Miksi joku suomalainen ostaa virolaisia vehnäjauhoja Suomessa?
No tuossa otsikossahan tuo jo mainitaan: Siis en ymmärrä, miksi ihmeessä joku ostaa Suomessa esim. virolaisia vehnäjauhoja? Vaikka ne olisivat kolme kertaa halvempia, ei kai kukaan leivo tms. niin paljon, että hinnan takia pitäisi ostaa halvinta? Kun nimenomaan nyt pitäisi suosia suomalaista oikeastaan kaikessa missä suinkin pystyy. Vehnäjauhot luulisi olevan sellainen tuote, että köyhimmätkin pystyisivät kotimaista hankkimaan.
Kommentit (18)
Ainakin toimeentulotukea saavien kannattaisi ostaa vain kotimaista varmistaakseen tuen saannin jatkossakin. Muutoinhan täällä on kohta kaikki työttöminä ja tukea vailla.
Vierailija kirjoitti:
Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.
Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.
Se vain, että ostavat Viroon aika paljon Suomesta myllyvehnää. Itse en osta ulkomaisia jauhoja senkään takia, että ne pakko tuuleennutetaan glyfosaatilla ja Suomessa näin ei tehdä.
Jos ostat "suomalaisia" vehnäjauhoja, ostat todennäköisesti ulkomailla kasvanutta mutta Suomessa jauhettua vehnää. Tämän kehnon satokauden suomalaisesta vehnästä vain noin 15 % täytti leipäviljan vaatimukset. Loppu menee rehuksi.
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Kuule, saan kuukaudessa 470e opintotukea, maksan siitä 390e vuokraa. Ostan tasan halvinta mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.
Olen varakas = rikas, ahne mistään välittämätön paskiainen eikä minua täällä kaivata niin miksi en ostaisi ulkomaista halvempaa tavaraa?
Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole hajuakaan minkä maalaisia ostamani vehnäjauhot on. Eipä ole tullut mieleen tutkia.
Virolaisista nisujauhoista tulee paras pizzataikina ja muutenkin ovat hyviä. Yhtä hyviä kuin kolme kertaa kalliimmat italialaiset pizzajauhot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.
Myllyvehnää eli se menee jauhoksi ja rehuvehnää myös.
http://kaytannonmaamies.fi/virossa-viljakaupoilla/
En ymmärrä miksi ei saisi leipää tehtyä suomalaisesta vehnästä? Olen leiponut naapurin vehnästä pullaa ja leipomisessa ei mitään ongelmaa. Viljanviljelijät tähtää myllyvehnään, koska hinta on paljon huonompi rehuvehnällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.
Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.
Ostan sitten kotimaisia tuotteita kun kokoomuksen A.Stubb suosittelee niin tekemään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.
Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.
Kyllä tänäkin vuonna jossain saatiin leipäviljaa ja ylivuotisiakin on vielä varastoissa, koska hyvänä viljavuotena hinnat putoaa alas ja huonona vuotena vanhan viljan myynnillä voi tehdä hyvän tilin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.
Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.
Milloinkas tämmönen ihme on nähty kuin hyvä satovuosi? Viimeisen 20 vuoden ajalta en ainakaan sellaista muista. Itkua on kuulunut paljon kyllä, niin huono vuosi taas, niin huono sato, saataisko lisää tukia?
On niitä hyviäkin satovuosia, mutta huonona vuotena ei katokorvauksella pääse edes nollatulokseen ja tuhon pitää olla suuri, että edes saa korvauksia.
Vierailija kirjoitti:
Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole hajuakaan minkä maalaisia ostamani vehnäjauhot on. Eipä ole tullut mieleen tutkia.
Ei minullekaan ole, aiemmin, mutta taidanpa seuraavalla kerralla tosiaan tarkistaa, että otan kotimaista. Eipä ollut kaapissa nyt mitään jauhoja, jotta tietäisin, minkä maalaisia on tullut ostettua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.
Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.
Vaikka maksavat paljon paremmin kuin mitä suomalaiset kaupat/myllyt..
Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.
Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.