Vierailija

Tavallisia kotiruokia syötän (joskus purkkiruokaakin), mutta millä maustatte ruokaa, jotta saisi vähän vaihtelua?
Vauva 9 kk.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (17)

Vierailija

Tarviiko nyt niin vaihtelua? Lähinnä ilmeisesti itse tarvitset vaihtelua? 

Mutta paa nyt hillitysti jotain yrttejä sekaan. Ihan snadisti voi kokeilla myös pippuria, mutta korostan, että TOD. vähän sitä sitten. 

Kaikkea voi kokeilla ihan pienissä määrin. Se kai nyrkkisääntönä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tarviiko nyt niin vaihtelua? Lähinnä ilmeisesti itse tarvitset vaihtelua? 

Mutta paa nyt hillitysti jotain yrttejä sekaan. Ihan snadisti voi kokeilla myös pippuria, mutta korostan, että TOD. vähän sitä sitten. 

Kaikkea voi kokeilla ihan pienissä määrin. Se kai nyrkkisääntönä!

Tarvii, koska selkeesti alkaa olemaan vähän kyllästynyt mun tekemiin sooseihin. :)

AP

Vierailija

Tilliä, persiljaa, sipulia, currya, kanelia, keitot ja padat oon maustanut laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla (nämä oon noukkinut pois ennen soseuttamista) ym.

Vierailija

Ihan perusmausteita pikkuhiljaa lisäten. Meillä ipana söi 11kk jo samaa kuin muutkin vähemmin maustein alkuun.

Vierailija

Tsekkaa marketin yrttiosasto, sekä kuivatut että tuoreet. Kuivatuista mausteista esim. persilja ja rakuuna ovat hyviä, koska murenevat pieneksi, mutta esim. timjamissa on hyvä maku, mutta se voi jäädä "tikuiksi" ruokaan. Tuoreissa yrteissä tuota murhetta ei ole, joten niitä voi ihan rauhassa pilkkoa ja lisätä ruokaan. Mausteet voi myös laittaa kattilaan esim. sideharsopussukassa tai suljettavaan teesiivilään jemmattuina, niin tulee makua muttei tikkuja. Jos 9-kuinen alkaa tympääntyä soseisiin, niin sille voi antaa käteen palan keitettyä bataattia, perunaa tai porkkanaa ja muutenkin panostaa sormiruokailuun, niin ei käy niin tylsäksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tilliä, persiljaa, sipulia, currya, kanelia, keitot ja padat oon maustanut laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla (nämä oon noukkinut pois ennen soseuttamista) ym.

Varovasti sen kanelin kanssa - se on nimittäin maksatoksinen.

Vierailija

9 kk ikäiselle ei kyllä enää mitään soseita tarvitse. Teet perusruokaa maidottomana (ruokakerman voi korvata esim. kaura- tai soijavalmisteella) ja vähän vaikka haarukalla muusaat, mausteiksi yrttejä, sipulia, pippuria.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tilliä, persiljaa, sipulia, currya, kanelia, keitot ja padat oon maustanut laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla (nämä oon noukkinut pois ennen soseuttamista) ym.

Varovasti sen kanelin kanssa - se on nimittäin maksatoksinen.

Kaneleissa on eroja. Ceylon-kaneli sopii hyvin vauvan ruokien maustamiseen. + ei ole niin voimakkaan makuinen kuin perus markettikaneli.

Vierailija

Kaikenlaisia yrttejä ja pippureita olen lähinnä käyttänyt. Maustekauppa.net-sivuilta olen tilannut suolatonta kasvisliemijauhetta. (Ei ole tarkoitus erityisesti mainostaa, mutta suolattoman kasvisliemen löytäminen oli melkoisen etsimisen takana!) Esim. tuolta samasta paikasta löytyy myös Ceyloninkanelia, jolla voi maustaa vaikkapa puuroja tai omenasosetta. Ceyloninkanelissa on alhainen kumariinipitoisuus, joten sitä voi turvallisesti antaa lapsille. Ihan marketista löytyy toki myös erilaisia mauste- ja yrttisekoituksia. Vaikkapa Meiran yrttinen kasvismauste myllyssä. Katsoo vain, ettei sekoituksessa ole suolaa tai muuta kiellettyä mukana.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
9 kk ikäiselle ei kyllä enää mitään soseita tarvitse. Teet perusruokaa maidottomana (ruokakerman voi korvata esim. kaura- tai soijavalmisteella) ja vähän vaikka haarukalla muusaat, mausteiksi yrttejä, sipulia, pippuria.

Tähän sanoisin sen verran, että riippuu varmaan aika paljon vauvasta. Meidän 11-kuukautta vanhalla on suussa edelleen vain kaksi hammasta (+yksi nykerö joka puski läpi toissapäivänä) eikä todellakaan riitä että ruokaa vain vähän haarukalla muussaa. Ei uppoa sitten millään jos ei ole todella kosteaa mössöä sapuska, pehmeät kokkareet joukossa eivät lasta haittaa, mutta esim. riisi ja vaikka kanakastike, makaronilaatikko yms. ei meidän hampaattomalle vauvalle uppoa. Kaikkea olen antanut ja kokeillut, mutta esim. yhtä makarooniakin mykeltää suussaan minuuttitolkulla. Teen siis lapselle vielä omat soseet, tosin usein samoista raaka-aineista kuin meille aikuisillekin hieman muokaten.

Ja itse olen käyttänyt lapsen ruuan maustamiseen ihan samoja mausteita kuin muutenkin käytetään (yrtit, sipuli, valkosipuli, pippurit, laakerinlehdet yms.), mutta suolan ja chilin olen jättänyt vauvan ruuasta pois. Aloitat varovasti niin ei mene kauaakaan kun voi jo ihan normaalisti maustaa :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla