Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi joku suomalainen ostaa virolaisia vehnäjauhoja Suomessa?

Vierailija

No tuossa otsikossahan tuo jo mainitaan: Siis en ymmärrä, miksi ihmeessä joku ostaa Suomessa esim. virolaisia vehnäjauhoja? Vaikka ne olisivat kolme kertaa halvempia, ei kai kukaan leivo tms. niin paljon, että hinnan takia pitäisi ostaa halvinta? Kun nimenomaan nyt pitäisi suosia suomalaista oikeastaan kaikessa missä suinkin pystyy. Vehnäjauhot luulisi olevan sellainen tuote, että köyhimmätkin pystyisivät kotimaista hankkimaan.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.

Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.

Vierailija

Ainakin toimeentulotukea saavien kannattaisi ostaa vain kotimaista varmistaakseen tuen saannin jatkossakin. Muutoinhan täällä on kohta kaikki työttöminä ja tukea vailla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.

Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.


Se vain, että ostavat Viroon aika paljon Suomesta myllyvehnää. Itse en osta ulkomaisia jauhoja senkään takia, että ne pakko tuuleennutetaan glyfosaatilla ja Suomessa näin ei tehdä.

Vierailija

Jos ostat "suomalaisia" vehnäjauhoja, ostat todennäköisesti ulkomailla kasvanutta mutta Suomessa jauhettua vehnää. Tämän kehnon satokauden suomalaisesta vehnästä vain noin 15 % täytti leipäviljan vaatimukset. Loppu menee rehuksi.

Vierailija

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Vierailija

Olen varakas = rikas, ahne mistään välittämätön paskiainen eikä minua täällä kaivata niin miksi en ostaisi ulkomaista halvempaa tavaraa?

Vierailija

Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole hajuakaan minkä maalaisia ostamani vehnäjauhot on. Eipä ole tullut mieleen tutkia.

Vierailija

Virolaisista nisujauhoista tulee paras pizzataikina ja muutenkin ovat hyviä. Yhtä hyviä kuin kolme kertaa kalliimmat italialaiset pizzajauhot. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.


Myllyvehnää eli se menee jauhoksi ja rehuvehnää myös.
http://kaytannonmaamies.fi/virossa-viljakaupoilla/
En ymmärrä miksi ei saisi leipää tehtyä suomalaisesta vehnästä? Olen leiponut naapurin vehnästä pullaa ja leipomisessa ei mitään ongelmaa. Viljanviljelijät tähtää myllyvehnään, koska hinta on paljon huonompi rehuvehnällä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.


Kyllä tänäkin vuonna jossain saatiin leipäviljaa ja ylivuotisiakin on vielä varastoissa, koska hyvänä viljavuotena hinnat putoaa alas ja huonona vuotena vanhan viljan myynnillä voi tehdä hyvän tilin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat