Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kissa käyttäytyy oudosti! Apua!

Vierailija

Kissa hakkaa jalkaansa maahan tai ikään kuin "rummuttaa" jalallaan maata. Kissa myös nuolee itseään nopeasti, hermostuneesti, säntäilee ja ravistelee itseään. En tiedä miksi kissa voisi olla hermostunut. Taloudessa ei ole muita kissoja eikä ole tapahtunut mitään muutoksia.

Onko muiden kissoilla ollut samanlaisia "kohtauksia"? Mistä ne voivat johtua? Pelkään että kissani on sairas :( Tällaista käytöstä ei ole ollut aiemmin.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

tassu kipeä? Tutki se tassu, kääntele varovasti ja katso reagoiko kissa esim kipuun.

jos se tuolleen ravistelee ja nuolee, niin tutkisin myös tarkasti ettei tassuun ole mennyt esim lasinsirua jota se nuolemalla ja ravistelemalla koittaa saada pois.

Tälleen ruudun takaa on vaikea lähteä mitään sanomaan, pelkkiä veikkauksia vain, jospa jollakulla muulla olis joku parempi idea. Jos tuo jatkuu vielä huomennakin (nythän on jo myöhäinen ilta) niin voisit harkita kisun viemistä lääkäriin.

Vierailija

voisiko olla takku joka kiristää? Meillä pitkäkarvainen kissa nuolee itseään aggressiivisesti/säpsähtelee jos on tullut takku joka kiristää sen ihoa

Vierailija

Veikkaanpa korvaongelmaa. Tarkista onko karvoja korvassa ja hae huomenna apteekista korvanputsausaine. Jos ei auta päivässä parissa vie katti lääkäriin.

Vierailija

Korvaongelmalta kuulostaa minunkin mielestäni. Tai kipua, kutinaa jossain muualla, mitä se ravistelee? Päätään vai koko kehoa?
Tunnustele kissa käsin läpi.

Vierailija

Meillä turkin nopea nuoleminen liittyy omistajaa kohtaan osoitettuun "kukkoiluun". "Siitäs sait, et mahda minulle mitään" -tyyliin. Eli kissa on juuri tehnyt jotain, jonka tietää olevan ei sallittua, saattaa pyrähtää juoksuun ja seuraavaksi nuolee turkkiaan nopeaan tahtiin n. 5-8 kertaa ☺

Vierailija

Ei normaalia. Hermostunut jostain tai tassussa kipua. Meillä yksi kolmesta sai tuollaisia "sätkykohtauksia". Nuoli hulluna ja ikäänkuin juoksi jotain pakoon. Syynä oli neurologinen häiriö joka johtui kiimanestopillereistä. Tilanne normalisoitui kun kissa steriloitiin.
Myöhemmin tuli samankaltaista nuoluoiretta kun stressaantui kotiväen ollessa matkoilla. Nuoli tassuaan niin että varpaanvälit tulehtui. Ravisteli ja rummutteli tassullaan, kun oli niin ärtynyt. Lääkkeellä parani ja tilanne rauhoittui.

Vierailija

Jos kissa nuolaa samaa kohtaa, tutki se kohta varovasti. Voi olla että kissa on satuttanut itsensä tai sillä on ihottumaa, joka ärsyttää/kutittaa sitä. Jos mitään ei näy, käy kissan turkki läpi, ettei olisi esim. kirppuja.

Vierailija

Kissasi ei ole hermostunut, kuten kuvittelet. Vie eläinlääkäriin huomenna heti. Kissa ei normaalisti näytä "ihmismäisesti" kipujansa, peittelee niitä täysin niin ettei ihminen huomaa. Oma rakkaani teki tuota juuri ennen kuin hänen takapäänsä "halvaantui". Eläinlääkärille vein seuraavana päivänä, ja lääkäri ei mielestäni välittänyt pätkän vertaakaan, sanoi että odota muutama päivä. Elämäni tuska ja helvettiin menen, mitä tein, että lääkäriin luotin, tyhmä olin, se mitä seurasin. Ihmisellekin olisi annettu joku kipulääkitys. Viikonlopun jälkeen maanantaina takaisin samalla eläinlääkärille, ei diagnoosia, lääkäri päätti että piikki kuoleman. Touhu oli rahastus, eikä muusta väliä. En unohda. 

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat