Jakakaa parhaat niksit kinkun valintaan ja valmistukseen!
Olen vasta muuttanut miehen kanssa omaan kämppään ja joulua pitäisi viettää ensimmäistää kertaa omassa taloudessa. Kaipaisin kokeneemmilta vinkkejä kinkun valintaan kahdelle. Onko tuorekinkku parempi kuin pakastettu? Ehtiikö pakastettu kinkku vielä sulaa jääkaapissa? Haluaisin puolikuivan kinkun, mikä olisi sopiva paistolämpötila?
Kommentit (7)
Tuorekinkku. Alhaisessa lämmössä ja hitaasti.
Tunti/kg uunissa satasen lämpötilassa. Eka kilo 1,5h. Eli jos on 5 kilon kinkku, niin uunissa 5,5h. Paistomittarista kannattaa myös katsoa et sit kun kunkin paksuin kohta on 75-80 astetta niin kinkku on kypsä.
Kinkun sulatus, ehdit vielä jos ostat pienen kinkun. Paistopussiin ja mittari kinkkuun. Paistat tunti per kilo matalassa lämmössä.
Häh, eiks se mies osaa paistaa kinkkua?
Suosittelen että miehesi iskee kiinni sinun kankkuusi aattona. Joulunviettoa parhaimmillaan. Tuskin kuivaa.Sinappia pakaroille ja nuolemaan.
Jos teitä on vain kaksi, osta pieni rullakinkku, mitä sitä suurempaa?
Valkoviini on joskus puolikuivaa, mutta että kinkku...