Vierailija

Ulommat häpyhuulet oirehtivat usein sheivauksen jälkeen. Vaikka käytän aina uutta ja puhdasta höylää, ja ajan karvat mahdollisimman hellästi, tulee häpyhuuliin nykyään outoa, polttelevaa, punaista ihottumaa. Ihottumaa ja polttelua on siis vain ulommissa häpyhuulissa, eikä siihen liity mitään limakalvojen tai emättimen kipua tai kutinaa, eikä virtsaamisvaikeuksia. Ennen en ole saanut mitään ihottumaa karvojen ajamisesta, vaan tämä on alkanut kesän jälkeen. Omaan silmääni ihottuma näyttää melkeinpä joltain sieneltä, mutta oireet kestävät vain 2-3 päivää ajamisen jälkeen. Eniten mietin voiko kyseessä olla jokin ihotauti tai sukupuolitauti, vai ärtyykö ja kuluuko iho vain jostain syystä nykyisin sheivauksen vuoksi. Kirvely ja polttelu on sheivauksen jälkeen niin voimakasta, että häpyhuuliin ei voi koskea, ja seuraavana päivänä häpyhuulet ovat todella kuivat ja punoittavat.

Kommentit (2)

Hei,

oletko vaihtanut sheivusgeeliä tai -vaahtoa? Voit olla herkistynyt jollekin sen ainesosalle. Jos et käytä mitään uutta tuotetta, voi olla mahdollista, että olet ajan saatossa herkistynyt tavallisesti käyttämällesi aineelle tai sen ainesosalle.

Jos sheivaat intiimialueen usein, se voi ärtyä yksinkertaisesti tästä mekaanisesta hankauksesta. Suosittelisin, että pidennät sheivausväliä ja kokeilet, jos tämä auttaisi ärsytykseen ja kirvelyyn. Myös sillä on merkitystä, mihin suuntaan sheivaat ihokarvat. Karvoitusta vastaan sheivaaminen ärsyttää ihoa enemmän kuin myötäkarvaan sheivaaminen.

Apteekista voi ostaa intiimialueelle erityisesti suunniteltuja sheivausgeelejä, after shaveja ja hoitovoiteita, joista voi olla apua ihoärsytykseen.

Ymmärrän, että monet naiset haluavat pitää intiimialueensa siistin näköisenä ja kokevat, että puhtaanapitäminenkin on helpompaa, kun intiimialueella on vähemmän karvoitusta. Karvoituksella on kuitenkin tarkoituksensa ja se suojaa intiimialueen herkkää ihoa hankaukselta ja muilta ulkoisilta ärsykkeiltä. 

Jos mitkään apukeinot eivät auta kirvelyn ja ärsytyksen hoitoon, voisi olla viisasta käydä terveydenhoitajalla näyttämässä ihoa. Terveydenhoitaja voi tarvittaessa ottaa iholta bakteeri- ja sieninäytteitä tai ohjata sinut eteenpäin lääkärille selvittämään, mistä ärsytys johtuu.

t. Mia, terveydenhoitaja

Vierailija

Jos ehdottomasti haluat pitää alueen mahdollisimman karvattomana ja sheivaus ei yllä olevista ohjeista huolimatta helpotu, suosittelen lämpimästi kokeilemaan sokerointia. Itsellläni on äärimmäisen herkkä ja kuiva iho, mutta sokerointi ei ärsytä. Karvakin kasvaa takaisin huomattavasti hitaammin sekä huomattavasti vähemmän "tankeana" ja pistävänä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla