Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

SYK-vanhemmat: SYKKIIN PÄÄSY?

Perusfiksun lapsen äiti

Hei, mikä tunne on teillä sykkiläisten vanhemmilla; pääsivätkö lapsenne sykkiin, koska ovat keskivertofiksuja vai keskivertoa fiksumpia? Meillä on ehkä keskivertofiksu lapsi, kakkosen joulutodistuksessa kaikki parasta (mikä ei välttämättä kerro paljon, tiedetään), mutta esim. kokonaista kirjaa ei ole kiinnostunut vielä lukemaan. Kannattaako osallistua pääsykokeisiin, vai tuleeko pääsykoetilanteesta vain turhauttava kaksituntinen?

Sivut

Kommentit (37)

Vierailija

Kirjallinen lahjakkuus on pääsykokeiden pääjuttu siellä, sehän on kielikoulu. Myös luetunymmärrystä ja kielioppia painotetaan kokeissa.

Omalle lapselle kynnyskysymykseksi tuli, ettei hän saanut kirjoitettua tarpeeksi hyvää ainetta, tuli kuulemma vaan muutamia lauseita tarinaa... :)

Vierailija

Mitään ei häviä, jos kokeissa käy. Koulu on hyvä ellei jopa erinomainen. Ja ihan tavallisia lapsia sinne sisään pääsee. :)

Vierailija

Itse aikoinani pääsin sinne ihan ylivertaisen älyni ja laajan sivistykseni turvin. Kokeet kestivät koko päivän ja siellä oli ikäluokkaan nähden yllättävän kimurantteja kysymyksiä. Myös sivistyssanat piti olla hallussa sellaisella pieteetillä että harvemmalla sen ikäisellä on niistä mitään hajua. Eli kyllä ainakin silloin piti olla harvinaisen fiksu päästäkseen SYK:n.

Vierailija

Kiitos vastauksista. Luetun ymmärtäminen ja kielioppi mielestäni meillä sujuu hyvin ellei erinomaisesti ikätasoon nähden, mutta kirjoitelmaa lapsemme ei saa tuotettua muutamaa riviä enemmän. Sitä ei ole nykyisen opettajan kanssa edes harjoiteltu vielä.

Vierailija

Pitää osata kirjoittaa nopeasti. Meillä oma ope ei ollut opettanut kaunoa vielä, joten lapsi ei ehtinyt kirjoittaa kaikkea, mitä olisi osannut vastata. Monilla muilla lapsilla oli ollut jo kaunoa omissa kouluissaan.

Vierailija

Tuliko lapsillanne, joilla koe jäi kesken, ikävä fiilis kokeen jälkeen? Mitä mieltä lapset olivat kokeista? Mikä oli yleinen tunnelma siellä?

Vierailija

Miten te tiedätte näistä, mikä mennyt vikaan? Eihän niitä kokeita jälkikäteen näe? Vai voiko kouluun mennä katsomaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pitää osata kirjoittaa nopeasti. Meillä oma ope ei ollut opettanut kaunoa vielä, joten lapsi ei ehtinyt kirjoittaa kaikkea, mitä olisi osannut vastata. Monilla muilla lapsilla oli ollut jo kaunoa omissa kouluissaan.

Tuskin se kaunokirjoituksesta jää kiinni. Harvan kaunokirjoitus tokaluokkalaisena on nopeampaa kuin tekstaus. Kaunokirjoituksen opetushan vasta alkaa tokaluokalla.

AP:lle itse laittaisin lapsen hakemaan. Ei kai siinä mitään häviä. Miksi ei ole lukenut vielä kirjoja, eikö edes helppolukuisia ja lyhyitä kuten Ella ja kaverit, ne ohuemmat? Harjotelkaa kotona ainekirjoitusta, jotta lapsi ymmärtää kirjoittaa tarpeeksi pitkän aineen.

Vierailija

Vierailija 10/10: Ei ole lukenut, koska kaikki kirjat ovat hänen mielestään tylsiä. Harry Potter on puolestaan aivan liian vaativa. Kiitos auttavaisista vinkeistä.

Vierailija

Meillä sama pohdinta edessä vuoden päästä. Ja matka olisi myös yhdellä bussilla. Kokeeseen tulee varmasti ilmoittauduttua mutta jos lapsi valittaisiin, pitäisi punnita onko Syk sen väärti että matka pitenee ja tulee ihan uudet ihmiset nykyisenkin hyvän ala-asteen tilalle. T. 12

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat