Vierailija

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sipilan-hallitus-leikkasi-jopa-j...

"Sipilän hallitus leikkasi jopa Joulupukin kirjeistä: Tuki loppuu – brändiarvo miljardeja
”Ottajia kyllä löytyy pilvin pimein Joulupukille.”

Joulupukille tulee vuosittain Postin kautta noin puoli miljoonaa kirjettä ja postikorttia ympäri maailmaa. Valtava kirjesuma saavuttaa huippunsa tietenkin joulun alla.

Posti on hakenut vuosittain tukea työ- ja elinkeinoministeriöltä, sillä Joulupukille lähetettyihin kirjeisiin on perinteisesti vastattu 1990-luvulta alkaen.

TEM on perustellut valtionavustusta positiivisen Suomi-kuvan edistämisellä: Lapin matkailua on markkinoitu muun muassa Joulupukilla ja Korvatunturin tontuilla.

Valtionavustus on myönnetty pääosin Joulupukin vastauskirjeen suunnittelu- ja valmistuskustannuksiin sekä projektin palkkakustannuksiin määräaikaisten työntekijöiden osalta.

Vuosien 2000–2013 aikana Posti on saanut valtiontukea Joulupukin vastauskirjeisiin yhteensä noin 650 000 euroa. Vuosittainen tukisumma on kuitenkin 2010-luvulla pienentynyt.

Nyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on lakkauttanut koko valtionavustuksen nykymuodossaan. Jatkossa Posti voi hakea avustusta TEMistä muita kautta, mutta tuen myöntäminen ei ole varmaa.

Postin kanssa yhteistyötä on tehnyt jo vuosia Lapin postimerkkeilijät. Se on avannut Joulupukille suunnattuja kirjeitä valtavan määrän 1990-luvulta alkaen. Postimerkkeilijät ovat keränneet ja lahjoittaneet myös postimerkeistä saatuja varoja hyväntekeväisyyteen.

Jatkossa on todennäköisesti toisin, jos valtion ja Postin panostukset pienenevät.

”Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että hyväntekeväisyyssummat myös pienenevät, sillä meillä on käytössä vähemmän materiaalia, mitä myydä”, sanoo Lapin postimerkkeilijät ry:n Puheenjohtaja Pekka Kerkelä.

Postimerkkeilijät ovat myyneet postimerkkejä nettihuutokaupoissa ja rahaa on lahjoitettu vuosien saatossa ainakin 30 000 euroa Unicefille.

Kerkelä ihmettelee, miksi Suomi ei halua pitää kiinni Joulupukki -brändistään.

”Jos Suomi menee ja sössii, niin ottajia kyllä löytyy pilvin pimein Joulupukille.”

Muun muassa Brand Finance -yhtiö on laskenut Joulupukin brändiarvoksi lähes 1200 miljardia euroa. Se on yksi maailman kalleimmista brändeistä.

Miten käy Suomen ja Lapin jouluimagon, ja saavatko maailman lapset Joulupukilta vastauksen?

”Pyrimme vastamaan tänä jouluna noin 10 000 joulupukin kirjeeseen. Kirjeisiin vastaaminen on jatkossa pienimuotoisempaa, haluamme silti jatkaa vastaamista. Nyt kaikki säästää ja Postikin on joutunut tekemään paljon sopeuttamistoimia”, sanoo Postin palveluverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto.

Joulupukille vastaaminen vähenee merkittävästi, sillä aiemmin kirjeitä on lähetetty viisinkertainen määrä eli noin 50 000 kappaletta ympäri maailmaa.

Tänä vuonna Posti tekee yhteistyötä Rovaniemen ammattikorkeakoulun matkailun opiskelijoiden kanssa. "

Eli taas, viedään Suomelta tuottavaa toimintaa pois jotta saadaan todella lyhytnäköinen hyöty. Siis jos sitä voi hyödyksi kutsua, koska se 650 tuhatta euroa menee mamuille. Jatketaan samalla linjalla kuin hotellissa joka annettiin mamuille turistien sijaan. On tämä suvaitsevainen Suomi järjetön.

  • ylös 12
  • alas 0

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tämä on juuri sitä umpisurkeaa asioiden hoitoa mitä nykyinen mnneisyyden harmaa telaketjuhallituksemme edustaa. Saatte nähdä, Ruotsi vie tämänkin brändin ja takoo sillä omaisuuden. 

Vierailija

Näin käy kun johtajina on DI ja KTM. Monesti niillä parjatuilla eli kulttuuriasioita paremmin ymmärtävillä, on parempi matikkapää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Näin käy kun johtajina on DI ja KTM. Monesti niillä parjatuilla eli kulttuuriasioita paremmin ymmärtävillä, on parempi matikkapää.

No joh, Stubb on periaatteessa VTM, sori virheestä... Mutta silti...

- 4

Vierailija

eikös lestat jotenkin inhoa joulupukkia?. Kai ne pian kyhää jeesuksen puusepän pajan korvatunturiin

Vierailija

Ei tuo SSS-kolmikko kyllä Suomen puolella ole. Ei mee kauaa kuin koko maa kuuluu EU:lle ja Jenkeille, ainakin jos kokkareilta kysytään. On kyllä niin raiskattu koko Suomi pienituloisia ja Joulupukkia myöten!

Vierailija

Muuten ihan hyvä aloitus, mutta tuon maahanmuuttajavastaisuuden tunkeminen joka paikkaan alkaa pikku hiljaa tympäistä.

Vierailija

Kas, summa olisi ollut juuri sama, jonka Niinistö repi jättäessään laivakaupat tekemättä. Sipilä ei usko pukkiin, niin kenenkään muunkaan ei tarvi uskoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kas, summa olisi ollut juuri sama, jonka Niinistö repi jättäessään laivakaupat tekemättä. Sipilä ei usko pukkiin, niin kenenkään muunkaan ei tarvi uskoa.

Aika jännä muuten. Paikataanko tällä nyt persuministerin osaamattomuutta? Kuulin että persut uskovat kaikki vielä joulupukkiin, Sipilä vähän kostaa tässä nyt sitten.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla