Vierailija

Mikä on hyvä paikka laitattaa ensimmäiset korvikset tytölle? Missä niitä reikiä edes tehdään?

Nim. Omat korvikset 30 vuotta sitten kaukana Hgistä ottanut ja ei erityisen valveutunut asiasta

Kommentit (2)

Vierailija

Menkää lävistysliikkeeseen, niitä on pilvin pimein Helsingissä esim. Kampissa. Älkää menkö mihinkään kultasepänliikkeeseen, lapsen terveyden vuoksi.

Kultasepänliikkeessä korut ammutaan paikalleen, eli runnotaan tylppä koru väkivaltaisesti kudoksen läpi. Lävistysliikkeissä käytetään onttoa lävistysneulaa, joka leikkaa kudoksen huomattavasti kivuttomammin ja turvallisemmin.

Lisäksi korupyssyä ei saada steriiliksi millään, pelkällä pirtulla pyyhkiminen ei riitä. Vaikka riski esim. HIV:n, HVB:n tai muun veriteitse tarttuvan taudin saamiseen on pieni, se on silti mahdollista silloin kun läpäistään iho ja/tai limakalvo eikä käytetä steriilejä välineitä (tässä pitää huomata desinfioidun, steriloidun ja steriilin välineen ero). Lävistysliikkeissä käytetään steriilejä kertakäyttöisiä neuloja.

Vierailija

Tuosta korupyssyn runnomisesta vielä: tällöin korvalehdessä oleva kudos siirtyy syrjään koruun tieltä ja voi muodostaa esim. patteja tai olla muuten kivulias. Ontto, terävä neula leikkaa pienen palan kudosta pois jotta koru mahtuu ongelmitta paikalleen eikä siis työnnä kudosta syrjään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla