Panacod 2000mg kerta-annos?

Apua22

Hei. Otin 2 tuntia sitten 4kpl 500mg panacodia. Oksensin hetki sitten kun tuli niin huono olo. Onko vielä toi määrä vaarallinen esim. maksalle?
Oikeaa puolta rinnasta puristaa mutta en tiedä liittyykö tähän. Netistä luin että panacodia saa päivässä ottaa korkeintaan 4000mg ja kerralla ihan maksimissaan tuon 2000mg?
Onko tässä mitään hätää vai panikoinko turhaan? Kiitos vastauksista.

Kommentit (14)

Vierailija

Oliko kyseessä omat lääkkeesi vai söitkö jonkun toisen lääkkeitä? Älä ota lääkettä enempää ja muista ettei paracetamolia saa syödä yhtäaikaa panacodin kanssa. Minullakin panacod aiheutti tajutonta väsymystä ja pahoinvointia. Oksensin useasti ja oksentelu jatkui vielä noin 12 tuntia viimeisen lääkkeen ottamisen jälkeen. Vesikään ei pysynyt sisällä. Kaikki lääkkeet ei vain sovi kaikille.

Vierailija

PANACOD
Tabletti:
"Suositusannos aikuisille: 1−2 tablettia 1−4 kertaa (korkeintaan 8 tablettia) vuorokaudessa.
Suositusannos lapsille: Vähintään 12-vuotiaiden lasten tulee ottaa 1−2 tablettia 6 tunnin välein tarpeen mukaan. Älä ota enempää kuin 6 tablettia vuorokaudessa.
Tabletti niellään riittävän vesimäärän kanssa."

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1000

Sitä saa siis maksimissaan ottaa 1000 mg kerralla. Ja neljä kertaa päivässä, eli kuuden tunnin välein.

Vierailija

Tuplasit sitten suositellut annoksen. Miksi? Mitä sun reseptissä lukee annostuksesta? Mihin vaivaan otit? Vai onko edes omia lääkkeitä laisinkaan...? Itse soittaisin myrkytystietokeskukseen, oireet voi hyvinkin olla yliannostuksestta.

Vierailija

Hjälp! Mulla saattaa olla lääkeaineyliannostus. Tekaisempa aloituksen internetin keskustelupalstalle ja jään venailemaan, jos joku random nobody antaisi asiantuntijalausunnon aloitukseni hatarien tietojen perusteella.

Vierailija

Kiitos vastauksista. Mulla on polvi leikattu, oli omat lääkkeet. Reseptissä lukee 2tablettia 4 kertaa päivässä +buranaa. Ensin puristi rintakehää mutta se saattoi myös johtua oksentamisesta. Pupillit oli pienet, nyt ei ole enää oireita.
Olen 22v terve nainen, uskon että selviän tästä vaan säikähdyksellä... Vähän kyllä pelottaa mennä nukkumaan mutta onneksi on seuraa vieressä.
Millaisia oireita yliannostuksesta tulee? Luin jostain että ne voi tulla jopa vasta 48h kuluttua.
Eikai tuohon voi kuolla? Pelkään enemmän maksani puolesta mutta todella harvoin käytän edes särkylääkkeitä

Vierailija

Panacod on opioidipohjainen särkyääke. Itselle aiheutti 24h oksentelua, oksennus oli kirkkaankeltaista. En ikinä kyllä sitä myrkkyä ottaisi ylimääräistä. En kyllä enää ottaisi ollenkaan.

Vierailija

Parasetamolia tuossa määrässä on 2 grammaa. Se on maksatoksista, tosin 2 g kerralla tuskin vielä myrkytystä aiheuttaa. Pahimmillaan suuri annos johtaa kuolemaan. Suuri määrä kodeiinia taas voi aiheuttaa hengityslaman ja kuoleman, mutta 120 mg (mikä neljässä tabletissa on) ei perusterveellä aikuisella siihen riitä. 

Vierailija

Mikset soita tahoon, jossa leikkauksessa olit? Tai soita Myrkytyskeskukseen tai paikkakuntasi päivystyvään apteekkiin tai tk päivystykseen. 

Vierailija

No et kuole eikä tule muutakaan kerta-annoksesta. Kodeiinimäärä vähän reilu, mutta ei tod yliannos. Paracetamolia ei yhdellä tupla-annoksella ehdi maksaan kertyä. Juo reilusti vettä ja nuku kodeiinihöyryt pois. Nou hätä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat