Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aktiivinen vauva kohdussa-mitä odotettavissa?

Vierailija

Jokaisessa ultrassa on tullut kommentteja, että onpa aktiivinen ja vilkasliikkeinen vauva! Myös sydänääniä kuunnellessa neuvolassa on kuulunut kuinka vauva liikkuu koko ajan. Tarkoittaako tämä sitä, että sama meininki jatkuu myös ulkopuolella? Onko meille tulossa rauhaton ikiliikkuja lapsi? Luin myös jostakin, että lapsen aktiivisuus kohdussa korreloi myös lapsen temperamentin kanssa-pitääkö tämä paikkansa?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Meidän kohdussa vilkas lapsi oli vauva ajan aika itkuinen, mutta rauhottui iän myötä ja nyt on temperamentiltaan melkein yhtä seesteinen, kuin esikoinen.

Vierailija

Minun aktiivinen sikiö on nyt erittäin rauhallinen vauva, joka on kylläkin hyvin jäntevä ja ponteva, kehittyy fyysisesti nopeasti.

Vierailija

En voi puhua kaikkien puolesta, mutta meillä vilkkaus jatkui kohdun ulkopuolella. Lapsi on normaalia aktiivisempi ja hyvin utelias. Oppi kävelemään tosi aikaisin. Toinen lapsi oli kohdussa rauhallinen ja sellainen hän on nykyäänkin.

Vierailija

Meillä päinvastoin. Kohdussa liiankin hiljainen (en tuntenut vauvan liikkeitä enää loppuraskaudesta), livenä ihan vauvasta hyvin temperamenttinen tyttö. Ja mitä enemmän ikää tulee, sen voimakkaammaksi luonne tuntuu kasvavan. Terveisin alakoululaisen äiti

Vierailija

Mulla oli mahassa kovasti potkiskeleva vauva ja syntymän jälkeen ensimmäiset kuukaudet oli TODELLA itkuinen. Huusi oikeastaan koko hereilläolo aikansa eli paljon. Ei nukkunut päivällä juuri koskaan, öisin sentään onneksi sellaisia 3 tunnin pätkiä.

Vierailija

Mun vauva selvästikin vihasi ultra ym. vempaimia ja vilkkaasti yritti pakoon niiden alta! Muuten aina ollut rauhallinen.

Vierailija

Meidän tyttö oli todella aktiivinen mahassa. Synnyttyään ei ollut hetkeäkään paikallaan. Kääntyi mahalleen kymmenviikoisena. Nousi istumaan viisikuisena. Konttasi, seisoi ja liikkui tukia pitkin puolivuotiaana. Kahdeksankymmentä käveli ja kiipeili aivan minne vain.

Oli ihan hyperaktiivinen pitkään. Oli välillä jopa todella väsyttävää, kun tyttö ei ollut hetkeäkään paikallaan. Kunnes puolitoistavuotiaana tajusimme ostaa polkupyörän ja lähti painelemaan sillä. Nyt on melkein kaksi ja puoli. Toisten synttäreiden jälkeen rauhoittui paljon, vaikka on edelleen motorisesti todella taitava. Osaa esim. ajaa lyhyitä pätkiä oikealla pyörällä ilman apupyöriä. Kaipaa edelleen motoristia haasteita esim. ulkoillessa, mutta osaa jo sisällä rauhoittua leikkimään omiaan.

Vierailija

Esikoinen vilkas kohdussa, mutta ollut aina rauhallinen lapsi.
Kuopus rauhallinen kohdussa ja on todella vilkas taapero tällä hetkellä :D

Vierailija

Todella vilkas kohdussa osoittautui meilläkin myös todella vilkkaaksi (ja temperamenttiseksi) ulkopuolella. Kaksi ja puoli vee nyt, lähti ryömimään 4kuisena, 6kuisena seisoi ja liikkui tukea vasten, pinsettiote löytyi varhain. Motoorinen kehitys on ollut nopeaa, samoin puhe. Vauvana vaati jatkuvaa viihdytystä, nykyisin viihtyy myös omissa leikeissään mutta on erittäin vilkas ja räiskyvä persoona, nauttii (sekä selkeästi tarvitsee) fyysisestä aktivoinnista eikä tunnu väsyvän oikein millään.

Vierailija

Meillä kans supervilkas oli jo kohdussa. Ekat kuukaudet tosi itkunen, nyt 6kk ja kova papatus käy, ei pysy paikallaan:) vaipanvaihtokin on taiteilua kun herraa kiinnostaa kaikki muu, paitsi paikallaan pysyminen. Jalat sutkuttaa nonstoppina. Luin, että joillain muillakin ollut itkunen alussa, tiedä tuota liittyykö nämä seikat toisiinsa?

Vierailija

Meille tuli ns. "suuritarpeinen vauva". Se potki 24/7 kohdussa, tauotta, se esim mun liikkuessa ei rauhottunut ollenkaan vaan sama jumputus jatkui. Ja potki todella kivuliaasti, veti itteään tikkusuoraksi ym...Tää toka on ollu tosi rauhallinen verrattuna esikoiseen. Liikkeet on ollu möyrimistä eikä niinkään potkimista ja se pitää taukoja liikkumisessaan.

Vierailija

11 viikon kokemuksella vastaan, että kohdussa vilkas ja kovasti potkiva vauva on osoittautunut rauhalliseksi ja hyväntuuliseksi vauvaksi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat