Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Syötkö ruokasi normaalirasvaisena?

Vierailija

?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Mikäli mahdollista. Valitettavasti Suomessa on yleensä esim. monet maitotuotteet monessa paikassa saatavilla ainoastaan vähärasvaisina.
Ja ei, en ole ylipainoinen.

Vierailija

Kyllä mä juon rasvatonta maitoa ja syön vähärasvaisempaa ingmariinia (mikä tietty sekin on rasvaisempaa kuin vaikka vaaleanvihreä flora). Mutta käytän ruuanlaitossa kuohukermaa enkä juo light-limskoja vaan sitä oikeaa kamaa (tosin aika harvoin tulee juotua limsaa). Kyllä mä muuten jos vaikka kermaviilikastiketta teen niin valitsen vähärasvaisemman ja jogurtit meillä on myös välillä vähärasvaista, välillä rasvatonta (luonnonjogurttia). Eli vaihtelevasti, on vastaukseni :D

Vierailija

Eläinperäisiä rasvoja tulee aika vähän syötyä, koska syön lähinnä vain kasvisruokaa ja jonkun verran kalaa. Maitotuotteita käytän myös aika vähän. Oivariini leivän päällä, pari palaa päivässä. Joskus syön juustoja herkutteluun ja sen kerran en kyllä todellakaan mitään vähärasvaista kumia osta. Joskus saatan myös käyttää turkkilaista jukurttia kylmiin kastikkeisiin. Eli silloin kun harvoin maitotuotteita käytän, en kyllä jaksa rasvoja miettiä.

sepBo
Seuraa 
Liittynyt5.9.2015

60-luvun vaillinainen tutkimus, josta syntyi rasvakammo. Suomessa tätä noudatetaan yhä, koska Suomi on umpikonservatiivinen maa, jossa asiat eivät noin vain muutukaan. Suomi vähintäänkin odottaa ensin, mitä Ruotsi tekee asiassa. Suomi on myös valtio, jossa lobbaus on maailman kovinta. Joten jos on valtio, jossa asia on näin ja lisäksi Suomi on Euroopan ainoa maa, jossa lobbausta ei  valvota mitenkään, niin on itsestään selvää, että elintarviketeollisuus on saanut lobattua niin hyvin poliitikot, että ravitsemussuositukset perustuvat kevyttuotteisiin, jotta niiden kulutus olisi huipussaan.

Esim. Usa on nyt vuoden sisään tehnyt täyskäännöksen kansallisissa ruokasuosituksissaan. Nykyisin Usan viralliset suositukset eivät rajoita rasvan saantia.

Ranska on maa, jossa kovia rasvoja kulutetaan Euroopan eniten. Samanaikaisesti Ranskassa on paras sydänterveys Euroopan maista. Näin ei pitäisi olla Suomen virallisten rasvauskomusten mukaan.

sepBo
Seuraa 
Liittynyt5.9.2015

Vierailija kirjoitti:
Kolesteroli tippui yli kuudesta alle kolmeen, kun vähensi eläinrasvat minimiin.

Kolesterolissakin on määräävää se, onko se LDL vai HDL. Ei mitään väliä, vaikka olisi korkea kolesteroli, jos siitä on hyvälaatuista riittävä osa. Kolesteroli on solujen luontainen rakennusaine, jota elimistö tuottaa itsekin, jos rasva on nirhitty minimiin.

Av mamma 2
Seuraa 
Liittynyt6.9.2015

En oikeastaan.

Juustoissa syön kyllä täysrasvaisena mm.fetan, vuohenjuuston ja halloumin. Ne ovat salaatissa lisukkeena.

Meillä on perheenä käytössä 17% juusto leivänpäällisenä, se on mieluisimman makuista. Näin on päässyt vääristymän. Mutta lapset eivät suostu syömään täysrasvaista juustoa, maistuu kuulemma suolalta (???). Itse en juurikaan syö leipää, eli ei mene leivänpäällisjustoakaan.

Maustamatonta jugurttia kuluu huimia määriä ja se on kyllä sitä rasvatonta. Marjojen ja myslin kanssa menee teineille, itselleni oikeastan sellaisenaan.

Lihoista syödään kaikenlaista, katson vähän ruokalajin mukaan. Joihinkin sopii rasvaisempi nauta-sika, sitten taas toisiin mieluiten hyvin vähärasvainen nauta. Broilerissa suosikki on koipireidet, mutta broileria käytetään muutenkin paljon. Suosikkikala  yllättäen lohi ja tonnikala sekä sei (ja muut pakastekalat). Käytäisin tuoretta, valeaa kalaa enemmän, mutta esim. kuhan hinta on niin järkky, että on meillä erikoisherkku.

Lapset juovat rasvatonta tai kevytmaitoa, itse en juo maitoa, mutta välillä rasvatonta piimää, koska se on niin hyvää!

Suunnillen tällainen kombinaatio.

Anonymous100
Seuraa 
Liittynyt1.12.2015

Niin kuin 5 kirjoittikin, niin toisinaan vähärasvaisempia maitotuotteita ja aina rasvatonta maitoa. Mielummin voita (kohtuudella), oliiviöljyä, kookosöljyä ja ingmariinia/oivariinia kuin epämääräisiä pahalle maistuvia keinotekoisia kasvisrasvasekotteita tai esim. rypsiöljyä.

Lihaa tulee syötyä, kuten juustojakin. En mieti yleensä yksittäisen aterian sisältämää rasvaa (jos ei lotraa kermoilla yms.) ja lihojakin on saatavilla laidasta laitaan (esim. fileet tai vähärasvainen naudanjauheliha eivät ole sieltä pahimmasta päästä). Normaalilla ja monipuolisella kotiruualla harvemmin tulee liian runsaasti rasvaa saatua.

Vierailija

Syön. Esim. täysrasvaiset maitotuotteet maistuvat mielestäni paremmalta, ja jos alan lihoa, syön niitä mieluummin vain vähemmän.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat