Työnteko työpäivän jälkeen kotikoneelta...palkatta, vapaaehtoisesti

Duunari vain

Arvoisa uusi työtoverimme, nyt kun olet ollut meillä jo kokonaisen vuoden:

Haluaisin vain kohteliaimmin huomauttaa, että:

Ammut omaan jalkaasi pidemmän päälle, kun teet vielä kotona vapaaehtoisesti töitä, kotikoneeltasi...ja saat myös toiset kärsimään. Arvostan sinua siitä, että kerroit toimivasi näin, kun ihmettelimme kuinka olet saanut työn jo tehtyä, mikä meillä muilla on vielä kesken, koska se ei ajallisesti eikä teknisesti olisi mahdollista työajan puitteissa. Olet tehnyt sen kotona, jes. No okei, samalla alennat tuntipalkkasi hintaa ja viikkotuntimääräsi on suurempi kuin meillä muilla. Kauanko jaksat jatkaa näin?

Esimiehemme nimittäin luulee, että kappas, tämä työ on helppoa, kun osa porukasta saa niin "nopeasti" työt valmiiksi, ja lisää myös meidän muiden töitä (jotka emme tee sitä siis vapaa-ajalla kotona, vaan olemme kiireessä ja paineen alla työssä jo ihan tarpeeksi).

Emme me muut tee töitä kotoa käsin, meillä on työnantajan tarjoama toimisto ja koneet siihen eikä ole sovittu, että kotona tehdään työtä vielä lisäksi, ilmaiseksi omalla ajalla. Sinulla on sama tilanne, miksi ihmeessä teet vielä kotona tätä hyväntekeväisyyttä, sillä pitemmän päälle se ei ole sitä. Työsopimuksissamme lukee, että työnantajan tarjoamissa tiloissa toimimme, ja se tosiaan ei ole sinun yksiösi.

Tällä viikolla esimiehemme lisäsi meille tehtäviä, kun sinun innoittamanasi hoksasi, että kyllähän tuota työtä saa näköjään enemmänkin menemään. Eli nyt jo muut kärsivät sitten siitä, että joku tulee ja tekee omalla ajallaan työtä. Emme tiedä, miten saamme työmme tehdyksi, sillä ylityöt ovat kiellettyjä. Eli vaihtoehtona on, että teemme omalla ajallamme myös, koska haluamme pitää työpaikkamme. Kukaan ei uskalla avata suutaan, ettei saa hankalan mainetta ja joudu työttömäksi, sellaiseen riskiin ei meillä asuntovelallisilla ole varaa.

Tiedän ettet ole ainoa, milloin tajuatte, että tälläinen työnteko on omaan jalkaan ampumista ja kuormittaa sinua sitten, kun et enää pystykään syystä tai toisesta tekemään vapaaehtoistyötä kotikoneeltasi käsin....

mutta ei muuta kuin kiitosta vaan, ja hyvät joulut sullekin, ihana työtoveri.

Kommentit (9)

Vierailija

onko kohtalotovereita? mitenhän pitäisi toimia, että asia palautuisi normaaliin tilanteeseen. ei pysty tekeen kotona, kun siellä on kodin velvollisuudet. työ on työpaikalla. kohta lähtee yöunet.

Vierailija

Päteekös sama etätöihin, kun tehdään työtä kotona , työkoneella työantajan  luvalla , mutta mahdollisesti työajan jälkeenkin?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Asia varmasti nyt etenee, kun tänne anonyyminä kirjoitit.

Niin, no tulin tänne purkamaan tämän pahimman ensin, varmaan työtoveri lukee tätä palstaa myös. Täytyykin kysyä.

Tuokin joka on pienintä penistä saanut, on varmaan samanlaisessa jamassa, purkaa turhautumistaan ensin niin voi sitten marssia sanoista tekoihin ja sen sellaista. Saatuaan ensin pientä penistä :S

Etätyö on erikseen, tiedätte varmaan. Työajoista tulee sopia työnantajan kanssa. Kyllä meidänkin on pakko pomolle puhua asiasta, piakkoin.

Vierailija

Kilpailu on kovaa. Ei meilläkään ole vuosiin ollut mitään "työaikaa". Töitä tehdään kun niitä on ja lyhyempää päivää sitten projektien väleissä tai muuten, kun on mahdollisuus. Minkäs teet, ne pärjää ketkä tekee ja etenee, muut ei. Vanha käsitys siitä, miten työaika menee, mikä on työväline jne ovat katoamssa. Tosin kyllä tämä palkassa korvataan onneksi ja sopii ainakin itselleni tosi hyvin. En valita vaan olen onnellinen, että töitä on.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat