Kaapissa matoja, miten eroon?

Vierailija

Asun 60-luvun kerrostalossa, joka on aika iso (kahdeksan kerrosta ja kolme rappukäytävää, naapuritalot kiinni).
.
Asunnossa on pari kiinteää kaappia seinässä kiinni. Aluksi pidin niissä vaatteita, mutta siellä oli turkiskuoriaisia. Siirsin vaatteet pyykkikoneen kautta erääseen omaan hyllyyni, enää niissä ei ole näkynyt matoja.
Kiinteissä kaapeissa on nykyään hyllyssä aiemmin olleet tavarat, ei mitään syömäkelpoista turkiskuoriaisille (vanhoja seinäkelloja jne rojua). Avaan kiinteitä kaappeja todella harvoin, mutta aina siellä näkyy enemmän tai vähemmän turkiskuoriaisten luomia nahkoja.
.
Saako noita kiinteitä kaappeja enää millään madottomiksi? Onko jokin tuote, josta madot eivät pidä?
.
Noissa kiinteissä kaapeissa olisi paremmat ovet ja hyllyjärjestely + henkaritanko, mieluummin pitäisin vaatteitani niissä. En ole vielä kokeillut mitään, en ole edes pyyhkinyt hyllytasoja. Toki aina imurilla vedän pois, jos näen kuoria.
(Turkiskuoriaisia on muuallakin kuin noissa kiinteissä kaapeissa, niitä kulkee välillä lattialla.)

Kommentit (15)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pyydä myrkyttäjä paikalle.

Ei onnistu. Madot menevät pakoon muihin asuntoihin ja palaavat sitten tänne. Koko talon asuntoja ei saa kerralla tyhjäksi, täällä asuu niin paljon ihmisiä. Tässä talossa on noin sata huoneistoa.

Ja naapuritalot ovat kiinni, en tiedä voivatko madot mennä sinne. Joskus kuulin, että madot voisivat ainakin mennä rakenteisiin piiloon myrkkyjä? 

Ap

Vierailija

Lähinnä haluaisin kuulla, että olisi jotain ainetta/yrttiä/tms, mitä voisi laittaa kaappiin ja madot pysyisivät poissa :D Varmaan turha toivo... 

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pyydä myrkyttäjä paikalle.

Suosittelen tätä. Meillä myrkytetään vähintään kahden vuoden välein koko asunto. Halvatun kuoriaiset kyllä tulevat talon rakenteista ja viereisistä asunnoista aina takaisin asuntoomme. Vanhan talon huonoja puolia...

T. 1900-luvun alussa rakennetussa kuoriaistalossa asuva

Vierailija

Meillä turkiskuoriaisen toukat pysyivät pitkään poissa, kun vaihdoimme uudet parketit. Kalliiksi tosin tulee, jos tällä keinolla nuo aina häätää.

Vierailija

Mulla riitti pelkän oman kämpän myrkyttäminen itseni suorittamana kun taloyhtiö ei aikonut mitään tehdä. Turkiskuoraiset kaikkosivat ja pysyivät poissa.

Vierailija

BioKill on pitkävaikutteista. Myrkytä sillä oma kämppä tarkoin. Ei niistä eroon pääse jos koko talo niitä kuhisee. Ja ne viihtyy myös rojun seassa tai keittiössä, eivät tarvi välttämättä vaatteita ruoaksi :D

Vierailija

Kokeile punaseetriöljyä/palikoita. Tehoaa ilmeisesti lähinnä koiperhosen toukkin, mutta ite oon käyttäny näitä kuitenki. Mulla on myös turkiskuoriaisongelma ja asunto myrkytettiin asiantuntijan toimesta. Ja nuo seetrituotteet myös käytössä.

Vierailija

Hmm mitä maksaa jos ostaa myrkytyksen omaan kotiinsa? Pelkään että liikaa.

Entä voiko kodin antaa olla normaalisti myrkytyksen ajan ja kauanko pitää olla pois kotoa? 

Vierailija

Mä olen häätänyt ne naapurin riesaksi vahvimmalla Raidilla, ovat ilmeisesti helpomman elämän perässä siirtyneet muihin asuntoihin ja jättävät tämän rauhaan. Ilmanvaihtokanaviin kannattaa laittaa tiheät verkot kanssa, sieltäkin niitä pirulaisia yrittää puskea sisään.

Vierailija

Matoja? Siis kastematoja vai mitä? Jos teillä on turkiskuoriaisia, niin eivät ne madoista kehity vaan toukista.

Vaihda asuntoa, mutta puhdista ennen muuttoa kaikki vaatteet, muut kiinteissä komeroissa olleet tavarat jne. Nyt pakkasella voit viedä ulos parvekkeelle riittävän pitkäksi aikaa, niin eivätköhän toukat heitä henkensä ja aikuiset ötökät myös. Jos et ennen muuttoa puhdista huolellisesti kamppeitasi, niin pian huomaat, että alivuokralaiset ovat muuttaneet mukanasi uusiin tiloihin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hmm mitä maksaa jos ostaa myrkytyksen omaan kotiinsa? Pelkään että liikaa.

Entä voiko kodin antaa olla normaalisti myrkytyksen ajan ja kauanko pitää olla pois kotoa? 

En tiedä mitä maksaa kun meillä taloyhtiö maksaa myrkytykset.

Kodin saa antaa olla ihan normaalisti, myrkytyksen jälkeen pitää olla 2 h poissa ja kunnon tuuletus sen ajan. Eläimiä ei saa päästää myrkytettyihin paikkoihin. Nuo myrkyt on pitkävaikutteisia, vaikuttavat yli kuukauden.

Vierailija

Kun olin lapsi, asuimme vanhassa kerrostalossa jossa oli turkiskuoriaisia. Kerran siellä oli myrkytys (tapahtui vuonna 1999 tai 2000). Olimme yön mummolassa koiriemme kanssa ja seuraavana päivänä paluu normaaliin elämään. Myrkytys ei poistanut kuoriaisia, niitä oli jatkossa ihan samalla tavalla. 

En tiedä vaikuttiko se, että ainakin yksi naapuri kielsi myrkytyksen. Ei kuulemma päässyt mihinkään yhdeksi yöksi. 

Vierailija

Muutto ei ole vaihtoehto, koska asunto on todella hyvä. Eikä kuoriaisia ole enää vaatteissani. Mielelläni käyttäisin kiinteitä kaappeja jos voisin luottaa niihin.
.
Eli paras mahdollisuus on myrkyttää kaappeja säännöllisesti? Ei kai ole vaatteille haittaa? Miten hyvin nuo myrkyt toimivat?
Ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat