Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parhaat vinkkisi muuttoon? :)

Vierailija

Onko sellaisia?

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Samaa mieltä kakkosen kanssa, käy kamat kunnolla läpi ja heitä turha pois.

Mutta vinkki nro 1, ota muuttofirma! Varsinkin, jos on yhtään isompi huusholli muutettavana.

Vierailija

Pakkaa loogisesti, samaan huoneeseen/kaappiin menevät samaan laatikkoon. Perillä on sitten helppoa vaan lätkiä kamat hyllyyn niin kuin ne oli alkuperäisessäkin asunnossa. Poikkeuksena käsipyyheet ja sellaiset, joilla tiivistetään särkyvien esineiden ympärystät.

Vierailija

Se on jo työn alla, tosin en heitä roskikseen vaan annan käyttökelpoiset eteenpäin ja laitan keräyslaatikoihin. Muuta?

Vierailija

Hyvin suunniteltu on kait puoliksi tehty. Edellisestä muutosta on niin pitkä aika että päässyt unohtumaan näppärimmät jutut. ap

Vierailija

Jos on vaalea sohva, peitä se huolella niin että peitteet on teipattu kiinni, äläkä luule että "ei se tuolla autossa mihinkään koske.."

Vierailija

Lautaset ja sellaiset saa pakattua vähän pienemmällä vaivalla, kun vetää pinon tiukasti ympäri maalarinteipillä. Ja pinon sitten käärii pehmikkeisiin. Ei tarvitse joka väliä pehmustaa, kun teipattuna eivät pääse kolisemaan kuitenkaan.

Vierailija

Petivaatteet ja pyyhkeet astioiden pehmusteiksi,on vähemmän roskaa tavaraa purkaessa.
Yhteen selvästi merkittyyn laatikkoon perheen heti tarvitsemat jutut, hammasharjat, lääkkeet, wc paperi ym.

Vierailija

Minulla on aina kaksi laatikkoa tai jätesäkkiä esillä. Toiseen roskat ja turhat tavarat, toiseen uuteen kotiin otettavat tavarat. Yritän karsia muuton yhteydessä aina turhat tavarat pois. Jätesäkit on muuten tosi hyviä muutossa, vetävät paljon tavaraa ja halpoja.

Aloitan aina kaapeista, joissa on kaikkea epämääräistä tavaraa. Ne on työläimmät käydä läpi. Sen jälkeen siirryn petivaatteisiin, vessan kaappeihin ja olkkariin. Viimeisenä käyn läpi keittiön ja samalla siivoan sen. Merkkaan aina mihin huoneeseen tulevat tai vastaavasti olen vastassa kantajia ja kerron, minne laitetaan. 

Muuttopäivänä kaikki valmiiksi pakattuna, paljon kantajia ja pitsaa ruuaksi! 

Vierailija

Laadi aikataulu, hanki luotettavat muuttomiehet ja varmista muuttoauto. Lajittele kamat 3:een osaan: mukaan otettavat, kierrätykseen menevät, roskikseen heitettävät. Toimita roskat ja kierrätykset pois jaloista pyörimästä. 

Jos on pahvilaatikoita (eikä muuttofirman muovisia), hanki paksu tussi merkkaamista varten ja tarpeeksi pakkausteippia. Ole järjestelmällinen.

Pakkaa huone kerrallaan, älä sekoile ympari kämppää. Näin pidät hommat hanskassa ja voit jopa numeroda laatikot, jos on useampia samaan asiaan liittyviä, esim. toimistotavaroita, liinavaatteita, kenkiä, kirjahyllyn tavarat, jne.

Muista ajoissa uuden asunnon sähkösopimus, kuittaa vanha irti, sekä muut juoksevat asiat. Tee osoitteen muutos.

Vierailija

Vaikka et ottaisi muuttofirmaa, vuokraa ainakin muuttolaatikot! Niihin mahtuu hyvin kamaa, niitä on helppo kantaa ja niitä saa pinottua päällekkäin.

Vierailija

Itselläni on muutama viimeinen muutto mennyt niin, että muuttomatka on ollut tosi lyhyt ja aikaa muuttamiseen on ollut parhaimmillaan varmaan pari viikkoa.

Aloitin sellaisista tavaroista, joita en päivittäin tarvitse ja pienissä erissä pakkasin hylly kerrallaan tavarat laatikkoon / pyykkikoriin, vein uuteen kotiin ja laitoin tavarat paikalleen.

Ihan kokonaan laatikkoleikiltä ei tälläkään systeemillä välttynyt, mutta kyllä se aika paljon helpotti, kun pääsääntöisesti kaikki huonekaluja lukuun ottamatta oli paikallaan kaapeissa siinä vaiheessa kun isot tavarat vaihtoivat paikkaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat