Lapsen korvatulehdus - milloin veisit takaisin hoitoon?

Vierailija

Pian 3 v lapsellani on korvatulehdus. Eilen valitteli koko päivän että on vettä korvassa. Luultiin että on oikeasti vaan vettä kun oli aamulla kylpenyt. Viime yönä heräsi useamman kerran ihan itkuisena ja korva kipeänä. Kipulääkkeellä onneksi nukkui aamuyön. Aamuna oli itsekin niin zombi ettei olisi töistä tullut mitään. Lapsella märkäinen korvatulehdus ja kuuri nyt päällä. Annoin aamullakin särkylääkettä ja on päivän leikkinyt melko normaalisti. Valtaosa päivästä on oltu toki kotona eli leikkiminen legoilla rakentelua ja DVD katselua, ei mitään riehumista. Apteekissa riehui kyllä ja kotona sitten makoilikin keskellä lattiaa sen jälkeen hetken :/ Päiväunille oli normaalia vaikeampi saada, rauhoittuminen oli jotenkin vaikeaa ja toistuvasti nousi istumaan sängyssä (sattuukohan korvaan makuulla?). Nyt nukkuu tuolla ihan levollisena Buranan vaikutuksen alaisena. Ruoka on maistunut huonosti, lounaalla ei halunnut edes lättyjä jälkkäriksi.

Tämä toipilaspäivien tarpeen arviointi on aina jotenkin vaikeaa. Ensi yöksi todellakin annan kipulääkettä, en halua "testata" onko korva vielä kipeä. Kuumetta ei ole ja tosiaan yleiskunto ihan hyvä, leikkii jne. Ei ole päivällä kipuja valitellut, tosin kipulääkittynä olen pitänyt koko ajan. Pitäisikö vielä huomenna pitää kotona ja katsoa pärjääkö päivällä ilman särkylääkettä? Vai viekö jotkut kipulääkittynä hoitoon jos on muuten hyvävointinen? Pronaxen vaikutushan kestää 12 h eli riittäisi kyllä hoitopäiväksi. Itsellä vaan jotenkin ajatus että niin kauan kun lapsi tarvitsee särkylääkettä niin pitäisi olla kotona... Ajatuksia?

Kommentit (4)

Vierailija

Itse olen pitänyt lapsen kotona kunnes lapsi selvästi on terve ja normaali ja nukkuu hyvin. Korvatulehdus aiheuttaa lapselle paitsi kipua, myös päänsärkyä ja huimausta ja vaikeuttaa kuulemista minkä lisäksi lapsella voi olla tinnitusta. Kun tulehtunut korva yrittää pinnistellä meluisassa lapsiryhmässä äärirajoilla,  lapsi väsyy herkästi ja hänellä voi olla hyvin hankala olla. En ole vienyt lasta kipulääkkeillä lääkittynä hoitoon, koska en itsekään pärjäisi päiväkodin olosuhteissa puolikuurona ja sairaana. 

On tärkeää että korvatulehduksesta pääsee paranemaan kunnolla, ettei se pitkity, sillä pitkittynyt tulehdus vaikuttaa kuuloon ja korvan toimintaan pahimmillaan koko loppuelämän. Lapsi tarvitsee kuuloaan vielä nelikymppisenä ja kahdeksankymppisenäkin, ja korvaongelmat on viheliäisiä hoidettavia.

Vierailija

Olen vienyt jos ei ole kuumeinen ja yleisvoinniltaan on hyvä. Eli jos jaksaa normaalisti leikkiä eikä ole voipuneen oloinen mitenkään. Särkylääkettä annan aamulla ja illalla ainakin pari päivää antibioottikuurin aloittamisen jälkeen.

Vierailija

Taitaa tulla huomenna vielä kotipäivä... Nyt lapsi vaan nukkuu ja nukkuu eikä saa hereille, vaikka sytytin kaikki valot. Luvassa kyllä taas "helppo" yöunille nukutus kun nukkuu näin pitkään illalla. Vaan pakkopa on antaa toisen levätä kun on kipeä. On nämä lapsen sairastelut vaan vanhemmallekin rankkoja, tai lähinnä tuo yöunien menetys. Sitten kun viimein pääsee zombina takaisin töihin, odottaa siellä hirveä määrä tehtävää kun on "laiskotellut" kotona. Huoh. Sentään vähän itsekin tajusin päiväunien aikana torkahtaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat