Ylen kysely: Suomalaismepit suitsisivat veroparatiisiyhtiöitä.

Vierailija

Lähes kaikki Ylen kyselyyn vastanneista suomalaismepeistä ottaisivatkin nyt kovat keinot käyttöön veroparatiisiyhtiöitä kohtaan. Yhdeksän suomalaismeppiä sulkisi veroparatiisejä hyväksikäyttävät yritykset jäsenmaiden valtiontukien ja julkisten hankintojen ulkopuolelle.

Kokoomusmepit Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen ovat epäilevällä kannalla. Virkkunen ei osaa vielä sanoa kantaansa, sillä veroparatiiseille pitäisi ensin saada unionin yhteinen määritelmä.

Sarvamaan kielteinen kanta menee syvemmälle yhteiskuntafilosofiaan.

– Haluan säilyttää periaatteessa sen mahdollisuuden, että kaikki yritykset ovat samalla lähtöviivalla. Yrityksiä pitää katsoa aina tapauskohtaisesti, jotta emme rajoita niiden toimintavapautta.

Yritysten sulkeminen julkisten hankintojen ulkopuolelle iskisi tuntuvasti muun muassa rakennusliikkeisiin ja terveysalan yrityksiin, jotka ovat riippuvaisia julkisista rahavirroista.

Kokoomuksessa siis halutaan, että uuden sote:n myötä valtion ja kuntien, eli veronmaksajien, rahat vyöryisivät veroparatiisiyhtiöille....
Tähänhän olisi hyvin helppo ratkaisu; ilmoitetaan jo tässä vaiheessa, että uudessa sote:ssa tullaan käyttämään vaan ja ainoastaan Suomeen veronsa maksavia yrityksiä. Veikkaanpa, että alkaisi veronmaksuhaluja löytymään.
Kummallista tuo kokkareiden touhu, kerrassaan kummallista. Hallintarekisteri nyt haudattiin (toistaiseksi), mutta veroparatiisien käyttöön ei oikeasti näköjään edes haluta puuttua.

Kommentit (4)

Vierailija

Toihan olisi vähintä, että edellytettäisin verojen maksamista Suomeen.

Mitä näillä pässinpäillä oikeesti liikkuu päässä?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat