Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kattilallinen keitettyä riisiä. Mitähän siitä tekisi? Vahingossa keitin eilen liikaa ;) Kanakastiketta syötiin eilen.

Vierailija

Mitä voisin laittaa sekaan? Kyllästyttää nämä omat samat sapuskat päivästä toiseen...

Vinkit kehiin :))

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Paistat hyvin maustettua kanamunahakkelusta. Keität mieleisiä pakastevihanneksia. Sit kaikki yhessä pannulla rapsakaksi. Riisit on hyvää paistettuna.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä voisin laittaa sekaan? Kyllästyttää nämä omat samat sapuskat päivästä toiseen...

Vinkit kehiin :))

Vinkkejä olisi, mutta näen punaista kun joku pyytää "kehiin" tai "pinoon" !

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Paistat hyvin maustettua kanamunahakkelusta. Keität mieleisiä pakastevihanneksia. Sit kaikki yhessä pannulla rapsakaksi. Riisit on hyvää paistettuna.

Just paistettua riisiä sopivin lisukkein ehdottaisin minäkin. Kiinalaisten ravintoloiden "pyttipannuannos", hyvää.

Vierailija

Osan voit käyttää jälkiruokaan: sekoita riisiin vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja reilusti mandariinilohkoja. Meidän perheen suosikkijälkkäreitä.

Vierailija

Riisiä ei saisi kierrättää, siihen tulee se ruokamyrkytys bakteeri säilyttämisen aikana, yökin jääkapissa riittää...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisiä ei saisi kierrättää, siihen tulee se ruokamyrkytys bakteeri säilyttämisen aikana, yökin jääkapissa riittää...

Ihan turhaan alapeukutatte, sille on olemassa oma wikisivukin, lukekaa-

https://en.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus[/quote]

Tottahan tämä on, Evirakin taisi asiasta juuri varoittaa. Siitä huolimatta käytän kyllä itsekin aina riisin tähteet ja meillä syödään esimerkiksi risottoa toisenakin päivänä, jos sitä on jäänyt. Ruokamyrkytyksen vaara on, mutta arvioin riskin kuitenkin hyvin pieneksi, kun riisi on ollut jääkaappilämpötilassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Riisiä ei saisi kierrättää, siihen tulee se ruokamyrkytys bakteeri säilyttämisen aikana, yökin jääkapissa riittää...

Äärimmäisen harvinaista vaan tuosta sairastuminen on, ja sittenkin jos tulee niin on pelkkä max vuorokauden kestävä ripulitauti. Perusterveelle ei mitenkään vaarallinen. Ja tosiaan niin äärimmäisen harvinainen varsinkin jos se ruoka tosiaan on säilytetty jääkaapissa, että turha pelätä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tottahan tämä on, Evirakin taisi asiasta juuri varoittaa. Siitä huolimatta käytän kyllä itsekin aina riisin tähteet ja meillä syödään esimerkiksi risottoa toisenakin päivänä, jos sitä on jäänyt. Ruokamyrkytyksen vaara on, mutta arvioin riskin kuitenkin hyvin pieneksi, kun riisi on ollut jääkaappilämpötilassa.

Joo, kyllä mäkin syön, mutta en syöttäisi lapsille, ja ajattelin sen takia vinkata tässä tuosta bakteerista, sehän on vaarallinen lähinnä lapsille, ja niitä on kuollutkin siihen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat