Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lastensuojelun uhrit

Vierailija

Käykääpäs lukemassa tuon ryhmän juttuja facebookista. Melkoinen meno... Omaa osuutta esim. lasten huostaanottoihin ei nähdä ollenkaan.

Kommentit (8)

Vierailija

Minä tiedän lastensuojelun uhrien aikuisen lapsen. On aikamoinen elämäm koululainen.
Äitinsä oli ja on edelleen täysi rapajuoppo ja narkki, joka makaa lähes päivittäin olohuoneen lattialla keskellä päivää oksennukset rinnuksilla ja paskat housuissa, välillä ei edes tunnista omia lapsiaan sekavalta olotilaltaa, vaan hyökkää "tunkeilijan" kimppuun teräaseiden kanssa. Ja tämä henkilö ei näe siinä mitään väärää. Sossu oli vaan aikoinaan perseestä, kun vei hänet ja sisaruksensa pois äitinsä luota. Vihaa yli kaiken sossuja, mutta silti elää huolettomasti toimeentulotuella vuodesta toiseen (ja ryyppää niistä rahoista suurimman osan).

Vierailija

Mä en uskalla lukea, koska tiedän millaista porukkaa siellä on suurin osa. En juuri koskaan kerro olleeni huostaanotettu, koska se leimaa tosi pahasti (ymmärrettävästi). Tilanteeni oli kyllä poikkeuksellinen ja virheitä ja tietoisia valheita kirjoitettiin, joten mahdollista sellainenkin on. Joskus, kun tietyntyyppinen virkamies saa jotain päähänsä, asia viedään läpi vaikka runnomalla. Onneksi sain myöhemmin tarvitsemaani apua.

Vierailija

Tietenkin huostaanottoja joskus tarvitaan, mutta varmasti on laitoshoidossa parantamisen varaa ja henkilökunnan käyttäytymisessä. Huostaanotetuilla lapsilla on moninkertainen syrjäytymisriski ja huostaanotettujen lasten parissa työskentelee kaikenlaisia pikkunatsimentaliteetilla varustettuja ihmisiä, jotka ovat turhan kovia oireilevia nuoria kohtaan kun lapset oireilevat kunnollisen turvallisen aikuisen ja perheen puutetta. Laitos ei yleensä korvaa rakastavaa perhettä, mutta laitoksia pitäisi kehittää kodinomaisempaan suuntaan ja pienempiin yksiköihin koska kaikkia ei saada sijoitettua perheisiin. Myös sijoitusperheet saattavat olla ihan mitä tahansa ns. soveltuvuustesteistä huolimatta.

Monella ne ongelmat jatkuvat sijaiskodeissa ja laitoksissa.

Vierailija

Se kuuluu ihan asiaan. Ne vanhemmat jotka ymmärtää jotain, käyttää yleensä sen aikansa johonkin muuhun kuin facehuuteluun. Pitää muistaa, että lastensuojelun uhrit ei edusta kuin niitä lastensuojeluvanhempia jotka:

1. Luulevat, että ongelma on ensisijaisesti järjestelmässä

2. Luulevat, että ongelmat ratkeavat facebookissa valittamalla

3. Suostuvat retostelemaan lapsensa asioita julkisuudessa ja omalla nimellään

Eli ei todellakaan koske kaikkia. 

Vierailija

Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi, mitä termi elämäm koululainen tarkoittaa, tuolta ryhmästä niitä löytyy.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat