. Suuresta määrästä ei ole kyse, 5-10 kg. Nyt kuitenkin loukkasin jalkani niin pahasti että mikään kuntoilu ei tule kysymykseenkään seuraavan parin kuukauden aikana. Kysymys kuuluukin, kannattako alkaa laihduttaa kun en voi liikkua (paitsi köpöttää hitaasti ontumalla)? Jos laihdutan niin menetänkö vain lihasta? Olen jättänyt herkut ja lisätyt sokerit pois. Pitäisikö jättää kevennys tähän vai voinko keventää ruokavaliota lisää turvallisesti?
Neuvoja, kiitos. Luotan siihen että av-mammat tietävät kaiken ja ratkaisun tähänkin ongelmaan.

Kommentit (9)

Vierailija

Ei ne lihakset parissa kuukaudessa mihinkään katoa, jos et nyt ihan näännytä itseäsi nälkään. Eikä se liikunta muutenkaan laihdutuksessa ole kuin tukena.

Vierailija

Nostele painoja vaikka sohvalla. En lopettaisi sinuna dieettiä, nythän on erityisen tärkeää pitää kevyttä ruokavaliota. 

Niin ja juuri tuon jalkaongelman vuoksi syö ihan huipputerveellisesti, ei voi vahingoksikaan olla vamman paranemiselle. Proteiineja tarvitset. 

Muista toisen jalan lihaskuntoa pitää yllä. Heiluttele sitä, jos kivuiltasi pystyt. Ihan makaamaan älä jää, heiluttele terveitä raajojasi. 

Vierailija

Kannattaa keventää ruokavaliota, mutta ei pyrkiä liian nopeaan laihdutustahtiin. Yli puoli kiloa viikossa ei ole järkevää nyt, kun et pääse tekemään kunnon lihaskuntoharjoittelua. En kuitenkaan ymmärrä, miksi et voi tehdä erilaisia ylävartalon lihaskuntoliikkeitä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mikä on sellainen vamma joka estää lihaskuntotreenauksen? Onhan sulla muu kroppa kai ihan kunnossa?

Kipu säteilee kintusta pakaran kautta selkään asti. Kaikenlainen liikkuminen on joko kivuliasta tai epämiellyttävän tuntuista. Täytyy vaihdella asentoa vähän väliä. Jopa pakarassa on särkyä kun on istunut vähän aikaa.

Pyysin neuvoja ruokavalioon. En kommentteja ja epäilyksiä mahdollisista kivuistani ja vaivoistani.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat