Miksi pojan iho mennyt nyt yhtäkkiä huonompaan kuntoon?

Vierailija

12v pojalla ollut atooppinen iho iänkaiken mutta se on keskittynyt oikeastaan kyynärtaipeisiin ja ollut suht lievää. Kunnes nyt tänäsyksynä ja viimeisen 1kk aikana on ilmestynyt kuivia, punaisia alueita niin otsalle, niskaan kuin silmäluomeenkin ja nenäluun yläosassa kulmakarvojen välissä iho on ihan rikkikin. Kyynärtaipeet lisäksi huonona. Ja posket punoittaa ja kuivat.

Miksi tuo on nyt noin pahana ja onko tuo edes atopiaa vai jokin allergia?? taaperoiässä oli kananmuna-allergia mutta ei 3-4v iän jälkeen, koivu vain nykyisin.

Ihotautilääkärille jolta lähete allergiatutkimuksiin vai ihan yleislääkärille terveyskeskukseen jolta kaiketi saa lähetteen myös...jotenkin vain tuntuu että en haluaisi mahd allergioitakaan pois sulkea, niin suuri tuo muutos ihossa on nyt tapahtunut tänäsyksynä ja viime1-2kk aikana. Ainiin, kävimme otsalle ilmestyneen läntin vuoksi yksityisellä lääkärillä joskus lokakuussa ja hän totesi vain että atopiaa, kiitos ja näkemiin 75e. Kävimme koska oli myös mahd punkkitartunta jota se ei sitten hänen mielestään ollut.

Meillä on voiteista käytössä mm Ceralan, Lipolan, Aqulan L ja Xyliderm apteekin tuotteista ja lisäksi Dermoshopin vartalovoi. Kyynärtaipeisiin miedoin kortisoni ja tuo lääkärin viimeksi määräämä astetta vahvempi kortisonivoide mutta eipä niitä voi esim silmäluomelle sivellä. Niin ja suihkussa käyttää jotain apteekin kosteuttavaa voidepesua, pesuaineet pyykille olleet iänkaiken herkän ihon hajusteettomia.

Huokaus:/

Kommentit (4)

Vierailija

Yksi syy ihon ärtymiseen, koskee niin laikkuihottumaa kuin finnejä; jos lapsi räpeltää pulpettia tai pöytää koulussa, ja sen jälkeen koskettelee niillä käsillä naamaansa. Koskee toki aikuisiakin mutta lapset eivät välttämättä tuollaista huomaa.

Vierailija

Pakkasella ilmanvaihtokoneet kuivattavat sisäilman, mistä iho-ongelmat usein johtuvat. Ilmankostutin sängynviereen. Tai koulun ilma on kuiva.

Vierailija

Jos pakkanen pahentaa ihottumaa?

Meidän pojan ihottumaan auttaa vain Physiogel apteekista.

Itselläni oli vuosia sitten paha ihottuma. Siihen auttoi kun söin kaikkia öljykapseleita sisäisesti, luontaistuotekaupan tuotteita, en muista mitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat