Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kuivuuko pyykit muka paremmin kylmässä (5-10°C) kuin huoneenlämmössä?

Vierailija

Raivostuttaa, kun kämppikseni näin väittää ja siksi pitää asuntomme ikkunaa auki yöt ja päivät ja sen vuoksi täällä on julmetun kylmä. Musta tuntuu, että kuivaa paremmin vähän lämpimämmässä sisäilmassa. En ole kuitenkaan alkanut väittämään vastaan, kun en ole varma asiasta.

Kommentit (11)

Vierailija

Idea on siinä, kun pidät pyykkiä jonkin aikaa tuossa mainitussa lämpötilassa, esim. parvekkeella ja sitten tuot sisään, niin kosteus haihtuu pyykista tosi nopeasti.

Mutta tuossa ikkunan aukipitämisessä ei ole mitän järkeä.

Vierailija

Ei todellakaan. Kysyppä kaverilta, miksi sukka sitten kuivuu patterin päällä nopeammin.

Sun kämppis on idiootti, toi on kaikkia fysiikan lakeja vastaan.

Miksi ei sitten laita pakastimeen kuivumaan?

Vierailija

Järjetöntä tuo lämmön tuhlaaminen ja ikkunan pito auki kylmällä. Mutta joo, mä kuivatan pyykkiä ulkona vieläkin, kunhan on hyvä tuuli ja muutama aste lämmintä ja mieluiten vielä aurinko paistaa. Eihän ne ihan kuivu kuivaksi asti, mutta bonuksena tulee hyvä tuoksu. Pakkasilmalla lakanat myös ulkona, pakkasilmahan on kuivaa.

Vierailija

No jos sieltä ulkoa tulee kosteutta mukana, niin silloin ne kuivuvat vain entistä huonommin. Eli huoneenlämmössäkin saattavat hyvinkin kuivua paremmin.

Vierailija

Kaverin pointti on varmaan ilmanvaihto ja tuuletus. Ei ne pyykit tahdo kuivua, jos huoneilma on niin kosteaa, että ikkunat vetää hikeen.

Vierailija

Pidä nyt puolesi hyvä ihminen. Aivan se ja sama missä ajassa kämppiksesi lumput ja ryysyt kuivuvat, eivät TIETENKÄÄN mene asumismukavuuden edelle!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat