Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi kukaan paistaa pipareita?

Vierailija

Kun taikina maistuu niin paljon paremmalta.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Se koristeleminen on ainakin meidän lapsille ykkösjuttu, ei niinkään se pipari. Taikinan koristelussa ei ole samanlaista pointtia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Äiti sano aina että siitä tulee massu kipeäksi.

Äiti on väärässä. Varsinkin jos tekee taikinan ilman soodaa.

Vierailija

Kun on kerran sairastanut oksennustaudin pipareiden leipomisen jälkeen, ymmärtää että se taikina ei tosiaankaan ole parempaa.

Vierailija

Oikeassa olet. Eivät piparit maistu oikein miltään saati ole vaivan arvoisia. Joskus sotien jälkeisen pula ajan jälkeen ne olivat varmaan suurtakin herkkua.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kun on kerran sairastanut oksennustaudin pipareiden leipomisen jälkeen, ymmärtää että se taikina ei tosiaankaan ole parempaa.

No ei tuossa ole kyse kuin evoluution aiheuttamasta virheellisestä assosiaatio-oppimisesta.

Vierailija

Minä en tykkää taikinasta raakana... :D Missään muodossa (en kakku, en pipari...). Etenkin piparitaikinassa mua ällöttää se rasvainen koostumus, josta kädet jää öljyiseksi ja jotenkin se on vaan niin ällöä. Se sijaan vastapaistetut, keskeltä hieman pehmeiksi jääneet piparit ovat niin hyviä!

T. Hullu nainen, jonka mieltymystä ihmetellään joka joulu ;)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun on kerran sairastanut oksennustaudin pipareiden leipomisen jälkeen, ymmärtää että se taikina ei tosiaankaan ole parempaa.

No ei tuossa ole kyse kuin evoluution aiheuttamasta virheellisestä assosiaatio-oppimisesta.

Voihan sen noinkin ilmaista, että raaka piparitaikina yököttää edelleen.

Vierailija

Kahden päivän sisällä oon tehnyt viisi piparkakkkutaloa lasten kanssa. Joulu, lasten ilo, tekemisen riemu, paistetun piparin tuoksu. Siksi paistan. Muksut kyllä söis pelkkää taikinaa, kai se sit on hyvää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun on kerran sairastanut oksennustaudin pipareiden leipomisen jälkeen, ymmärtää että se taikina ei tosiaankaan ole parempaa.

No ei tuossa ole kyse kuin evoluution aiheuttamasta virheellisestä assosiaatio-oppimisesta.

Voihan sen noinkin ilmaista, että raaka piparitaikina yököttää edelleen.

Ei sitä voi vain noin ilmaista, vaan se on täsmällinen tieteellinen selitys sille, miksi noin käy. Ihan sama tilanne, kun jotkut eivät voi sietää appelsiinimehua vedettyään sillä lantratulla viinalla yrjöämistä aiheuttavat kännit.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kun taikina maistuu niin paljon paremmalta.

Yläasteella leivottiin pipareita koulussa. Saatiin syödä niin paljon taikinaa kuin haluttiin (muistaakseni juttu meni niin että me autettiin, siis leivottiin niitä johonkin myyjäisiin ja palkkiona oli niin paljon taikinaa ja pipareita kuin napa vetää). Sen jälkeen en kyllä pariin vuoteen syönyt piparitaikinaa... siitä tuli paha olo ja äklötys kun sellasen levyllisen piparitaikinaa vetäisi kerralla.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat