Opettaja kysyy MUILTA OPETTAJILTA: Kehtaanko pyytää lahjat rahana?

Listataan

On taas opettajien lahjojen aika, mutta materialismia vihaavana haluaisin tämä vuotisen tavararöykkiön sijaan puhdasta rahaa. Mollaajille tiedoksi, että voin vaikka maksaa lahjaveron mahdollisesti yli menevältä osalta. En vain enää halua asuntooni 47 kappaletta Arabian astioita tai 31 laatikkoa suklaakonvehteja (joita ei voi myydä netissä) puhumattakaan 14 pyyhkeestä.

Kehtaanko laittaa Wilmaan (onko kukaan tehnyt näin) että tavaroiden sijaan vastaavasta arvosta rahaa (mieluiten setelinä)? Näin oppilaiden vanhemmat säästyisivät lahjan hankkimisen vaivalta. Lahjoja he tietysti antavat, kun on se aika vuodesta eli niiltä ei kuitenkaan voi välttyäkään.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

30 kertaa 20 euroa olisi mukava potti 600 euroa vuodessa, ja kymmenessä vuodessa jo 6000 euroa. Ajattele mitä menetät! Ja minäkin ostan vaan suklaarasian ja taas lihot monta kiloa joulun aikana.

Vierailija

Pakko olla Porvoon lyseosta kyse :D Vastataan nyt kuitenkin asiallisesti eli jos et halua lahjoja niin laita vaikka viestiä, että ei lahjoja kiitos koska en arvosta materiaa ja saan jo palkan joka tapauksessa työstäni. Jos haluat muistaa niin voit lahjoitta rahaa kohteeseen X.

Noin helppoa :D

Vierailija

Tai sitten ilmoitat, että vaikka muistaminen lämmittää mieltä niin toivot, että ihmiset lahjoisivat mielummin läheisiään kuin opettajaa?

Itse ilmoitan aina joulun alla ja keväällä ettei minulle tarvitse lahjoja hankkia, mutta silti tulee aina jotain.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
30 kertaa 20 euroa olisi mukava potti 600 euroa vuodessa, ja kymmenessä vuodessa jo 6000 euroa. Ajattele mitä menetät! Ja minäkin ostan vaan suklaarasian ja taas lihot monta kiloa joulun aikana.

Minustakin on mukavaa, kun lasteni opettaja on pyöreä.

Vierailija

Minä en oo kyllä ikinä ymmärtänyt sitä lahjojen roudaamista. Miten vanhemmille ei ole päivänselvää, että kortti on sopiva muistaminen.

Vierailija

Ihan uskomatonta miettiä tuollaista! Onko tullut mielesi joka vuotista stressiä vanhemmilta mitä opelle voisi KIITOKSEKSI viedä, kaiken muun joulutohinan keskellä. Lahjahan ei ole pakollinen mutta lapsi haluaa sen viedä kun muutkin. Meillä on onneksi molempien lapsien luokilla ollut tapana ostaa se lahjakortti hierontaan, kauneushoitoon tai ravintolaan tms. Jokainen on antanut kykynsä mukaan 5-10e. Ei tule turhaa krääsää. Ja voit tietysti pyytää ohjaamaan lahjarahasi hyväntekeväisyyteen tai vähävaraiselle perheelle. Palkoillasi sitä rahaa et kuitenkaan tarvitse.

Vierailija

Peukku viestille nro 4. Rahan pyytäminen olisi kyllä todella käsittämättömän tolloa.

Ymmärrän hyvin, että ne lahjat saattavat olla enemmänkin häiriöksi kuin iloksi. Meillä on sama ihan läheisiltä tulevien joululahjojen kanssa, kun on pienet tilat eikä esim. käytetä koriste-esineitä tai muuta tilpehööriä, ja sitten pitää miettiä että mitä hittoa sillä pyytämättä tulleella tavaralla oikein pitäisi tehdä. Joku joulureissu kun tehtiin, niin kotiin tultiin kahden täyden IKEAn isomman sinisen kassin kanssa. Siis melkein kuution verran tavaraa, jota ei ole halunnut, ja se kuitenkin pitää jotenkin kotiin sijoittaa vaikka parhaamme tehdään, että kodissa ei olisi ylimääräisiä säilytettäviä asioita vaikeuttamassa elämistä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat